Ankieta

Kolejny sezon w U2 czy U3?

Uncharted 2
8 (33.3%)
Uncharted 3
16 (66.7%)

Głosów w sumie: 24

Autor Wątek: Kolejny sezon w U2 czy U3?  (Przeczytany 11344 razy)

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
Kolejny sezon w U2 czy U3?
« dnia: Maj 18, 2013, 11:22:30 »
Szybka ankieta: Kolejny sezon w U2 czy U3?

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
Odp: Kolejny sezon w U2 czy U3?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2013, 12:05:16 »
Ja bym osobiście chciał, aby odbył się on w tym zlagowanym u3 ;p

Offline natanek666

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 6
  • Jest jeden noob . O bardzo " suchym " nazwisku :D
Kolejny Sezon Maniaka
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2013, 12:46:36 »
Siema  ;)
Zwracam się z prośbą do administracji i organizatorów o rozpatrzenie mojej propozycji .
Jeżeli w ankiecie wygra Uncharted 3 proponuj zrobić rozgrywki w trybach Cel Drużynowy i Grabież ( do 2 wygranych map )
Starcie Drużyn jest strasznie oklepane i już dwa sezony graliśmy na tym wariancie .
Chcę żeby III sezon sprawdził zgranie i współprace a nie kamperke  :D
Rozpatrzcie to .
Proponuje zasady FN czyli bez blinda i kopów

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Reputacja: 39
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2013, 13:06:19 »
Dziwne wątki Alta i crazego zostały scalone.

Decyzja o lidze w U2 została podjęta już dawno, Piter który jest raczej przeciwnikiem tego dał dziwną ankiete. Nie sugerujcie się wynikiem tej ankiety. Bardziej będzie miała ona wpływ na post i propozycje crazego która na pewno zostanie rozpatrzona :)

Zapowiedź miała być w ten weekend. Co do szykowań do ligi mogliście się domyślić z wątków drużyn. Niestety Piter mnie troche wyprzedził i pewnie część z Was przez to wprowadził w błąd.

Offline kuba_uncharted

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 33
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 18, 2013, 14:39:14 »
Wydaję mi się, że jak zrobimy turniej na u3 to więcej drużyn się zapisze... Nie oszukujmy się... ile osób gra tera w U2? Można chyba to policzyć na palcach jednej ręki.

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 18, 2013, 14:59:39 »
chyba że to tylko zabawa forumowa ;)

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 18, 2013, 15:07:29 »
chyba że to tylko zabawa forumowa ;)
Dokładnie! Chce by wróciła atmosfera z I sezonu ligi Unchartedomaniaka i tak naprawde najlepiej by były tylko drużyny z znanymi najlepiej forumowymi graczami. Nie chce również by powtórzyła się sytuacja z poprzedniego sezonu gdzie kilka drużyn trzeba było usunąc z ligi :-\

Offline Zoran Lazarevic

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 18, 2013, 16:17:27 »
Kurde, lepiej jednak w U3 zrobić... Np. taki ja, chciałbym grać w lidze, ale nie mam ani U2 ani DLC... I co zrobicie???

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 18, 2013, 16:40:21 »
namówimy Cie na kupno ;) i u1 tez kup... to pozycje obowiazkowe przy kazdej konsoli ps3...
do xboxa tez mozesz kupic... ale wtedy juz w nie nie pograsz, pamietaj ps3 +u1+u2+u3 = must have !!

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 18, 2013, 17:29:21 »
Sory, ale zrobienie teraz sezonu w U2 to samobójstwo tej ligi i strzał w stopę dla portalu. Uno jak już ktoś zauważył kto jeszcze gra w U2. Wielu już jej nie ma bo zamienili na U3 a nawet jak mają to gdzieś głęboko w szafie. Due U3 jest obecnie w modelu F2P. Co to oznacza? Że wielu ludzi teraz ma tę grę bo jest za free. Wielu nowych ludzi zaznaczam. Ludzi, którzy potencjalnie mogą by naszymi nowymi użytkownikami.

Z chęcią bym zagrał w sezon w U2, ale to nie ma najmniejszego sensu. Skrzykną się może z 3 drużyny od nas i ze dwie od ligi i to będzie koniec.

Co do petycji crazy'ego. Nie jest to zły pomysł, ale według mnie ma lukę. W Celu drużynowym mamy King of the Hill i Chain Reaction. Już same te dwa tryby same każą nam kampić. Nie wspomnę, że i tak może wylosować nam TMD na którąś z rund. Patrząc czysto hipotetycznie. W 3 rundach możemy mieć King of the Hill, Chain Reaction i Team Deathmatch. Więc będzie to jeszcze większa kampa niż jest obecnie.
Grabież według mnie mogła by się jak najbardziej sprawdzić. Jednak osobiście uważam, że i tak najdą się maruderzy którzy zdobędą dwa skarby i zaczną kampić na skarbie tak żeby oponent nie mógł go dostać w łapki nawet na sekundę. Jednak bardzo dużym plusem takiej była by świeżość w rozgrywkach. W końcu każdy by dał sobie siana z tym DM'em i nie patrzył na staty. Do stat liczyły by się tylko występy i ilość "przyłożeń"

Taka jest już ta gra. Ogólnie ostatnio sam myślałem o lidze i o tym jak ja bym ją zorganizował i wpadłem być może na przydatny pomysł.
Można by dawać zwycięzcy 3 pkt itd oraz jeżeli kapitan drużyny udowodni, że jego drużyna nie kampiła podczas meczu to otrzymają 1 lub dwa punkty niezależnie czy wygrali czy przegrali. Takie punkty mogły by otrzymać obie drużyny jeżeli oczywiście by udowodniło, że nie kampiły.
To była by według mnie nagroda dla tych którzy chcą żeby tak gra jakoś się prezentowała oraz mogło by skłonić co niektórych do nie kampienia bo wtedy dajmy na to przelecą im te dwa dodatkowe punkty mogące się okazać na wagę złota.
Punkty można by też uzależniać w taki sposób. Jeżeli drużyna podczas meczu czas kampienia drużyny wynosi ponad 5 min. to drużynie nie przyznaje się bonusu. Jeżeli łączny czas kampienia drużyny wynosi 5-3 min. to otrzymuje ona 1pkt. Jeżeli łączny czas kampienia drużyny wynosi poniżej 3 min. to otrzymuje ona 2pkt.

Czasy kampienia są oczywiście to uzgodnienia bo wiadomo, że czasem w meczu nie da się chwili przykmpić choćby się chciało. Chodzi jednak o to żeby wyeliminować ciągłe kampienie.

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 18, 2013, 18:40:36 »
ehh... Założyłem tą ankietę żeby mniej więcej oszacować kto byłby chętny na U2 i na U3. Głosowałem za U2 Przemek.. przecież wczoraj gadaliśmy na ten temat nie pamiętasz? :) W takim układzie proponuje wewnętrzne forumowe zmagania zrobić w U2 (na luzie, chciałbym zobaczyć m.in. DonaCerbera, wojtka:), a Ligę Unchartedomaniaka sezon 3 w U3 ;)

Offline HolenderskiCysiek

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 11
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 18, 2013, 19:38:00 »
Co do "forumowej" rozgrywki w U2 to chętnie bym się zapisał , ale nie posiadam DLC , a nie rozpatruje za bardzo za kupnem ich ;(

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 18, 2013, 20:36:38 »
Oj, no to sory Alt za te nieporozumienie :-\ Dziś w nocy liga zostanie oficjalnie zapowiedziana :)

Cinek, nie nazwał bym tego samobójstem ligi, własnie doświadczenie w poprzedniego sezonu mówi mi, że nie warto liczyć na obcych graczy. Z tamtego sezony tylko Ziomki Ze Szczecina wyrzymały do końca, aż 3 drużyny musieliśmy pozegnać walkowerem oraz 1 znana drużyna również się wycofała. Teraz chce tego uniknąć. Chce by liga miała charakter forumowy, myśle, że fajnie będzie odpocząć troche od tych lagów z U3 ;)

Co do DLC do U2 - Nie będzie one potrzebne, będziemy grać tylko na standardowych mapach, ale o tym później!

Zoran, zachęcamy do kupna, a Cysiek nie martw się o drużynę, bo na pewno wiele duetów będzie szukać 3 gracza i być może znajdą własnie Ciebie ;)

Offline natanek666

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 6
  • Jest jeden noob . O bardzo " suchym " nazwisku :D
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 18, 2013, 20:44:21 »
Rozgrywka 3 vs 3 jest okej  ;)
Cinek w celu nie da się kampić ponieważ ciągle ktoś wbija na teren , mecz jest bardzo dynamiczny i o wygranej często decyduje szczęście + troszkę zgrania  ;)
Tak więc opcja grabież i cel bardo korzystna .
Co do tego kampienia i punktów według mnie było by to zbyt problemowe ( podliczanie i sprawdzanie )
Był puchar ligi w Grabieży i żadna drużyna z jaką grałem nie kampiła , zależało im tylko na bożku .
Cinek nie rób z ludzi jakiś mega kamperów na pewno Cel i grabież są mniej kamperskie niż TDM  :P

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 18, 2013, 20:44:41 »
Przemek ale zobacz... 4:12... W U2 zróbmy spinoff ligi unchartedomaniaka już teraz, a 3 sezon w czerwcu po zakończeniu unchartedleague ok?