Autor Wątek: Podsumowanie I edycji ligi :)  (Przeczytany 7573 razy)

Offline natanek666

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 6
  • Jest jeden noob . O bardzo " suchym " nazwisku :D
Podsumowanie I edycji ligi :)
« dnia: Lipiec 30, 2012, 14:52:06 »
Hejka  ;)
Piszę tutaj jeszcze przed zakończeniem ligi ( jest to spowodowane moim ewentualnym wyjazdem )
Liga jest z założenia super pomysłem i ma na celu lepsze poznanie siebie oraz rywalizację  :)
Od razu chcę podziękować Przemkowi oraz wszystkim którzy przyczynili się do powstanie i tworzenia ligi .
A teraz muszę niestety stwierdzić co mi się nie podobało :
-Praktycznie zerowe zainteresowanie zespołów : TnT oraz ZtD ( Bartek Killer  )
- To że do ligi były dobierane osoby z " ulicy " tylko po to by zapełnić miejsce ( ale rozumiem że tego wymagała raczej sytuacja )co nie zmienia faktu że ta liga jest " forumowa " a z 2-3 uczestników wcale nawet na forum nie wchodzi .
- Wkurzające było to że często niektórzy nie umieli się dogadać co do terminów meczu i musieli grać : 2 vs 2vs 1 .
Albo grają wszyscy albo nikt .
- Co do ustawień nie mam zastrzeżeń ( można by ewentualnie wydłużyć liczbę punktów potrzebnych do zwycięstwa .
- Wkurzyło mnie że ani razu nie grałem z : Wc , TrAr , RzK a np . 3 razy z sebą i TnT .
-Zwycięstwo zależy też od szczęścia bo jak ktoś 2-3 razy trafi na 40 + , Fus , AF to ma większe szansę na punkty niż inni ( bez obrazy )
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2012, 14:58:37 wysłana przez natanek666 »

Offline kuba_uncharted

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 33
Odp: Podsumowanie I edycji ligi :)
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 30, 2012, 15:20:04 »
Liga ogólnie bardzo fajna. ;)
craazy ... co ty masz do umawiania się co do terminu meczu ? Wszystko było w porządku póki nie zaczęły się wakacje i wszyscy nie powyjeżdżali. Co ty myślisz, że wszyscy z powodu ligi będą sobie marnować wakacje lub urlop ?
Co do rozgrywania meczu to prawda, że nie którzy grali częściej z tymi teoretycznie słabszymi, no ale to by się wyrównało, gdyby liga nie została skrócona.

Chciałbym, żeby liga jeszcze kiedyś raz wystartowała. Tylko że grało by się "3v3" lub "2v2" (łatwiejsze umówienie terminu meczu)   :)

Offline natanek666

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2012, 15:25:42 »
No okej kumam że są wakacje  ;)
Liga może być tak jak jest bo to jest ciekawsze jak 3 drużyny grają  :)
Myślałem na wariantem żeby teamy były 2 osobowe a grało by się 4 vs 4 .
Po prostu losowało by się 2 teamy które na jeden mecz miałby wpółpracować by pokonać 2 teamy .
Bardzo ciekawe , wymuszało by to współpracę taki czysty fun  ;)

Offline kuba_uncharted

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 33
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2012, 15:28:08 »
Nie, już wolę 3v3 ;D

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2012, 15:45:01 »
Inwigilator sprawdzi prawidłowość funkcjonowania ligi i wszystko się okaże ;) Do czasu zakończenia I edycji dajmy spokój tym wszystkim zarzutom. Nie ma co narzekać, takich lig jak na lekarstwo a organizatorom trzeba dziękować bo nie każdemu by się chciało uzupełniać te wszystkie słupki :)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2012, 17:34:21 »
ok, rozumiem że zaliczacie AF do słabszych drużyn (teoretycznie) ale jak mamy być silniejsi jak do nas strzelacie !!
ok rozumiem czasem się pomylicie i wam lekko spust chodzi, no ale strzelać w plecy ??
mimo tego iż mówiłem że się bany posypią !!
Reasumując liga była super ale uczestnicy grający z nami, no po prostu żenada, nie potrafią się dostosować do regulaminu, jak mówię NIE STRZELAĆ DO ADMINÓW to mam na myśli NIE STRZELAĆ DO ADMINÓW.
Ale mniejsza z tym, dobrze że mam dostęp do plików ligi to punktacje jakoś skoryguje by AF było na podium, mimo waszych błędów.

a teraz na poważnie to też się zgodzę z sformułowaniem że to miała być liga forumowa ;)
przyczepić się mogę tylko tego że nie do końca rozumiem na jakiej zasadzie były losowane drużyny, więc myślę że w kolejnej edycji faktycznie można zrobić 3vs3, i mam nadzieje że Alt znajdzie sobie lepszego partnera do rozgrywki bo marnuje tylko swój potencjał ;)

Podziękowania dla panów sędziów oraz dla organizatorów, zrobiliście kawał dobrej roboty i dostarczyliście rozrywkę na naprawdę wysokim poziomie.
Myślę żeby nagrodzić wasze dokonania można spokojnie nagrodzić was karmą ;) do czego serdecznie zachęcam,
aż wstyd dla użytkowników żeby Alt dzięki któremu macie gdzie no lajfować miał tylko 26 plusików.

Offline DeNi

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 12
  • Eyoo PSN: deni1997
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 30, 2012, 21:41:49 »
Mimo braku zwycięstw bawiłem się super, w przyszłym sezonie ( jeśli będzie) powalczę o konkrety :D

Offline arkus16

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 25
  • We or Nobody [WoN]
    • Survival (Bear Grylls)
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2012, 22:10:42 »
Ja, mimo tego ze robilem takie rzeczy aby brac udzial w meczach i wiele razy zawiodlen nowego i trebora jestem zadowolony z ligi. Zawsze chcialem wziasc w takim czyms udzial. Tak samo w jakiejs wiekszej lidze takiej jak rUpl np. ;)
Ale nie wszystko sie udaje i lipa :(
"Always expect the unexpected" Bear Grylls

Offline Electrik_eye

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2012, 10:05:08 »
Mi się też ogólnie liga podobała pomimo tego, że pod koniec musiałem oficjalnie opuścić TrAr i też nie raz zawiodłem arkusa. Zawsze można by parę rzeczy pozmieniać, ale biorąc pod uwagę, że była to I edycja naszej ligi - nie jest źle ;)

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 18, 2012, 16:58:44 »
Ja oczywiście czekam na II edycje ligi, fajnie sie tu bawiłem, i cieszę się z zajętego 7 miejsca ;]

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Reputacja: 39
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 04, 2012, 13:47:35 »
Liga skończyła się teoretycznie w połowie wakacji, a praktycznie dopiero kilka dni temu. Byliśmy cierpliwi, ale niestety z meczy które zostały odbył się tylko finałowy.

Była to dopiero pierwsza edycja organizowana na tym forum i uważam, że wszystko zorganizowaliśmy dobrze. Później zaczął się okres wakacyjny i wszyscy wiemy jak to się skończyło.

Mistrzem Mini Ligi Unchartedomaniaka została drużyna Reprezentacji Polskich Noobków. Zgromadzili oni na swoim koncie o 1 punkt więcej od vice-lidera z Kołobrzegu oraz uzyskali największe ratio w lidze - 1,34. Kołobrzeg Team za to zgromadził najwięcej zabójstw - 438.

Najlepszym graczem sezonu został zalewaja. Zagrał w 6 z 8 meczy i uzyskał w nich wynik 237 zabójstw oraz ratio 1,82
Najlepszym zabójcą - Sebol2435 - wynik 323 zabójstw (40,4 na mecz), a następnie zalewaja - 237 (39,5 na mecz) oraz podium zamyka Miachal - 234 (29,3 na mecz). Najlepszym asystentem został arkus16 - 57 asyst (11,4 na mecz). Osobą która najmniej ginęła został wojtex098 - tylko 18,4 zgonów na mecz.

Łącznie w lidze napukaliśmy 3550 killi i zginęliśmy 3603 razy, co daje średnie ratio na gracza: 0,99.

Meczem w którym padło najwięcej ofiar był mecz 3. kolejki pomiędzy drużynami TrAr'u , -WC- oraz -HK-. Padło w tym meczu aż 168 zabójstw.

Nie licząc zakończenia ligi podsumowuje ją bardzo dobrze. Jak na pierwszy sezon nie mogło być lepiej.
Już niedługo poznacie pierwsze szczegóły dotyczące II Edycji Ligi Uncharted.pl !

PS: Oprócz tego tematu wszystkie tematy 1. edycji są zamykane. Oczekujcie informacji o 2 edycji!
« Ostatnia zmiana: Październik 04, 2012, 13:50:29 wysłana przez plampa97 »

Offline natanek666

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 04, 2012, 13:51:29 »
Ja już nie mogę się doczekać  ;D
Liga jest super :)
Trochę rywalizacji i dobra zabawa  :D
ps. w lidzę było aż 53 bratobójcze lub samobójcze kille  ;D ;D ;D

Offline Fayte

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 04, 2012, 15:40:40 »
Do kolejnej edycji bardzo chętnie się zapisze:)
Profesjonalne podsumowanie, gratulacje;)

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 04, 2012, 18:03:16 »
Liga to świetny pomysł i znakomita alternatywa (podkreślam, nie konkurencja) dla unchartedleague.com. Uważam, że II edycja może być tylko pod każdym względem lepsza i bogatsza o nowe twarze :D. Po raz kolejny chylę czoła dla Przemka, który ogarnia znakomicie nie tylko Reprezentację Portalu, ale również Ligę Uncharted.pl. Podziękowania również dla Alta, ww200, DonCerbera i Cinka. No i oczywiście gratulacje dla zwycięzców poszczególnych kategorii oraz mistrzów I edycji rozgrywek ;). Z mojej strony mogę tylko przeprosić za olewanie moich funkcji sędziowskich co wiązało się z brakiem czasu zwłaszcza w czerwcu i obiecuję profesjonalną poprawę w kolejnej edycji ligi.
Pozdrawiam

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 04, 2012, 21:25:09 »
Podziękowania dla mnie, ale za co ??? :o Przecież sędziowałem tylko jeden mecz, który w dodatku się nie odbył ???