Autor Wątek: Reprezentacja Uncharted.pl  (Przeczytany 143246 razy)

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Reputacja: 39
  • Mia San Mia
Odp: Reprezentacja Uncharted.pl w lidzie unchartedleague
« Odpowiedź #300 dnia: Wrzesień 22, 2012, 21:51:45 »
No i zaczyna się...
Jutro 1. kolejka w której grać będziemy przeciwko FAtH. Z zespołem Free At Home mierzyliśmy się 3 razy: 1 wygraliśmy a 2 razy polegliśmy.
Ostatni mecz z tym zespołem rozegraliśmy nie tak dawno. Bo około 2 tygodnie temu. Pewnie wygraliśmy i mamy nadzieje, że powtórzymy wynik jutro :)

Trochę się napociłem by to wszystko podliczyć i mam nadzieje, że moją prace docenicie ;)
Jest to podsumowanie indywidualnych statystyk ze wszystkich oficjalnych meczy (zatwierdzone mecze na stronie unchartedleague). Drużyna została założona z mojej i Alta inicjatywy 7 stycznia. "Najstarsi" gracze są razem już 9 miesięcy. Od tego momentu rozegraliśmy 38 oficjalnych map w których zabiliśmy 3145 graczy, a 3264 razy zginęliśmy. Jesteśmy zgranym zespołem o czym świadczy średnia 44 asyst na mape przy 83 killach na mapę. W tamtym sezonie mieliśmy strasznego nie farta z czego drużyna ma ratio zaledwie 0,96. W tym sezonie celujemy w Grupe Mistrzowską!

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #301 dnia: Wrzesień 22, 2012, 22:01:43 »
W tamtym sezonie mieliśmy strasznego nie farta z czego drużyna ma ratio zaledwie 0,96. W tym sezonie celujemy w Grupe Mistrzowską!

Stary, jaką mistrzowską!? W zwycięstwo w całej lidze ;). Swoją drogą chyba niektórym osobom, którzy śledzili reprezentację, kręci się łezka w oku - to już 9 miesięcy temu Alt i plampa ją założyli. Wiele osób odeszło, wiele przyszło i tylko paru na czele z Cinkiem, plampą i Altem pozostało...

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #302 dnia: Wrzesień 22, 2012, 22:32:52 »
ja nie wiem jak wy sobie radzicie beze mnie ;] staty mówią same za siebie ;)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #303 dnia: Wrzesień 22, 2012, 22:48:43 »
Jak to fajnie brzmi w rUpl do dziś ;D Ale faktycznie łezka w oku się kręci 9 miesięcy już razem gramy. Szkoda że niektórzy odeszli bo tęsknie za nimi no, ale wtedy nie poznałbym innych z którymi też się fajnie gra. A dla Przemka za siedzenie po nocach nad tymi statystykami idzie karma ;)

Offline arkus16

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 25
  • We or Nobody [WoN]
    • Survival (Bear Grylls)
« Odpowiedź #304 dnia: Wrzesień 22, 2012, 22:51:52 »
Mi tez sie lezka w oku kreci ale to z innego powodu ;D Powod jest prosty i wam wszystkim znany ;)
A mianowicie dlatego ze jestem z wami w rUpl ;)
"Always expect the unexpected" Bear Grylls

Offline mleczak441

• Level 1
  • *
  • Reputacja: 1
  • [HsC]
« Odpowiedź #305 dnia: Wrzesień 22, 2012, 23:43:13 »
Miałem dziś "przyjemność" spotkać kilku zawodników rUpl w TDM... m.in. Sebola2435, arkusa16, DUPAPĘ(co do tego kolegi nie jestem pewien czy on gra w PLU).

I wszystko fajnie na pierwszy rzut oka, zagram sobie z przeciwnikami, postrzelamy, potrenujemy... jednak po 5 sekundach, jako, że chłopcy byli w grupie i to zapewne dodało im odwagi + fakt, że jest to kontakt pośredni ;) zaczęły się "dziwne" teksty i zachowania.

Ogólnie jestem wyrozumiały dla zachowań w sieci, a tym bardziej już podczas gier multi, przecież to nie tylko dla dzieci - bardzo duże emocje... jednak trochę zachowanie Panów jakby nie patrzeć reprezentujących ten portal było "niesmaczne". Od głupich tekstów, obraźliwych wiadomości po pompowanie  (ba, tego oczywiście nie mogło zabraknąć). Czyli w skrócie całkowity brak szacunku dla kolegi ze wspólnej ligi, strony... czyli rzec by można  normalna sobota na multi...

Nie tyle boli mnie to, że tak nieładnie się zachowywali Panowie (dumnie?) reprezentujący barwy tego fajnego portalu tyle co jestem zdziwiony, że osoby, które normalnie wypowiadają się na forum na którym panuje raczej bardzo przyjazna atmosfera, w potyczkach multi potrafią się aż tak źle zachowywać. Niezłe zaskoczenie.

Od Was tylko trochę znam Plampę i jest to młody chłopak ale bardzo przyjazny i ogarnięty, może dlatego też mylnie postrzegałem, że wszyscy stąd mają podobne zdrowe podejście.

No nic, nie mam nic przeciwko zabijaniu mnie, tylko informuję, że o ile się spotkamy w lidze - to w drużynie nie będę miał 4 nowicjuszy (bo niestety takowi trafili mi się w TDM kiedy grałem przeciwko w/w Panom), tylko 4 bardzo dobrych graczy i nie jestem pewien czy wtedy też będziecie się tak cieszyć jak małpki na widok banana:) - o ile w ogóle wyjdziecie z tej znacznie słabszej grupy - czego Wam i sobie oczywiście życzę.

PS. Sebol nie wiem czy wysyłałeś do mnie więcej "ciekawych" wiadomości, ale informuję - nie trudź się, zablokowałem Cie.

PS2. Dziwne, że nazywasz mnie nubkiem, skoro grając w lepszym zespole miałeś wynik na minusie ;)

No trzymajcie się tam chłopaki i w niedziele za dużo mi nie grać bo w poniedziałek lekcje i sprawdziany czekają!

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #306 dnia: Wrzesień 22, 2012, 23:51:28 »
Miałem dziś "przyjemność" spotkać kilku zawodników rUpl w TDM... m.in. Sebola2435, arkusa16, DUPAPĘ(co do tego kolegi nie jestem pewien czy on gra w PLU).

I wszystko fajnie na pierwszy rzut oka, zagram sobie z przeciwnikami, postrzelamy, potrenujemy... jednak po 5 sekundach, jako, że chłopcy byli w grupie i to zapewne dodało im odwagi + fakt, że jest to kontakt pośredni ;) zaczęły się "dziwne" teksty i zachowania.

Ogólnie jestem wyrozumiały dla zachowań w sieci, a tym bardziej już podczas gier multi, przecież to nie tylko dla dzieci - bardzo duże emocje... jednak trochę zachowanie Panów jakby nie patrzeć reprezentujących ten portal było "niesmaczne". Od głupich tekstów, obraźliwych wiadomości po pompowanie  (ba, tego oczywiście nie mogło zabraknąć). Czyli w skrócie całkowity brak szacunku dla kolegi ze wspólnej ligi, strony... czyli rzec by można  normalna sobota na multi...

Nie tyle boli mnie to, że tak nieładnie się zachowywali Panowie (dumnie?) reprezentujący barwy tego fajnego portalu tyle co jestem zdziwiony, że osoby, które normalnie wypowiadają się na forum na którym panuje raczej bardzo przyjazna atmosfera, w potyczkach multi potrafią się aż tak źle zachowywać. Niezłe zaskoczenie.

Od Was tylko trochę znam Plampę i jest to młody chłopak ale bardzo przyjazny i ogarnięty, może dlatego też mylnie postrzegałem, że wszyscy stąd mają podobne zdrowe podejście.

No nic, nie mam nic przeciwko zabijaniu mnie, tylko informuję, że o ile się spotkamy w lidze - to w drużynie nie będę miał 4 nowicjuszy (bo niestety takowi trafili mi się w TDM kiedy grałem przeciwko w/w Panom), tylko 4 bardzo dobrych graczy i nie jestem pewien czy wtedy też będziecie się tak cieszyć jak małpki na widok banana:) - o ile w ogóle wyjdziecie z tej znacznie słabszej grupy - czego Wam i sobie oczywiście życzę.

PS. Sebol nie wiem czy wysyłałeś do mnie więcej "ciekawych" wiadomości, ale informuję - nie trudź się, zablokowałem Cie.

PS2. Dziwne, że nazywasz mnie nubkiem, skoro grając w lepszym zespole miałeś wynik na minusie ;)

No trzymajcie się tam chłopaki i w niedziele za dużo mi nie grać bo w poniedziałek lekcje i sprawdziany czekają!

Hehe mleczak z całym szacunkiem dla Ciebie, myślę że ten Twój post jest niepotrzebny, bo to Wasze sprawy prywatne jak graliście, z kim graliście i z kim się kłóciliście ;). My nie odpowiadamy za Sebka czy innych, bo po pierwsze to nie nasza sprawa, a tym bardziej portalu. Rozumiem Cię, ja też w MW3 często spotykam się z agresją jak mam mecze 21 do 1, ale już jestem przyzwyczajony i po prostu olewam takich ludzi. Forum jest przyjazne, i to bardzo oraz można tu spotkać ciekawych ludzi, ale proszę Cię jeszcze raz - nie mieszaj spraw online'owych z tym forum i portalem ;).

Offline Sebek17

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 40
    • Moje gameplaye, unboxingi,poradniki na youtube
« Odpowiedź #307 dnia: Wrzesień 22, 2012, 23:59:47 »
Ja się tylko zapytałem dlaczego tak grasz ;) Bo cały czas się widziałem tylko z RPG,Hammerem,pistolem itp. Na początku meczu rozumiem ale żeby przez cały mecz?? :o Dla mnie to niepojęte ;D Po pewnym czasie szukaliśmy specjalnie ciebie aby sprawdzać z czym grasz :D  Ale skoro to twój styl gry to niech taki będzie  i nie rób ze mnie takiego złego bo nie jestem taki :P Po prostu nie lubię ludzi którzy tak grają ;) ale wydaje mi się też że ktoś z takimi statami i ratio powinien trochę inaczej grać :) ale to tylko moje zdanie ;) To że wysłałem ci 1 wiadomość z zapytaniem dlaczego tak grasz to powód do blokady?? :o Bym zrozumiał gdybym napisał jakieś straszne  rzeczy ale to chyba nie było aż tak straszne :P
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2012, 00:03:57 wysłana przez Sebek16 »

Offline arkus16

• Level 21
  • *
  • We or Nobody [WoN]
    • Survival (Bear Grylls)
« Odpowiedź #308 dnia: Wrzesień 23, 2012, 00:06:20 »
Po pierwsze, Ted, ma racje ;)

Po drugie, ja Cie nie wyzywalem takze nic na mnie nie masz :)

Po trzecie, kazdy wie jaki Sebek jest, (i przez to juz sie zmienia na lepsze) czesto go poniesie i takie zachowanie po prostu trzeba olewac ;)

Po czwarte, nawet jesli Sebek sie wkurza to te wszystkie wiad. (nie wiem co on Ci tam pisal) sa kompletnie dla zartu ;)

Po piate, na 100% kazdy z forum ma 100% szacunek do graczy, ale po prostu czasami moga miec zly dzien i wyrzywaja sie na grze a przy okazji na ludziach ktorzy w nia graja i sa w przeciwnej druzynie i zabijaja tylko z ciezkiej broni ;) Takze wtedy po prostu wycisza sie takiego delikfenta i masz wszystko z glowy, a wiadomosc ktora Ci wysle po prostu usunac i zachowac to dla siebie ;)

That's All From Me ;)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2012, 09:48:33 wysłana przez Nathan »

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #309 dnia: Wrzesień 23, 2012, 08:43:45 »

Mleczak miał prawo zwrócić nam uwagę, myślę, że na jego miejscu zrobiłbym to samo. Co do tego, że Sebol potrafi tak się zachować to dobrze wiemy... Ale nie wiem czemu musieli się na Ciebie rzucić z głupimi tekstami i pompowaniem. Rozumiałbym to gdybyś Ty im wcześniej coś zrobił, ale Ty im nic nie zrobiłeś.
Dupapa u nas nie gra więc nie wnikam w jego zachowanie. Ciekawi mnie tylko arkus. Co było z jego strony nie tak? (Arkus, lepiej od razu się przyznaj) A Sebol zostaje upomniany i mam nadzieje, że więcej coś takiego z jego strony się nie pojawi.

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #310 dnia: Wrzesień 23, 2012, 09:23:39 »
Heh ja sie chyba nie wypowiem, bo w sumie jak i tak nie gram w rUpl'u to chyba i tak moje zdanie sie mało liczy... ale w sumie nie moge powiedziec, ze mleczaka wyzywałem, po prostu jak ktos go zabił, to pompowalem tak jak arkus i sebol, a to co tam juz sebol mleczakowi wysylal za wiadomosci itp to juz nie wiem ;p I swoją drogą, zgadzam się z całkowitą wypowiedzią arkusa... :>
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2012, 09:28:39 wysłana przez DUPAPA123 »

Offline arkus16

• Level 21
  • *
  • We or Nobody [WoN]
    • Survival (Bear Grylls)
« Odpowiedź #311 dnia: Wrzesień 23, 2012, 10:02:27 »
Ja sie przyzneje ze tylko raz pompowalismy Cie razem mleczak. I to bylo tak, Sebek mial pompke, klapacz mial salto w tyl, Dupapa chyba tez mial pompke a ja mialem pchniecie (mialem postac Chloe z Nepalu, na twoim miejscu to bym sie cieszysz ze Chloe nad toba robi pchniecie) ;D
Niewiem, jezeli naprawde Cie to obrazilo, poruszylo Twoja godnosc czy cos (chociaz sam nie wiem jak moze kogos ruszyc prowokacja skoro to tylko gra, takie rzeczy sie po prostu olewa, albo sie smieje z tego) to Cie moge przeprosic, nie ma zadnego problemu. Ale sam pamietam jak czesto pompowalem Sebka lub innych graczy z forum dla zabawy i im to calkowicie nie przeszkadzalo, tylko ich rozbawialo :)

Jeszcze mam jedno pytanie, czy mleczak jest ze SWAT? ;)

Offline wojtex098

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #312 dnia: Wrzesień 23, 2012, 10:37:36 »
Ja sie przyzneje ze tylko raz pompowalismy Cie razem mleczak. I to bylo tak, Sebek mial pompke, klapacz mial salto w tyl, Dupapa chyba tez mial pompke a ja mialem pchniecie (mialem postac Chloe z Nepalu, na twoim miejscu to bym sie cieszysz ze Chloe nad toba robi pchniecie) ;D
Niewiem, jezeli naprawde Cie to obrazilo, poruszylo Twoja godnosc czy cos (chociaz sam nie wiem jak moze kogos ruszyc prowokacja skoro to tylko gra, takie rzeczy sie po prostu olewa, albo sie smieje z tego) to Cie moge przeprosic, nie ma zadnego problemu. Ale sam pamietam jak czesto pompowalem Sebka lub innych graczy z forum dla zabawy i im to calkowicie nie przeszkadzalo, tylko ich rozbawialo :)

Jeszcze mam jedno pytanie, czy mleczak jest ze SWAT? ;)
Mleczak jest aktualnie w GROM'ie, grał wcześniej w McnH. :)

Offline arkus16

• Level 21
  • *
  • We or Nobody [WoN]
    • Survival (Bear Grylls)
« Odpowiedź #313 dnia: Wrzesień 23, 2012, 11:00:28 »
Mleczak jest aktualnie w GROM'ie, grał wcześniej w McnH. :)
No to nawet jeszcze lepiej ;) Pamietam (chociaz to bylo dosc dawno) jak kiedys gralem wlasnie z ludzmi (2) z GROM'u. Wyzywali mnie, jechali po mnie rowno (tak samo ze SWAT) ja to olewalem, bo i tak wiedzialem ze jestem 100 razy lepszy od nich a,oni po prostu mi zazdroszcza i nie potrafia powiedziec mi tego prosto w twarz ze jestem dobry, tylko przez wyzwiska, ale to nie byly takie wyzwiska jak Sebek Ci napisal ze Noobsko grasz mleczak (to nawet nie jest wyzwisko tylko dobra rada ze trzeba cos zmienic w swojej rozgrywce) nie bede nawet uzywal tych slow co oni uzywali przeciwko mnie poniewaz to nie jest wskazane. Moze oni mieli wtedy zly dzien? Niewiem, ale wiem jedno, ze olalem wszystko,a nawet sie smialem z ich glupoty i nie chwalilem sie tym na forum no po co doprowadzac do klotni? Tak jak ty doprowadziles do tej. Z calym szacunkiem ale tak jak to Ted slusznie zauwazyl to jest sprawa osobista i nie trzeba tego publikowac na forum. ;)

Offline mleczak441

• Level 1
  • *
  • Reputacja: 1
  • [HsC]
« Odpowiedź #314 dnia: Wrzesień 23, 2012, 11:16:14 »
Spoko - oczywiście, że nie mieliście złych intencji :) prawda? Wszyscy to dobrze wiemy... Jestem już troszkę za stary, żeby się tym przejmować, choć, niektórzy mogą odebrać mój post jako żalenie się, jednak jest to bardziej zwrócenie uwagi i przedstawienie tego na forum, jako, że podczas meczy z Wami samobójstwem byłoby włączenie słuchawki i jakakolwiek próba tłumaczenia czegokolwiek.

Ted sprostowanie - to nie była żadna kłótnia, bo w takowej  czynny udział muszą brać 2 strony, a ja tylko zgarniałem to co adresaci do mnie wysyłali, potrzebne czy niepotrzebne - lepiej sobie coś wyjaśnić na forum, niż pozostawiać niezręczną ciszę.

No ale resumując odpowiem tylko na główny zarzut, pomijając już całą resztę, bo ona jest raczej mało ważna:

Dlaczego zabijam tylko z silnej broni:

W meczu zespołowym (słowo klucz) gdy w drużynie ma się zawodników robiących końcowy wynik 1-10, 3-12 itp. wskazane jest jak najlepsze monitorowanie PW (power weapons), bo wiem, że wtedy mogę liczyć tylko na siebie, co też dobitnie czyniłem, jak zauważyliście, a tym bardziej na tak ciasnej mapie jak Szato.

To, że tak często z nich umieraliście z moich rąk, wskazuje bardziej na niewydolność Waszej drużyny, względem kontroli mapy, niż na to, że jestem nubem bo z nich zabijam.

Nie wiem czy oglądacie mecze najlepszych ekip na świecie w U3, tam bardzo duże znaczenie ma, która drużyna zdominuje strefę z daną PW. A duża część graczy na KB ma wsadzonego rpg'a lub hammer'a.
To podstawy zabawy online z U3 przecież.

Sami dobrze wiecie, że nawet jak mam takie ratio jak mam, to raczej szans w pojedynku z 2 graczami na raz na M9 większych nie mam, a najczęściej się tak zdarzało, że jak kogoś zabiłem to od razu Sebol wparował we mnie z BF i mnie dobijał ;). Stąd najlepszym wyjściem do osiągnięcia celu jest kontrola broni, które mają takie pierdolnięcie, że nikt nie podskakuje.

Szato jest mapą małą ciasną w dodatku wypełnioną PW, więc już w zamyśle autorów była to mapa przeznaczona do ich jak najczęstszego używania.

Więc na pytanie: "dlaczego tak noobisz?" - odpowiadam, dlaczego tak nubicie, że ciągle Was z tych broni zabijam? ;)

Doskonale wiem, że nie można ponosić zbiorowej odpowiedzialności za jednostkowe przypadki, bo jest to jak najbardziej niesprawiedliwe, sam mam też kolegów, którzy są bardzo w porządku, jednak czasami zachowują się względem innych Polaków, że aż mi wstyd jak z nimi gram, niestety, to chyba ta magia U3 tak działa i wyzwala tyle emocji, że trudno je opanować ;).

No fajno, że sobie wyjaśniliśmy, bez spiny, dobrze, że jest jakaś reakcja na to co piszę - więc pozostaje mi tylko napisać do zobaczenia w randomowym meczu, lub w lidze - tylko pamiętajcie, że ja szybko biegam po PW i dupa może znów boleć:).

PS. jestem w GROMie

PS2. Do osób, które twierdzą, że wpis jest niepotrzebny - wiem, że zdecydowanie lepiej zadowolił by Was wpis z nową grą forumową w dziale offtopic niż wymazy starego pierdziela.

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2012, 11:21:18 wysłana przez mleczak441 »