Gratulacje awansu, panowie.
Powiem szczerze, że z wszystkich zespołów, chyba najbardziej miło było widzieć was, jako reprezentację portalu Uncharted. I nie powiem, że kiedkolwiek wcześniej go znałem i na nim byłem, bo tak nie było, ale po prostu było to bardzo fajne i mnie bardzo cieszyło:).
Co do samej ligi, to nie łamcie się chłopaki przegranymi w sesji kwalifikacyjnej. Nasz zespół - z którym zresztą mieliście okazję rozegrać meczyk w sesji (MPP) - powstał rok temu. Rozegraliśmy praktycznie pięcioosobową grupą ostatni sezon Ligi Uncharted 2. Jako nowy zespół przegraliśmy wszystkie mecze w pierwszej połowie sezonu, a to niestety potrafi zdemotywować. Mimo to w ogólnym rozliczeniu skończyliśmy na 5 miejscu w lidze (na 12 zespołów). Sporo było w tym szczęścia, oraz mniejszym zainteresowaniem pod koniec ligi niektórych zespołów, ale wygrane, to wygrane:).
Co mógłbym zaproponować? Nie grajcie w starcie, tylko i wyłącznie Hardkor. Tam są zdecydowanie mocniejsi przeciwnicy, poza tym cała liga jest rozgrywana na Hardkorze, a granie w Starcie spacza i psuje graczy. Trenujcie i kombinujcie różne taktyki na każdą mapę z osobna. Granie parami, gracze ze snajpą, itp. Osobiście też polecałbym wybrać sobie jedną broń i tylko nią się ćwiczyć. Sam ostatnio wachlowałem bronie przechodząc z FAL'a na G-Mala i M9. Koniec końców z żadnej z broni nie potrafiłem dobrze strzelać.
No i najważniejsze, dobrze się bawcie, bo w końcu o to w tym chodzi:).