Autor Wątek: Laptop  (Przeczytany 3015 razy)

wikarek5

• Gość
Laptop
« dnia: Czerwiec 29, 2013, 07:54:43 »
Nie wiem czy umieściłem w dobrym dziale ale myślę że tak :D
No więc. Postanowiłem się przerzucić z PS3 na laptopa (tak całkowicie, sprzedać PS3 i za tą kasę kupić lapka)
tyle że jako gracz nie wyobrażam sobie życia bez grania co jakiś czas więc wybór laptopa jest taki typowo dla gracza. I tu pojawia się pytanie. Jaki laptop byłby dobry na tyle żeby gry typu Skyrim czy GTA IV działały na nim płynnie? Przedział cenowy to tak do 2600zł.
Mam jednego kandydata: http://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/lenovo-essential-g580-i7-3632-4gb-1tb-gt635-w8.bhtml#opis
Co myślicie?

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
Odp: Laptop
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 29, 2013, 21:01:57 »
Laptop do grania :D?

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=lb8fWUUXeKM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=lb8fWUUXeKM</a>

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 29, 2013, 22:27:26 »
Laptop do grania? Co to za w ogóle pomysł, nie lepiej odłożyć kasę na ps4? Konsole mają wiele marek, których na piecach nie uświadczysz. Ja bym do grania na pc wybrał stacjonarkę, ale jeśli zależy ci na laptopie to weź alienware

wikarek5

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2013, 12:03:47 »
Nie laptop do grania, tylko laptop na którym miałbym możliwość czasem zagrać w jakąś nowszą grę :D
Zasadnicza różnica ;) Być może to ja źle sformułowałem wypowiedź. 
Konsoli nie chce bo potrzebuje bardziej mobilnego sprzętu i skierowanego głównie do ,,pracy'' na nim :) Granie jest jak już mówiłem swego rodzaju potrzebą :)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 04, 2013, 13:22:21 »
No wiesz jeżeli ma to być laptop do grania to po prostu powinien mieć minimum procka intel i5, kartę graficzną AMD albo nVidia (według mnie) oczywiście z 2GB pamięci, najlepiej z 6GB RAM albo jak już to minimum 4GB RAM. Co jeszcze matrycę z wysoką rozdzielczością (tak od 1600x900px). Co tam jeszcze, aaa najlepiej żeby nie miał Windows 8. Z kilku powodów, czyli jest dupny, wiele programów i gier jest nie kompatybilne z nim, żre masę RAM i podobno jest wciąż niestabilny. Tak więc najlepiej poszukaj z Windows 7, a jak będzie jakiś dobry lapek z Windows 8 to wiadomo zmień go na 7.
Polecałbym jeszcze spróbować poszukać lapka z dyskiem SSD i HDD. SSD ma bardzo dobry czas odczytu więc na nim miałbyś OS, a na zwykłym HDD resztę. Taki zabieg przyspieszył by pracę kompa.

Także dobrych łowów.

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 04, 2013, 14:03:07 »
Trzeba pamiętać o jeszcze jednej ważnej sprawie,za rok pojawią się nowsze gry i bardziej wymagające co oczywiście pociągnie za sobą konieczność wymiany na kolejny laptop :D .