Autor Wątek: Brak trofeów na PS3  (Przeczytany 3724 razy)

Offline Marian

• Level 1
  • *
  • Reputacja: 1
Brak trofeów na PS3
« dnia: Październik 10, 2012, 17:04:32 »
Wspomniałem o tym w innym dziale, ale poszperałem trochę po necie, oraz forum i dochodzę do wniosku, że to jednak u mnie jest jakiś problem. Otóż trofea z U1 nie pojawiły się w moim menu na PS3, są jedynie w menu gry. Co więcej nie ma tam nawet tytułu gry. Tak jakbym nigdy nie grał na tym playu w tą grę. Na początku myślałem, że tak po porostu jest i pucharki są tylko do zobaczenia w grze, ale widzę, że w systemie też powinny się pojawić. Aktualizacja systemu zrobiona, ale nic to nie dało. O patchach też nic nie znalazłem. Prosiłbym o radę.

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
Odp: Brak trofeów na PS3
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 10, 2012, 17:06:29 »
Chodzi mi o aktualizację samej gry, masz połączenie sieciowe w ps3? Trzeba pobrać łatkę, która umożliwia pojawienie się trofeów na twoim profilu ;)

Offline Marian

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 10, 2012, 17:10:28 »
W tym problem, że neta na PS3 nie mam. Czytałem dzisiaj trochę o tym jak podłączyć internet mobilny, ale jeśli byłaby możliwość bez użycia sieci na playu to byłbym bardzo wdzięczny za radę.

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 10, 2012, 17:15:16 »
Aha czyli teraz też korzystasz z internetu mobilnego? Nie masz zwykłego szerokopasmowego dostępu? Niestety nie można w inny sposób tego pobrać, musi być połączenie kablowe albo wifi wtedy odpalasz grę. Przez pendrive'a możesz zrobić aktualizację tylko systemu.

Offline Marian

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 10, 2012, 17:23:14 »
No niestety, a już miałem nadzieję na moją pierwszą platynę. W końcu gra bez żadnych internetowych wyzwań ;) Skoro to tylko o to chodzi to załatwię to u kumpla, albo faktycznie pobawię się z mobilnym, żeby mieć już na stałe sieć w PS3. Nawet się nie łudzę, że dotychczasowe trofea przejdą mi automatycznie na konto już po załatwieniu sprawy, prawda?

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 10, 2012, 17:27:16 »
Załatw lepiej u kumpla, mobilnego nie podłączysz. Będziesz musiał jeszcze raz grę przejść, niestety albo stety ;) Jak coś to w U2 i U3 trofea są już "wbudowane" ;) W przyszłości pomyśl o normalnym łączu jeśli masz warunki, żeby wycisnąć 100% z PS3 ;)

Offline Marian

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 10, 2012, 17:31:56 »
Na pewno stety bo tym razem od zaraz przejdę na hardzie ;) Dzięki, za wyjaśnienie sprawy. Co do mobilnego to czytałem w kilku miejscach, że trzeba podłączyć lapka do PSa i pomajstrować coś, ale ja jako prawie totalny laik komputerowy dam sobie raczej spokój.

Offline Marian

• Level 1
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2012, 16:53:48 »
Wybaczcie zdublowanego posta, ale muszę się pochwalić. Jednak internet mobilny można podłączyć do PS3. Skoro mnie się udało to znaczy, że sprawa nie jest taka trudna. Pucharki już działają, a ja zabieram się do misji platynka ;)