Autor Wątek: Problem z Dualshock 3  (Przeczytany 7540 razy)

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Reputacja: 39
  • Mia San Mia
Problem z Dualshock 3
« dnia: Listopad 05, 2011, 15:38:50 »
Dzisiaj po ładowaniu pada coś się z nim stało. Nie mogę go włączyć bez podłączenia kabla. Żeby móc go obsługiwać muszę mieć go podłączonego do konsoli, jak go odłączę zaczynają migać wszystkie 4 diody. Same się one nie wyłączą bo świeciły mi się 15 minut. Żeby wyłaczyć pada musze wyłączyć również system, przy ponownym włączeniu PS3 wada się nie naprawia :(
Wiecie co to może być i coś możecie mi doradzić?
« Ostatnia zmiana: Listopad 20, 2011, 16:18:49 wysłana przez DonCerber »

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
Odp: Problem z Dualshock 3
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 05, 2011, 15:41:11 »
a jak system wylaczony i pad odlaczony z kabla i naciskasz przycisk PS to sie uruchamia konsola czy tez nei dziala ??

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 05, 2011, 15:58:44 »
nie uruchamia się konsola, jedyne co się włącza to światełka na padzie ;/

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 05, 2011, 19:48:15 »
włącz konsolę, włącz pada i z tyłu kontrolera jest mała dziurka, włóż to niej szpilkę, powinieneś poczuć kliknięcie. Powinno zadziałać.

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 05, 2011, 20:54:13 »
Pomogło :) Dzięki :D

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 05, 2011, 21:42:59 »
Spoko ;)

Offline robak

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 16
  • Eddy Raja!
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 20, 2011, 15:57:06 »
Ja mialem  problem z konsola mianowicie swiecilo mi sie caly czas zielone swiatełko od internetu nawet jak wyłaczylem konole. Pomogło awaryjne czyszczenie konsoli z kurzu :)

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 01, 2013, 15:44:55 »
Sorki, że odkopuje stary temat ale mam problem z padem i chciałbym się was poradzić. Naprawiać już się nie opłaca, rozkręciłem go, coś tam pogrzebałem ale i tak to samo. Jedyne wyjście to kupno nowego ale nie chce wybulać 200 zł za oficjalnego, nie podróbkę :) Macie może namiary do sklepu który ma oryginalne pady w dobrej cenie albo może polecacie jakiegoś pada z innej firmy?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2013, 17:08:22 wysłana przez Alt »

Offline Cebula

• Level 1
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 01, 2013, 20:27:13 »
Sorki, że odkopuje stary temat ale mam problem z padem i chciałbym się was poradzić. Naprawiać już się nie opłaca, rozkręciłem go, coś tam pogrzebałem ale i tak to samo. Jedyne wyjście to kupno nowego ale nie chce wybulać 200 zł za oficjalnego, nie podróbkę :) Macie może namiary do sklepu który ma oryginalne pady w dobrej cenie albo może polecacie jakiegoś pada z innej firmy?

dlaczego się nie opłaca? zawsze się opłaca naprawiać pady jeżeli o to chodzi, przecież nie są parowane z konsolą jak pozostałe części ps3 więc można modyfikować jak dusza zapragnie, a ich architektura nie jest jakoś specjalnie skomplikowana (nie licząc tych je**nych małych sprężynek na L2 i R2 co mnie osobiście doprowadza do frustracji). Nie wiem na czym polega problem ale chyba rozumiesz co mam na myśli, nawet jeżeli jakaś część odmówiła posłuszeństwa możesz ją zastąpić inną z innego pada.

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 01, 2013, 20:45:23 »
Czekaj Alt bo nie do końca rozumiem. Chcesz nowy pad SONY i nie chcesz nowego jakiejś innej firmy np. creative, czy może być nowy SONY lub nowy jakiś tam byle mniej niż 200zł ???
No, ale tak czy inaczej znalazłem kilka propozycji dal Ciebie
http://www.playergames.pl/akcesoria-do-konsol/kontrolery/pad-bezprzewodowy-dualshock-3-do-ps3-czarny (sklep sam rekomenduje)
http://www.euro.com.pl/kontrolery-do-gier-wii/speedlink-strike-fx-6-bluetooth-sl-4445-bk.bhtml#opis (mój znajomy ma i jakoś się nie skarżył na niego)
http://www.blackgames.pl/gioteck-hf2-bluetooth-pad-ps3-p-13005.html (Był tani i...)

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 02, 2013, 01:08:24 »
dlaczego się nie opłaca? zawsze się opłaca naprawiać pady jeżeli o to chodzi, przecież nie są parowane z konsolą jak pozostałe części ps3 więc można modyfikować jak dusza zapragnie, a ich architektura nie jest jakoś specjalnie skomplikowana (nie licząc tych je**nych małych sprężynek na L2 i R2 co mnie osobiście doprowadza do frustracji). Nie wiem na czym polega problem ale chyba rozumiesz co mam na myśli, nawet jeżeli jakaś część odmówiła posłuszeństwa możesz ją zastąpić inną z innego pada.

Usterka polega na samoczynnym przełączaniu się przycisków na d-padzie w trakcie gry, czasem nawet w menu xmb. Już rozkręcałem dwa razy, za pierwszym razem przeczyściłem styki z krzyżaka i pomogło na jakiś czas ale potem problem wrócił. Teraz raz jest ok np. przez kilka dni, a czasem szaleje jak głupi. Mam już dość pieprzenia się z tym padem..

Czekaj Alt bo nie do końca rozumiem. Chcesz nowy pad SONY i nie chcesz nowego jakiejś innej firmy np. creative, czy może być nowy SONY lub nowy jakiś tam byle mniej niż 200zł ???
No, ale tak czy inaczej znalazłem kilka propozycji dal Ciebie
http://www.playergames.pl/akcesoria-do-konsol/kontrolery/pad-bezprzewodowy-dualshock-3-do-ps3-czarny (sklep sam rekomenduje)
http://www.euro.com.pl/kontrolery-do-gier-wii/speedlink-strike-fx-6-bluetooth-sl-4445-bk.bhtml#opis (mój znajomy ma i jakoś się nie skarżył na niego)
http://www.blackgames.pl/gioteck-hf2-bluetooth-pad-ps3-p-13005.html (Był tani i...)

Znalazłem aukcję z oryginalnymi padami oem: http://allegro.pl/show_item.php?item=3505145485 myślę, że będzie ok wysłałem do gościa ofertę czy ma te pady z gwarancją Sony. Ten pad speedlink wygląda solidnie, ale musiałbym go mnieć najpierw wypróbować
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 02, 2013, 01:16:44 wysłana przez Alt »