To prawda mam wolną wolę i nikt mnie nie zmusza do zakupu tych DLC. Ale jeśli wydaję własne pieniądze na jakikolwiek produkt czy to DLC, grę, ubrania, jedzenie itp. to jak każdy konsument mam prawo wypowiedzenia swojego zdania na temat zakupionego towaru. DLC zakupiłem i nie jestem do końca usatysfakcjonowany z tego co otrzymałem i tylko wyrażam swoje zdanie. Nikt nie musi się z nim zgadzać. Ale mówienie, że ND nie zdziera pieniędzy z graczy to bzdura. Tak jak napisał nowy zdziera ale (jeszcze) nie tak chamsko jak robią to inni developerzy. Niektórzy usprawiedliwiają wydawców i developerów, że wydają dodatki po to by mieć fundusze na kolejne projekty, ale np. Quantic Dream wydali w 2010 roku Heavy Rain, grę totalnie nie komercyjną, z najpiękniejszymi modelami postaci jakie kiedykolwiek w grze można było zobaczyć (nawet w U3 nie mają tak dobrych modeli postaci

), z piękną ścieżką dźwiękową. Do gry wyszedł tylko jeden dodatek. Więc można było wydać wspaniałą grę tylko z jednym DLC i tak na niej nieźle zarobić bez wydawania 438653489589342 dodatków które praktycznie nic nowego nie wnoszą. I ludzie z QD nie narzekają chyba na brak funduszy na kolejne gry. Więc nie trzeba wydawać masy dodatków tylko po to by zagarnąć jeszcze więcej kasy.
DLC oddzielnie kosztują w sumie 196 zł, gdy ktoś zakupił FHC zapłacił 89 zł więc ja nadal nie wiem z skąd robak wykombinował 120 zł. Ktoś mnie może oświeci?

Dobra to jest temat o najnowszych patch'ach, nie o tym czy komuś podobają lub nie podobają nie DLC. Więc skończmy z off top'em