Autor Wątek: Pady w Tesco  (Przeczytany 3648 razy)

Offline DeNi

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 12
  • Eyoo PSN: deni1997
Pady w Tesco
« dnia: Wrzesień 17, 2013, 21:42:27 »
Siemka, nie wiem czy to jest tylko w Tesco u mnie, czy we wszystkich.. Mianowicie całkowicie oryginalne pady Sony za jedyne 100zł... Ja skorzystałem, cóż.. Nie jest to takie cacuszko, jakie dodawano do FATów, ale jest lepsze niż te tanie podróbki. Czemu o tym piszę? Pady, rzecz latająca, często się psuje, więc jeżeli ktoś potrzebuje nowego pada niech w pierwszej kolejności odwiedzi Tesco.

Jeżeli ktoś chce, mogę podesłać zdjęcia.

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
Odp: Pady w Tesco
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2013, 21:45:26 »
Czekaj bo nie rozumiem. ??? Najpierw piszesz oryginalne pady SONY za 100zł, a potem nie są to takie cacuszka jak były dodawane do FAT, ale i tak lepsze od podróbek.
To w końcu to jest oryginalny SONY czy jakaś podróba bo serio nie ogarniam.
Wszystkie DS3 są takie same czy to w FAT lub Slim albo Super Slim :o
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2013, 21:48:10 wysłana przez CINEK10 »

Offline DeNi

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2013, 21:50:56 »
To jest tak jak z FATem i SLIMem. Chodzi o jakość materiału. Toć slimy są robione po to, by zaoszczedzić na materiale, tak samo robią w przypadku padów. Pierwsza różnica, którą z pewnością można wyczuć to gałki. Tak jak w tych pierwszych padach były bardzo okrąglutkie, te są płaskie. Jak chcesz jutro/pojutrze mogę Ci dokładniej na zdjęciach pokazać, o co mi chodzi. Są to oryginalne pady, ale jak to sony - są już długo po premierze konsoli, więc materiały uboższe.

Oh, nie chodzi mi o to, tylko o to, że te, które robią teraz, nie są takie jak te pierwsze. Na początek robią świetną robotę, po czym spoczywają na laurach używając tańszych materiałów.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2013, 21:59:54 wysłana przez DeNi »

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 18, 2013, 07:01:23 »
Po czym wywnioskowałeś że masz oryginał przeznaczony na rynek europejski,jeśli po opakowaniu to możesz być w błędzie.Podam tobie parę szczegółów świadczących o oryginalności:
1.Na spodzie pada na naklejce numer CECHZC2E,podróbki zazwyczaj mają numer CECHZC2H
2.Pojemność akumulatora oryginalnego to 300mA lub 500mA
3.Opakowanie/bliser europejskiego oryginału jest czarne,wersja azjatycka czyli tzw.podróbka jest w opakowaniu czerwonym w którym występują pady czerwone jak i czarne.

Offline DeNi

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2013, 22:32:40 »
Na spodzie masz CECHZC2E, więc jeśli dobrze rozumiem oryginał. Różnica na pierwsze chwile tak jak pisałem gałki. Plastik jest matowy. Po za tym jakiś wielkich różnic nie ma, ale widać że nie jest to ta jakość :D

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 18, 2013, 22:59:20 »
Wiesz co weź pokaż lepiej te zdjęcia pada bo każdy będzie miał przy najmniej 100% pewności.
Tak poza tym Ja wciąż nie rozumiem o co chodzi Ci z gorszymi materiałami na pady. Owszem ten półprzeźroczysty kolorowy plastik to shit, ale matowe pady są z tego samego plastiku co pierwsze dodawane do Fat'ów.

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 25, 2013, 11:59:32 »
chodzi o to ze dawno nowego pada nie miales ... i dlatego taka roznice czujesz ...
mam to samo... ale nie powiem jest to przyjemne xD hehehe

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 26, 2013, 18:50:45 »
Z Tesco się niby tak wszyscy śmieją w Polsce, a każdy tam kupuje.
To że pady są w Tesco, to nie znaczy od razu, że muszą być specjalnie dużo gorsze.
Sam ostatnio kupiłem 3 pada, podróbe i w sumie da się na tym grać, nie jest źle. ;)