Autor Wątek: Zmiana kraju konta PSN  (Przeczytany 2837 razy)

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
Zmiana kraju konta PSN
« dnia: Luty 26, 2012, 22:49:03 »
Parę lat temu jak zakładałem swoje konto PSN to wybrałem kraj Wielką Brytanię... :/ Wiecie może czy istnieje możliwość zmiany kraju psn? Wiem, że samemu w opcjach nie można zmienić, ale może Sony to zrobi? Przede wszystkim denerwują mnie funty w sklepiku PS, chwiałbym sobie kupić jakiegoś avatara, ale musi być polska waluta abym mógł podpiąć kartę :/ Może znacie inny sposób... ja dziś zalogowałem się na sonyentertainmentnetwork.com i dostrzegłem opcję Sub konta, może da się podpiąć tam polskie konto i kupić coś żeby działalo na moim koncie głównym? Proszę o pomoc  ;)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
Odp: Zmiana kraju konta PSN
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2012, 23:10:51 »
Przykro mi Alteran ale jedynym wyjściem dla Ciebie będzie założenie nowego konta z krajem ustawionym na Polskę. Nie da się w jakikolwiek sposób zmienić regionu konta PSN, jak i nie można zmienić nazwy nicka

Offline robak

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 16
  • Eddy Raja!
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 26, 2012, 23:20:43 »
Piotrek jedyne wyjście to zadzwonić do sony i się dowiedzieć co i jak. A co do avatarów to nie da sie kupić na innym koncie ale co do gier i dodatków to tak. Więc załóż sobie nowe konto na PL i tam sobie kupuj gry a na tym starym graj w nie.

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 26, 2012, 23:24:59 »
...przecież wiem, że tak jest robie tak od dłuższego czasu ;) Może ktoś ma informację co do tych sub kont