Autor Wątek: Problemy :(  (Przeczytany 27569 razy)

Offline steve

• Level 2
  • *
  • Reputacja: 0
Odp: Problemy :(
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 23, 2013, 15:58:31 »
Być może masz rację. PS3 jak i Uncharted 3 mam od kilku dni, dlatego tak dopytuję. Dzięki za odpowiedź.

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 23, 2013, 16:21:49 »
Luzik od tego jest to forum żeby pytać, bo kto pyta nie błądzi ;)

Offline steve

• Level 2
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 23, 2013, 19:07:59 »
Ok dzięki :) To jeszcze zapytam o jedną rzecz. Otóż przeglądam różne stronki o PS3 i ludzie często piszą że w przypadku zdobytych trofeów najlepiej zrobić synchronizację na PSN.  W uncharted 3 jeszcze ich prawie wcale nie mam, ale na pewno coś zdobędę. Dlatego moje pytanie brzmi - czy owa synchronizacja z PSN to po prostu przekopiowanie trofeów z konsoli na PSN ?

Offline Carmen

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 23, 2013, 20:13:53 »
Jeśli grasz w singla niezalogowany do PSN, a chcesz, żeby te ostatnio zdobyte trofea były widoczne w PSN (czyli jak np. ktoś ogląda Twój profil), musisz się zalogować, wejść w swój profil (ten w zakładce Znajomi) i rozpocznie się synchronizacja. Potem te trofea są już normalnie widoczne dla wszystkich. Tak przynajmniej zawsze myślałam (chyba, że one od razu się synchronizują po zalogowaniu do PSN, bez wchodzenia w profil... Nie jestem pewna. Jednak faktem jest, że nawet dzisiaj to zaobserwowałam: grałam w TLoU niezalogowana do PSN, zdobyłam trofik, po czym zalogowałam się na inne konto PSN. Zerknęłam na tamto konto, gdzie zdobyłam trofeum i owego trofeum nie było. Pojawiło się dopiero, gdy zerknęłam swoim tym pierwszym kontem na własny profil, a zanim profil się otworzył, synchronizowały się informacje o trofeach) ;) Odpowiadając na pytanie - wydaje mi się, że tak (mam nadzieję, że w miarę jasno to wytłumaczyłam).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2013, 20:17:54 wysłana przez Carmen 忍者 »

Offline nowy118i

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 22
  • Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń.
« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 23, 2013, 20:22:47 »
Bez wchodzenia w profil synchronizują się tylko dla posiadaczy PLUSA.
Push your matches, no more rain,
Burn this fucking world today.

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 23, 2013, 20:43:15 »
Tak jak mówiła Carmen synchronizacja aktualizuje w Twoim profilu zdobyte trofki i inni mogą Ci ich zazdrościć. Synchronizację można dokonać na 3 sposoby
1. To ten który podał nowy, czyli automatyczna synchronizacja jeżeli masz wykupiony PS Plus, taki specjalny pakiet uprawniający do otrzymania różnych ekskluzywnych rzeczy za odpowiednią opłatą (gry, motywy, avatary, DLC itd.)
2. Wchodzisz w menu konsoli w Trofea i pokazuje CI się synchronizacja trofeów
3. Wchodzisz w swój profil w menu konsoli i dokonuje się to samo co poprzednio.
Trofea nawet jak jesteś zalogowany do PSN i nie masz PS Plus same się nie synchronizują
Mam nadzieję, że moja wypowiedź odpowiada na wszystkie nurtujące Ciebie pytania odnośnie synchronizacji ;)

Offline HolenderskiCysiek

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 23, 2013, 21:32:37 »
a jak już tak pytankowo tutaj , to jak zapisać te cholerne ustawienia ? Nie piszcie , że trzeba zagrać w singla i zapisać grę , bo to uja daje  :-\

Offline steve

• Level 2
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 24, 2013, 09:38:52 »
Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi :) Dla mnie wasza wiedza jest teraz nie oceniona :)
Ale mam jeszcze jedno pytanie odnośnie synchronizacji. Czy istnieje jakikolwiek sposób w którym bym mógł stracić zdobyte wcześniej trofea ? Bo jeśli zrobię synchronizację to one zostaną mi przypisane do konta chyba na stałe ?

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 24, 2013, 10:51:48 »
Jest dokładnie tak jak napisałeś,trofea są przypisane na stałe do konta.

Offline steve

• Level 2
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: Lipiec 24, 2013, 11:59:57 »
To spoko :)
Natomiast nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia dotyczące trofeów w Uncharted 3. Podczas przechodzenia gry zdobyłem ich już kilka, lecz nie wszystkie.  Czy aby zdobyć je wszystkie muszę przechodzić grę jeszcze raz czy tylko wystarczy jak wczytam sobie rozdziały w których mi je brakuje i po prostu je zdobędę po czym zapiszę grę ?

Offline k-rol20000

• Level 6
  • *
  • Reputacja: 2
  • jam jest twoim camperem
« Odpowiedź #70 dnia: Lipiec 24, 2013, 12:29:02 »
Mhm

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Lipiec 24, 2013, 16:31:35 »
To spoko :)
Natomiast nurtuje mnie jeszcze jedna kwestia dotyczące trofeów w Uncharted 3. Podczas przechodzenia gry zdobyłem ich już kilka, lecz nie wszystkie.  Czy aby zdobyć je wszystkie muszę przechodzić grę jeszcze raz czy tylko wystarczy jak wczytam sobie rozdziały w których mi je brakuje i po prostu je zdobędę po czym zapiszę grę ?
Znaczy ogólnie to i tak musisz ją jeszcze raz przejść na najwyższym poziomie trudności, ale możesz robić sobie każdy rozdział osobno na wyższym poziomie trudności żeby zdobyć trofka.

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #72 dnia: Lipiec 24, 2013, 17:21:40 »
Mhm

Myślę że po odpowiedzi kolegi k-rol20000 powinieneś już wszystko wiedzieć,mam nadzieję że już nie trafisz na forum na takich pomocnych.

Offline steve

• Level 2
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: Lipiec 24, 2013, 21:13:23 »
Dzięki jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi :)
Jeszcze chciałbym spytać o PSN. Zakładając tam konto trzeba podawać prawdziwe dane i czy można je potem zmienić ?

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: Lipiec 24, 2013, 21:20:56 »
Imię, nazwisko i adres można zmienić, ale już daty urodzenia to się chyba nie da. No i co do wierzytelności danych. W regulaminie PSN jest, że dane powinny być prawdziwe, ale jakie to ma konkretne znaczenie to nie wiem.