Siema wszystkim!
Gre przeszedlem pare miesiecy temu (kampanie) a w sumie z nudow niedawno odkrylem ze jest cos takiego jak kooperacja

i w sumie to jest zarabista sprawa. Ale mam kilka pytan do Was weteranow i bede wdzieczny za Wasze opinie i wskazowki.
KOOPERACJA
1) Co znaczy numerek rozdzialu i czy da sie jakos samodzielnie wybrac inny? (przewaznie podczas wyboru mam mam klasztor 3 i metro 2) oba przeszedlem i zaczyna mi sie nudzic ciagle ta sama mapa

2) piszecie ze trzeba byc zgranym i przydaje sie mikrofon... a jak sie podpina mikrofon do PS3? trzeba kupic jakis specjalny? pozatym czasami slysze jak ktos tam gada ale nic wyraznie nie slychac i wraznienie jest kiepskiej funkcjonalnosci
3) Skarby --> ciagle znajduje juz te ktore mam i zeby odblokowac bron ciagle mam 2/3 o co chodzi? Az odechcialo mi sie biegac po skarb bo mam juz 190 otwarta skrzynie i zadnej odblokowanej broni
4) jaka jest roznica w wyborze GRA WIELOOSOBOWA a KOOPERACJA (chyba wszystkie tryby wygladaja tak samo)?
5) po zakonczeniu gry w kooperacji ale tez w trybie rywalizacji czesto od razu "wywala mnie" i szuka innych graczy do kompletu... dlaczego tak jest? czasem super mi sie wspolpracuje z innymi graczami i fajnie bylo by pograc dluzej w tym samym skladzie a tu dupa

6) jak zobqaczyc jakie mapy juz przeszedlem? jak wejde w swoje statystyki widze tylko 2 zakladki i w kooperacji jest napisane tylko ile razy ukonczylem dany etap trudnosci bez pokazania szczegolow mapy
TRYB RYWALIZACJI
7) czesto tez gram w starcie trzech druzyn ale ostatnio (niewiem czy to ma wplyw polepszanie sie mojej rangi - mam 49 poziom) przeciwnicy jakos o wiele szybciej mnie zabijaja

wystarczy ze przebiegne przez otwarte drzwi i od razu padam (to nie ze snajperki) natomiast jak ja wale to musze min. 3x dluzej strzelac, wiec starcia twarza w twarz zawsze przegrywam, irytujace juz to jest. Od czego to zalezy? Co wplywa na SILE broni... bo przeciez podrasowanie magazynka, celnosci itp to chyba nie ma wplywu jak stoje 3 metry od przeciwnika i walimy prosto w siebie a ja zawsze gine pierwszy!