Autor Wątek: Wasze rankingi gier  (Przeczytany 7736 razy)

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
Wasze rankingi gier
« dnia: Wrzesień 15, 2012, 18:30:47 »
Dziś, siedząc przy biurku z filozoficznym zadumaniem dokonałam poważnej rozkminy zestawienia moich gier wszechczasów. W całym tym wyniośle duchowym momencie stworzyłam taki oto ranking:

1. Assassin's Creed (of course) - za spójność fabuły, jej geniusz, rzadką dziś oryginalność, oraz sam gameplay
2. Uncharted - za świetną filmowość, powielaną za każdym razem, co jest iście zajebiste i pragnę jeszcze (dupeczki Nejta :D )
3. Mass Effect - za złożoność fabuły, której i tak nie czaje, ale mam gęsią skórkę w obliczu jej wspaniałości (a trailery po prostu miażdżą system), za złamanie mojego obrzydzenia do erpegów i za tych wszystkich bohaterów, których naprawdę się poznaje, kocha i tęskni za nimi
4. Tomb Raider - to oczywiste, za początek całej tej miłości do gier, za dzieciństwo i za fajne buty Lary (przecież nie cycki)
5. Red Dead Redemption - w chwili kiedy to piszę, mam za sobą 40% ledwo, ale już teraz może się znaleźć w tym rankingu, gdyż to kolejna gra, która łamie moje uprzedzenia do pewnych gatunków i zachwyca scenariuszem
6. Infamous 2 - zagrana tylko i wyłącznie przez ofertę PS Plus, którą pokochałam za wybicie się z dupiatej nieco jedynki i z tym całym superhirołsowym klimatem oraz godnym zakończeniem (dobrym)
7. Little Big Planet - o tak, mogłoby się wydawać, że to dla każuali i pieluchowych, ale jej wesołość i pozytywność bawi, odpręża
(zrąbaną mam ósemkę). Rayman - w te Origins nie grałam, ale to też jedna z podstaw dzieciństwa, kiedy w podstawówce przepadałam w niej z koleżanką godzinami

*oraz Simsy pozarankingowo, z sentymentu, bo jednak też należały do bazy mej młodości, ale zabrakło mi w niej mięsa, więc porzuciłam je w pizdu.

Noo, to czekam na Wasze typy, tylko pomęczcie się i napiszcie po zdaniu za co je kochacie ;)

P.S. Oppa gangnam style!

Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
Odp: Wasze rankingi gier
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2012, 21:57:16 »
1. Red Dead Redemption (Ona ma w sobie wszystko...)
2. GTA (Uwielbiam sanboxy, a GTA jest ikoną tego gatunku)
3. PES (Futbol, to moja pasja, a PES to najlepsza gra piłkarska na rynku)
4. Assassin's Creed (Genialny klimat renesansu, świetna fabuła, miodzio gameplay...)
5. Killzone (FPS nie są moim ulubionym gatunkiem, ale K jest dla mnie najlepsza grą na odreagowanie, no i ta genialna grafika)

P.S Kocham Cię Chionae  ;D

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2012, 23:08:19 »
1. Call of Duty (za całokształt, setki godzin spędzonych przed multi i fantastyczny klimat)
2. Uncharted (za to, że dla tej gierki zrobiłem wraz z Altem jedyny w Polsce portal)
3. NBA 2k series (jestem fanem koszykówki, no i ogólnie za gameplay)
4. Just Cause 2 (w każdej chwili mogę sobie odpalić i polatać w czasie wschodu Słońca czy też zachodu)
5. FIFA (najukochańsza gra piłkarska)
6. CRASH Bandicoot (jak robiłem do pampersów, to wtedy już zdobywałem kryształy)
7. GTA (zwłaszcza Vice City, powodu chyba nie muszę podawać)
8. Ratchet & Clank (najlepsza platformówka w jaką grałem)
9. God of War (Kratos miażdży, klimat mitologii greckiej)
10. Tony Hawk series (za muzyke i odjazdowe combosy)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 15, 2012, 23:11:06 wysłana przez Ted »

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2012, 01:12:54 »
1. Uncharted (Seria) - oczywiście chyba nie muszę tłumaczyć, dlaczego jest na I miejscu :P Multi - Git, Single - Git, nic dodać, nic ująć!
2. Fifa - również moja ukochana gra piłkarska (szczególnie fifa 12)! Jako ciekawostkę dodam, że moja przygoda z fifą zaczęła się od Fify 07 :D
3. Assasin's Creed II - Oczywiście fabuła niczego sobie, jest ponad genialna...
4. Naruto Shippuuden Ultimate Ninja Storm Generations - Jeżeli jesteś fanem anime lub mangi, napewno wiesz dlaczego umieściłem tutaj tą grę, jeżeli nie, to sprostuje - cudowna bijatyka dla fanów anime Naruto, stworzona wyłącznie na walce.
5. Tekken (Wszystkie części) - Najlepsza bijatyka na rynku! Czemu ona tutaj sie znajduje? To była moja pierwsza gra w którą w ogóle kiedykolwiek grałem (Tekken 3 - grąłem w nią na emulatorze na PC'cie) i dlatego umieszam ją też m.in. z sentymentu ? (Moja ulubioną częscią jest Tekken 3, ale 6 na PS3 też posiadam :D)
6. GTA - Tutaj mogę się wypowiedzieć co do słowa... gra genialna (wszystkie części), a z ciekawostki powiem, że to była moja 2 gra w którą kiedykolwiek grałem (GTA Vice City, ktróa też jes moją ulubioną), leciały tam w radiu nawet piosenki Micheale Jacksona, i może to śmieszne, ale polubiłem Jacksona właśnie przez tą piosenkę u słyszaną w radiu w GTA :P I jeżeli chodzi o sentyment to jak najbardziej ona tutaj pasuje... nic dodać nic ująć jeżeli chodzi o genialną fabułę...(pozdro dla tych, co ukonczyli tą grę w 100% bez kodów (ja nie:P))
7.Sports Champions - Najfajniejsza gra, w jaką można pograć na PS Move. Jest 6 sportów, m.in. Ping-Pong, siatkówka itp... Dlatego jak najbardziej polecam.
8. Duke Nukem (seria) - cenię ją sobie, chociaż pewnie mało osób o niej słyszało... polecam... (Moja 3 gra w którą kiedykolwiek grałem i kolejna z serii gier sentymentów).

To chyba wszystko, jak coś mi jeszcze wpadnie w ręce dobrego to napewno napisze ;D

P.S. Dzięki za stworzenie takiego wątku, naprawdę! Teraz możemy sie dowiedziec, czy w jakąś grę warto grać - czy sobie odpuścić.

P.S.2. Sorka że się tak ropzisałem, ale po prostu musiałem :P I naprawde ciesze sie, ze taki wątek powstał ;D
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 16, 2012, 15:29:13 wysłana przez DUPAPA123 »

Offline natanek666

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 6
  • Jest jeden noob . O bardzo " suchym " nazwisku :D
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2012, 11:46:44 »
Dupapa no nie gadaj że jesteś fanem naruto  ;D
Tak sie składa że ja też i kupiłem już Naruto Ultimate Ninja Storm Generations .
Musimy sobie pograć  ;D

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2012, 15:27:21 »
Nom, możemy pograć ;D I tak, masz racje - jestem fanem Naruto, tylko tego oryginalnego japonskiego.

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 16, 2012, 16:28:50 »
1. Uncharted(seria) i Assassin's Creed(seria) - są to moje dwie najukochańsze gierki, świetna fabuła, świetna grafika, świetne postaci zarówno główne jak i poboczne i w ogóle.
2. Burnout Paradise - najlepsza wyścigówka w jaką grałem nawet NFS MW w moim rankingu jej nie dorasta do pięt, nie dość że świetna mechanika jazdy i zajebjaszcze tryby gry to w dodatku genialny system zniszczeń
3. GTA(seria) - to chyba nic nie trzeba mówić :D
4.  Star Wars The Force Unleashed (I i II) - to jak do tej pory najlepsza gra w uniwersum SW w jaką grałem na PS3, ciekawa fabuła (zwłaszcza w I) pokazująca jak narodziła się rebelia, imponująca grafika, ciekawe postaci no i wiadomo uniwersum SW ;D
5. Star Wars The Old Republic - jest za SW TFU ponieważ trzeba płacić za abonament w grze co mnie strasznie boli bo u mnie z kasą krucho :'( nie zmienia to faktu że to moje najulubieńsze MMO
6. KILLZONE (seria) - zaiste powiadam wam tryb MP w tej grze to po prostu miodzio, weźcie skończcie się męczyć z MP w U3 i wbijcie, fajna fabuła, bardzo ciekawy świat gry, dobra sterowanie i fantastyczny tryb MP
7. FIFA (seria) - no wiadomo warto sobie zrobić przerwę od zabijania i pograć w piłę no ale jak na zewnątrz zimno albo już za mocno pada to zawsze sobie można włączyć piłkę na konsoli i jest gites :D
8. Command & Conquer 3 Tiberium Wars - po postu zacna strategia ;)
9. Star Wars Battlefront II - strzelanka i to w dodatku w uniwersum SW ;D
10. Medal of Honor (seria) - pierwszzą strzelanką w jaką zagrałem był właśnie Medal of Honor Pacific War no i tak sentymentalnie jest on na tym ostatnim lecz nie najgorszym miejscu :)

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 16, 2012, 18:44:36 »
1.Killzone 2 i 3-Tak jak napisał Marcin,multi jest miodzio :D .Żadnych dopalaczy,dlatego albo jesteś dobry albo nie :)
2.Battlefield 3-Wojna,wojna i jeszcze raz wojna :D .Oddanie klimatu powala na kolana,pod warunkiem że ich nie straciłeś na wojnie ;D

Offline nowy118i

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 22
  • Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń.
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 16, 2012, 19:24:29 »
1 - Crash(seria)- jedne z pierwszych gier w jakie miałem okazje zagrać. Genialne platformówki przy których spędziłem masę czasu zawsze się dobrze bawiąc czy to na zdobywaniu kryształów w normalnej serii czy też ściganiu się z kumplami w CTR.
2 - Spyro(seria)- tak samo jak w przypadku Crash'a masa zabawy tym razem w bardziej otwartym świecie.
3 - Tomb Raider(4,5,3, A)- Znowu skakanie i do tego jeszcze rozwiązywanie zagadek tylko tym razem w bardziej poważnej otoczce.
4 - Resident Evil(seria)- Jeden z pierwszych survival horrorów, przy którym się masę strachu najadłem, bardziej tylko mnie straszył początek i koniec odcinków w serialu "Opowieści z Krypty".

Dość już tych staroci(chociaż jeszcze mógłbym ich sporo wymienić) przyszedł czas na trochę nowsze tytuły

5 -Uncharted- Z automatu zakochałem się w tej serii, zwłaszcza że Tomb Raider pod umierał i szukałem czegoś podobnego(a znalazłem coś lepszego). Adrenalina i filmowość, filmowość i jeszcze raz filmowość.
6 - Assassin's Creed(seria)- Fajna fabuła, super klimat i zajebi*cie się w to gra.

Gry poza rankingiem bo nie potrafię przyznać im miejsca:

#- Legacy of Kain(obie serie)- Po prostu fabuła w tej grze kładzie waszą śmieszną fabułkę w assasynku na kolana  ;) do tego super grywalność, masa zagadek, backtraking(odwiedzanie wcześniej zwiedzonych miejsc) i oczywiście klimat że o postaciach i dialogach nie wspomnę.
#- Metal Gear Solid- Tak jak wyżej genialna fabuła, plus super klimat, fajny gameplay(uwielbiam się skradać) i postacie w których można się "zakochać"
#- Red Dead Redemption- Za klimat dzikiego zachodu, dobrze wykreowaną postać głównego bohatera, świetną fabułę i za ...(nie mogę powiedzieć za co jeszcze bo ktoś tu skończył ledwo 40% gry ;))
Push your matches, no more rain,
Burn this fucking world today.

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 19, 2012, 00:58:55 »
1 - Crash(seria)- jedne z pierwszych gier w jakie miałem okazje zagrać. Genialne platformówki przy których spędziłem masę czasu zawsze się dobrze bawiąc czy to na zdobywaniu kryształów w normalnej serii czy też ściganiu się z kumplami w CTR.
2 - Spyro(seria)- tak samo jak w przypadku Crash'a masa zabawy tym razem w bardziej otwartym świecie.
3 - Tomb Raider(4,5,3, A)- Znowu skakanie i do tego jeszcze rozwiązywanie zagadek tylko tym razem w bardziej poważnej otoczce.
4 - Resident Evil(seria)- Jeden z pierwszych survival horrorów, przy którym się masę strachu najadłem, bardziej tylko mnie straszył początek i koniec odcinków w serialu "Opowieści z Krypty".

Dość już tych staroci(chociaż jeszcze mógłbym ich sporo wymienić) przyszedł czas na trochę nowsze tytuły

5 -Uncharted- Z automatu zakochałem się w tej serii, zwłaszcza że Tomb Raider pod umierał i szukałem czegoś podobnego(a znalazłem coś lepszego). Adrenalina i filmowość, filmowość i jeszcze raz filmowość.
6 - Assassin's Creed(seria)- Fajna fabuła, super klimat i zajebi*cie się w to gra.

Gry poza rankingiem bo nie potrafię przyznać im miejsca:

#- Legacy of Kain(obie serie)- Po prostu fabuła w tej grze kładzie waszą śmieszną fabułkę w assasynku na kolana  ;) do tego super grywalność, masa zagadek, backtraking(odwiedzanie wcześniej zwiedzonych miejsc) i oczywiście klimat że o postaciach i dialogach nie wspomnę.
#- Metal Gear Solid- Tak jak wyżej genialna fabuła, plus super klimat, fajny gameplay(uwielbiam się skradać) i postacie w których można się "zakochać"
#- Red Dead Redemption- Za klimat dzikiego zachodu, dobrze wykreowaną postać głównego bohatera, świetną fabułę i za ...(nie mogę powiedzieć za co jeszcze bo ktoś tu skończył ledwo 40% gry ;))

No właśnie... Jeden maleńki spoiler i nie żyjesz  ;D Olusia musi sama tego doznać  ;D

Offline Sebek17

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 40
    • Moje gameplaye, unboxingi,poradniki na youtube
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 19, 2012, 23:35:32 »
1. Assassin's Creed-pierwsza moja gra na ps3 to ACII. od razu zakochałem się w serii i dażę ją wielkim szacunkiem :)    Ma bardzo ciekawy klimat oraz wyjątkowy gameplay ;D
2. Uncharted-za przygodowość i filmowość oraz za multi ;)
3. Killzone-nic dodać nic ująć ;) zarąbisty FPS :)
4. Battlefield 3- za to ze w tej grze gra się drużynowo a nie na tzw.komandosa ;)
5. God of War-ta seria od zawsze mnie ciekawiła bo interesowałem się mitologią jak byłem młodszy ;) Trójka genialna ;D Grafika,dubbing gameplay wszystko miodzi ;D ;D :D

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 21, 2012, 16:08:01 »
Aż dziw bierze, że się tu jeszcze nie wypowiedziałem ;).

Jestem fanatykiem RPG'ów, MMORPG'ów, hack 'n slashów i gier piłkarskich. Wszystko musi mieć otwarty świat, bo inaczej nie ma to dla mnie sensu, poza nielicznie występującymi wyjątkami ;). W sumie to nic więcej nie piszę, gdyż mam napisać sam ranking, a nie wywodzić się na temat tych gierek:

1. Diablo 3
2. Gothic 1,2,4 (3. była zryta na maksa, rozwalanie całych miast Bezimem? Bez jaj)
3. Uncharted 2
4. Heroes III: WOG
5. Tutaj seria gier fifa
6. Władca Pierścieni Podbój
7. Sea Dogs
8. Seria The Elder Scrolls
9. Restaurant Empire
10. Assassin's Creed II
11. Diablo II
12. Zeus Pan Olimpu i Posejdon Bóg Atlantydy
15. Age of Mythology
16. Settlers 7
17. DSJ 2.1
18. Urban Terror 4.1(ah te czasy)
19. Rayman 2
20. RTL Ski Jumping 2007
21. GTA San Andreas
Sims 1 (ze względu na swoją klasykę)

We wszystkie gry uwielbiam grać i poświęciłem im bardzo dużo czasu, więc jeśli ktoś miałby pytania, walcie śmiało ;)

Offline Zoran Lazarevic

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 19, 2012, 17:41:41 »
1. Uncharted: geniusz
2. Fifa: klasyk
3. NFS MW (ten starszy): najlepszy NFS. 8)

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 19, 2012, 21:02:56 »

Spory ten twój ranking :P

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 19, 2012, 21:14:16 »
1.Killzone 2 i 3-Tak jak napisał Marcin,multi jest miodzio :D .Żadnych dopalaczy,dlatego albo jesteś dobry albo nie :)
2.Battlefield 3-Wojna,wojna i jeszcze raz wojna :D .Oddanie klimatu powala na kolana,pod warunkiem że ich nie straciłeś na wojnie ;D

Spory ten twój ranking :P

A mój większy :D