Ankieta

chcielibyście uncharted 4 ?

tak. teraz i już!!!
35 (45.5%)
tak. ale można chwile poczekać.
35 (45.5%)
może tak , może nie...
0 (0%)
nie teraz. chcę the last of us.
4 (5.2%)
nie. już wystarczy
3 (3.9%)

Głosów w sumie: 76

Autor Wątek: Uncharted 4 - Pierwsze Plotki, Zapowiedzi, Newsy, Domysły . . .  (Przeczytany 123689 razy)

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
Odp: Uncharted 4 - Pierwsze Plotki, Zapowiedzi, Newsy, Domysły . . .
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwiec 16, 2015, 17:23:42 »
Bardzo mi U3 przypomina, ale mechanika poruszania się Nate'a jest ewidentnie ulepszona. Fajne, takie naturalne ruchy robi. Myślę że rewolucji nie będzie, ale na pewno porządny exclusive na naszego next gena. :P

Offline ziomLKW

• Level 19
  • *
  • Reputacja: 4
  • YouTube'r :)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwiec 18, 2015, 01:05:29 »
Hmm strasznie to dziwne. Konsola nie jest w stanie udźwignąć 60 FPS, w no co prawda mniej liniowej rozgrywce niż w poprzednikach, ale jednak w jakiś sposób oskryptowanej, a jest w stanie tyle uciągnąć w MP, które jakby nie patrzeć bardziej obciąża procka i pamięć konsoli?

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwiec 18, 2015, 12:06:00 »
Moim zdaniem to nie dziwne. Na ekranie na prawdę sporo się dzieje, spora zniszczalność środowiska, do tego tekstury niezłej jakości... przy 60fpsach obraz musi być generowany tak na prawdę 2 razy więc gdyby gra działa w 60fpsach w singlu nie byłoby tyle smaczków i wybuchów. Coś kosztem czegoś. Pomiętacie downgrade U3? http://images.lazygamer.net/2011/11/wr249.jpg
Przyczyną była obsługa 3D w TV, obraz musiał być dwukrotnie przeliczany przez procek w konsoli. Ja już wolę w singlu te 30fps i w 1080p z masą szczegółów i smaczków.

Natomiast to, że w multi będzie w 60fps to super wiadomość :) Multi nie obciąża aż tak konsoli bo przecież mapa wczytuje się raz, a w singlu procek ciągle przelicza masę danych w locie (np. jak Drake jedzie tym jeepem). Ponadto mapki są sporo mniejsze i wykastrowane ze skryptów i szczegółów singlowej miejscówki. Naughty Dog pewnie obniżą jeszcze liczbę poligonów postaci w multi tak jak to było w U3 ale najważniejsze, że będzie płynnie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2015, 12:08:06 wysłana przez Alt »

Offline ziomLKW

• Level 19
  • *
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwiec 19, 2015, 21:39:56 »

Pierwszy Easter Egg xD  :D  ;D  :D

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwiec 19, 2015, 23:59:13 »
Natomiast to, że w multi będzie w 60fps to super wiadomość :) Multi nie obciąża aż tak konsoli bo przecież mapa wczytuje się raz, a w singlu procek ciągle przelicza masę danych w locie (np. jak Drake jedzie tym jeepem). Ponadto mapki są sporo mniejsze i wykastrowane ze skryptów i szczegółów singlowej miejscówki. Naughty Dog pewnie obniżą jeszcze liczbę poligonów postaci w multi tak jak to było w U3 ale najważniejsze, że będzie płynnie.
No właśnie tylko,że poza procesami związanymi z wyświetlaniem obrazu i przeliczaniem jakichś prostych animacji postaci dochodzi nam obsługa pakietów internetowych. Konsola cały czas musi przetwarzać bardzo duże ilości pamięci, konwertować i sortować je na paczki danych, a następnie wysyłać oraz pobierać dodatkowo inne paczki z serwera. Przy 60 FPS'ach dane są znacznie większe niż przy 30 co za tym idzie jest więcej paczek, które trzeba będzie jak najszybciej przetwarzać, wysyłać i pobierać. Poza tym kiedy wchodzi skrypt, czyli wciśnij X teraz, to konsola ma naprawdę bardzo niewiele do roboty nawet jeśli są jakieś wybuchy, czy fajerwerki jest to najzwyczajniej w świecie ładowana z pamięci animacja i jednym co robi procek i pamięć wówczas jest szybkie pobranie odpowiednich danych i wyświetlenie ich. Nic tam nie zostaje obliczane na żywo przynajmniej nie powinno być bo oczywiście mogą to zrobić poprzez generowanie w czasie rzeczywistym, ale nic przez to nie zyskają poza niepotrzebnym obciążaniem procka.
I odnośnie zmniejszonej liczby polygonów. Właśnie tego się obawiam. Opierdzielą multi niemal do gołego, żeby mieć te według mnie tak na prawdę niepotrzebne 60 FPS (bo powiedzmy sobie szczerze 60 FPS wygląda fajnie i płynnie, ale jednak strasznie sztucznie się na to patrzy i służy ono jedynie do przechwałek technologicznych, a z prawdziwymi doznaniami gracza odnośnie gry maja bardzo niewiele wspólnego), a gra będzie wyglądała w tym trybie katastrofalnie tj. Watch Dogs na PS3.

Offline ziomLKW

• Level 19
  • *

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwiec 27, 2015, 20:29:44 »
No jestem niezmiernie ciekaw tej drugiej części demka bo podobno urywa tyłki wraz z krzesłami.

Offline ziomLKW

• Level 19
  • *

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #159 dnia: Sierpień 31, 2015, 18:31:15 »
Datę premiery już znamy ;)

Edycja kolekcjonerska: 120$

Edycja specjalna: 80$

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
« Odpowiedź #160 dnia: Sierpień 31, 2015, 18:43:07 »
Ja ci na koparce mogę załatwić jeśli masz prawko xd

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #161 dnia: Sierpień 31, 2015, 20:37:04 »

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
« Odpowiedź #162 dnia: Sierpień 31, 2015, 21:37:42 »
W sensie że Cinek roboty szuka :D

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
« Odpowiedź #163 dnia: Wrzesień 01, 2015, 14:48:14 »
Ja ci na koparce mogę załatwić jeśli masz prawko xd
W sensie że Cinek roboty szuka :D
Eeee ??? Nie łapię o co Ci chodzi.
Co do info wiem już jedno odnośnie multi. Będzie podobnie zrąbany albo może i gorszy od tego z U3.
Czapeczki?! No serio najgorsza rzecz jaką tam wrzucili powraca, aż boję się pomyśleć co teraz będą one dawać?

Offline Carmen

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #164 dnia: Wrzesień 01, 2015, 15:25:49 »
Co do info wiem już jedno odnośnie multi. Będzie podobnie zrąbany albo może i gorszy od tego z U3.
Czapeczki?! No serio najgorsza rzecz jaką tam wrzucili powraca, aż boję się pomyśleć co teraz będą one dawać?

O ja pier... serio? Gdzie to przeczytałeś? Żegnaj, nadziejo...

PS. Multi mnie wali w sumie, nie mam czasu za bardzo w nie grać, chociaż jednak liczyłam, że nie polecą tak bardzo na kasę... Pewnie też znowu będzie można kupić bronie zamiast odblokowywać itp. :/ No ale nie boli mnie to tak bardzo jak przy U3, bo w U3 grałam (i to kurczę ile). Najważniejsza jest fabuła i grywalność, jakbym chciała grę, która żyje tylko MP to kupiłabym CoD :) (Swoją drogą, też ciekawe, po co oni tam singla wrzucają, jak prawie nikt go nie przechodzi? xD $ $ $)

PPS. Rozwaliło mnie to "Ponad 800 animacji twarzy", bo przecież przez większość gry oglądamy plecy i tyłek Drake'a xD A cutscenki w Uncharted czy The Last of Us i tak zawsze były na ponad przyzwoitym poziomie :)

PPPS. No to czas do marca, żeby kupić konsolę. Akurat blisko urodzin, Taaak!

PPPPS. Przepraszam, że tak niespójnie, ale jest taaaak gorąco moi drodzy, że prędkość danych wysyłanych przez mój mózg znacznie spadła, a synapsy chyba jeszcze mają wakacje :D