Autor Wątek: Headset  (Przeczytany 29041 razy)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
Odp: Headset
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 28, 2012, 22:56:53 »
Oczywiście że kamerki. Tylko że gram na słuchawkach (od których bolą mnie uszy :'() żebyście nie słyszeli tego echa.

Offline arkus16

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 25
  • We or Nobody [WoN]
    • Survival (Bear Grylls)
« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 29, 2012, 08:15:06 »
Dzieki Cinek. No to nareszcie bede mogl sobie pogadac ;D Jakby co to sie wpisujcie w dziale MULTIPLAYER ;)
"Always expect the unexpected" Bear Grylls

Offline SzymZibi

• Level 2
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 06, 2012, 16:06:18 »
Jeśli któryś z userów ma przyjemność grać na słuchawkach z mikrofonem do PS3, to mam prośbę by podzielił się wrażeniami i konfiguracją.

Może ja coś napiszę:
Słuchawki są bardzo wygodne, duże nauszniki zakrywające cale uszy, fajnie wyprofilowane (więcej gąbki z tyłu słuchawki). Na pałąku dwa suwaki z tyłu i przodu, z tyłu do regulacji głośności a z przodu do balansu między rozmową i efektami. Od zewnątrz jeden przycisk (power, mute mikrofonu i stan naładowania w jednym). O mute i naładowaniu informuje dioda na mikrofonie.
No i najważniejsze, dżwięk. Zakładając je pierwszy raz myślałem że się nie włączyły a ktoś mi podkręcił głośność w kinie dom.
Dżwięk masakra, przestrzenny  jak w zestawie kina. Wchodząc na  multi U3 byłem w szoku to prawdziwe pole bitwy  :D słychać było praktycznie całą mapę. O niektórych dżwiękach nawet nie wiedziałem że są w tej grze, być może usłyszałbym to też w zest. kina, ale sąsiedzi na pewno by tego nie wytrzymali, zresztą ja również.
Rozmowy też są dla mnie lepiej słyszalne (mam też hs sony zwykłego).

Moim zdaniem słuchawki warte swojej ceny. Polecam.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2012, 18:30:11 wysłana przez SzymZibi »

Offline Electrik_eye

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 09, 2012, 11:16:54 »

Chyba nic dodać nic ująć ( sam mam ten nowy hs od Sony ). Ale powiem wam tak - doceniam naprawdę dobry dźwięk, zrobiłem sobie sam wzmacniacz słuchawkowy itp. itd. Ale generalnie chodzi o to, że słuchawki, które miałem wcześniej są lepsze ;) A może jeszcze inaczej - ten hs jest do gier i TYLKO do gier. Tam się sprawuje na prawdę dobrze. Do muzyki - nieee... ;p Ale polecam go z czystym sumieniem - warto, sam go na  co dzień używam ;)
a z przodu do balastu między rozmową i efektami.

yyy...?? Chyba BALANSU albo stosunku głośności samej gry do rozmów graczy a nie balastu ;) Cytując wikipedię : "Balast - dodatkowy element lub ładunek, którego podstawową cechą jest znaczny ciężar, wykorzystywany na różnego rodzaju statkach wodnych (zarówno nawodnych, jak i podwodnych), pojazdach lądowych specjalnego przeznaczenia, oraz statkach powietrznych. Wykorzystywany także we wszystkich rodzajach modeli statków i pojazdów."

Ale to tak by the way ;D

EDIT:

O.o A dodam jeszcze, że:

Rodzaje balastów:

balast stały - wbudowany lub przytwierdzony na stałe do konstrukcji, ale nie spełniający roli nośnej.
    balast ruchomy - elementy wykonane specjalnie w celu balastowania, dopasowane kształtem do danego statku lub pojazdu, które można łatwo demontować lub zmieniać ich położenie, jeśli zajdzie taka potrzeba. Są to zwykle specjalne ciężarki lub bloki.
    balast doraźny - różnego rodzaju substancje dociążające, jak najtańsze, które bezpowrotnie usuwa się, gdy są już zbędne. Może to być np. woda, piasek, kamienie lub kruszywo.

Zastosowanie balastu:

polepszenie stateczności, a czasami wręcz jej zapewnienie, poprzez:
        obniżenie środka ciężkości w celu utrzymania stateczności pionowej - zobacz balast (żeglarstwo)
        równomierne rozłożenie ciężaru w płaszczyźnie poziomej (przy nietypowym ładunku wielkogabarytowym)
        dla zachowania środka ciężkości w obrysie ograniczonym punktami podparcia (np. dźwig z wysięgnikiem)
    zwiększenie ciężaru całkowitego
        dla zwiększenia nacisku na podłoże (np. walec drogowy)
        dla zwiększenia przyczepności elementów jezdnych do podłoża (np. ciągnik balastowy)
        dla zwiększenia inercji
        dla spełnienia odpowiednich norm, np. w konkurencjach sportowych
    zmiana głębokości - dla statków podwodnych (np. batyskaf) i wysokości dla aerostatów (np. balon)

:P

Pozdro ;)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2012, 11:19:55 wysłana przez Electrik_eye »

Offline SzymZibi

• Level 2
  • *
« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 09, 2012, 18:32:59 »
 ;D Przepraszam pomyłka, oczywiście że balansu, już poprawione  ;D

Offline monek90

• Level 4
  • *
  • GMAL- Flynna
« Odpowiedź #65 dnia: Kwiecień 10, 2012, 08:35:53 »
kamerki są fajne mało kosztują i dają fun z video chatu. po za tym trzymam ją na kolanach i słyszą mnie bardzo dobrze.
Nie ma to jak gwiazdka  co nie ?

Offline Electrik_eye

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #66 dnia: Kwiecień 10, 2012, 11:22:32 »
;D Przepraszam pomyłka, oczywiście że balansu, już poprawione  ;D

Spoko ;)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #67 dnia: Kwiecień 10, 2012, 12:41:52 »
kamerki są fajne mało kosztują i dają fun z video chatu. po za tym trzymam ją na kolanach i słyszą mnie bardzo dobrze.
ale daja tez szum i wszyscy gracze przez to maja slabsza jakos rozmowy... utrudnia to komunikacje co w finalnej wersji moze kosztowac punkty czy nawet zwycieztwo ;]

Offline Electrik_eye

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: Kwiecień 12, 2012, 18:36:25 »
ale daja tez szum i wszyscy gracze przez to maja slabsza jakos rozmowy... utrudnia to komunikacje co w finalnej wersji moze kosztowac punkty czy nawet zwycieztwo ;]

Zgadzam się z przedmówcą.

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #69 dnia: Kwiecień 16, 2012, 12:41:36 »
Ja używam kamerki do rozmowy podczas meczów i jakoś nie przegrywamy przez to. Chyba że jednak przez to przegrywamy :-\

Offline DeNi

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 12
  • Eyoo PSN: deni1997
« Odpowiedź #70 dnia: Maj 04, 2012, 11:00:45 »
http://allegro.pl/wireless-headset-bluetooth-sony-ps3-fv-wys24h-i2313763738.html

Opłaca się?
Ii... można na nim słuchać muzyki z telefonu? :D
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2012, 11:36:49 wysłana przez DeNi »

Offline arkus16

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 25
  • We or Nobody [WoN]
    • Survival (Bear Grylls)
« Odpowiedź #71 dnia: Maj 04, 2012, 22:54:17 »
Stary 89 zł? Ja bym brał od razu ;D Jak dla mnie opłaca sie ;)
"Always expect the unexpected" Bear Grylls

Offline Z_I_J_A

• Level 0
  • *
  • Reputacja: 1
Słuchawki
« Odpowiedź #72 dnia: Maj 20, 2012, 16:37:56 »
Witam,
Mam prośbę o wyjaśnienie kilku rzeczy: chce kupić jakieś słuchawki do ps3 i tak: z tego co czytałam na temat headsetów to słyszę rozmówcę w uchu a dźwięk z gry w tv? tak??? a czy w tych co są dedykowane do ps3 sony  7.1 za 330 zł to słychać na nich grę i rozmowę? czy podczas grania dźwięk z gry się wycisza?? sory za te pytania ale tak się zastanawiam i lepiej zawsze się doradzić znawców. :)
A tak sobie jeszcze myśle, czy "zwykłe"słuchawki do pc można jakąś przejściówkę włączyć gdzieś żeby rozmawiać? doradźcie coś. rozjaśnijcie mi. DZIĘKI

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #73 dnia: Maj 20, 2012, 18:35:01 »
tematy scalilem...
jak masz headset(HS) to rozmowce slyszysz w sluchawce a dzwieki z gry w telewizorze... poprzegladaj ten temat, tutaj jest juz pare opinii i porad
Ave ;)

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
« Odpowiedź #74 dnia: Maj 20, 2012, 18:36:17 »
Jak masz hs do PC, to możesz dokupić przejściówkę "jack" i kartę dźwiękową usb, odpowiednio podłączyć i możesz śmigać ;)