Autor Wątek: Tomb Raider  (Przeczytany 16610 razy)

Offline Shadow Walker

• Level 2
  • *
  • Reputacja: 0
  • The extraordinary is in what we do, not who we are
Tomb Raider
« dnia: Luty 02, 2012, 22:36:47 »
Czyżby Tomb Raider był tematem tabu na tym forum? Przeglądam tematy i o dziwo nic :P Jeszcze do niedawna to właśnie TR był moją ulubioną grą a teraz spadła na drugie miejsce na korzyść wiadomo czego ;) Zapraszam do dyskusji na temat tej kultowej już gry.
'That's my blood... That's my blood, that's a lot of my blood...'

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
Odp: Tomb Raider
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2012, 18:18:26 »
bo kazdy czeka na nowa czesc ;)

Offline Shadow Walker

• Level 2
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2012, 10:22:44 »
No, teaser zapowiada nam smakowity kąsek. Mam tylko nadzieje że twórcy nie odejdą zbytnio od idei Tomb Raidera i nie zepsują marki w imię wolności jaką daje reboot.

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 05, 2012, 12:36:32 »
Osobiście grałem jedynie w underworld, ale szczerze mówiąc, bez szału. Zobaczymy jak będzie wyglądała najnowsza część, bo póki co, to tytuł przyćmiewa samą grę ;)

Offline Shadow Walker

• Level 2
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2012, 15:18:18 »
Polecam zagrać w Legende, wg mnie najładniejsza część chociaż z drugiej strony nie wiem jak Underworld może nie robić wrażenia ;)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 05, 2012, 16:12:57 »
ja gralem w underworld... strasznie duzo bledow...to chyba jedyna czesc w ktora gralem na ps3
kiedys gralem w TR 1 na pc...ale to stare dzieje i nie wciagnelo mnie za bardzo...
osobiscie polecam Tomb Raider tje Guardian of Light
genialny do copa ;)
jestem ciekaw jak wygladaja wersje Classicow w HD

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 04, 2012, 16:52:01 »
moimi ulubionymi jest Legend i Underworld ^^ to na nie wtedy fazowalam, jak nie bylo jeszcze Uncharted, albo Assassina.
Przeswietne gry, przechodzilam pierdylion razy. No ale niech lepiej ruszaja dupska z ta najnowsza czescia, bo o przez ostatnie 4 lata sluch zaginal o Tomb Raiderze, tym prawdziwym. Obawiam sie, ze ta juz nie bedzie przypominala poprzednich odslon, ale mam nadzieje, ze nadrobi swietna fabula i oryginalnym gameplayem ;) bedzie mi jednak brakowalo posiadlosci Croftow, Winstona, Zipa i Alistaira... to byly czasy, kurde :D
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline kamila2406

• Level 14
  • *
  • Reputacja: 4
  • Why so serious?
    • Profil na Last.fm
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 06, 2012, 19:29:05 »
to ja znowu wrócę z rozrzewnieniem do dawnych, typowo dziecięcych czasów, gdy miało się te 5 czy 6 lat, konsolę PSX i pogrywało się w miarę swoich możliwości w TR Chronicles :D pamiętam, utknęłam w momencie na łodzi podwodnej gdy dochodziło się do kucharza z nożem, gdy odebrano nam broń. szczerze mówiąc, do dzisiaj nie wiem, co tam trzeba było zrobić xD potem na dość długi okres zapomniałam o TR, i jakimś cudem naszło mnie na Legend. przechodziłam trylion razy na PS2, potem nabyłam Anniversary, a potem laptopa razem z Underworld, ale granie było mordęgą ze względu na sterowanie na klawiaturze... potem jeszcze nabyłam całą kolekcję wszystkich części TR, ale to samo - fatalnie mi się grało ze względu na brak pada.

a co do nowej części - czekam bardzo niecierpliwie, chociaż trochę martwi mnie to, że jakby "zapętlili" się z inspiracją... chodzi mi o to, że w sumie od początku było powiedziane, że Nate to taka "męska wersja Lary Croft", a teraz w najnowszym Tomb Raiderze wygląda na to, że będzie masa podobieństw do Uncharted właśnie. Podsumowując, pierwowzór będzie sie wzorował na czymś co miało naśladować - a przynajmniej takie było moje wrażenie po obejrzeniu pierwszego gameplaya. Albo po prostu mam już tak zryty beret przez przygody Drake'a, że wszędzie widzę podobieństwa do Uncharted.
https://www.facebook.com/pages/Epica-PL/116394391811775 -> dla fanów Epiki, lajkujcie i rozsyłajcie dalej! :D

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 06, 2012, 19:38:44 »
masz racje co do podobienstw i wzornictwa... ale teraz zadaj sobie pytanie :
czy to zle ??

Offline kamila2406

• Level 14
  • *
  • Why so serious?
    • Profil na Last.fm
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 06, 2012, 21:45:44 »
zdecydowanie nie :D może to przyniesie korzyści dla obu serii, TR zyska na jakości, a jak podbije serca graczy (mam na myśli tych na PS3, ma się rozumieć ;)) to ci którzy nadal się nie zapoznali z UC szukając czegoś megapodobnego po TR sięgną właśnie po Uncharted :D
https://www.facebook.com/pages/Epica-PL/116394391811775 -> dla fanów Epiki, lajkujcie i rozsyłajcie dalej! :D

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 06, 2012, 23:02:07 »
bo przez chwile myslalem ze narzekasz ;)
ale kamien z serca ;)

Offline kamila2406

• Level 14
  • *
  • Why so serious?
    • Profil na Last.fm
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 07, 2012, 14:21:19 »
przyznam sie szczerze, przez pare dni po obejrzeniu tego filmiku z gameplay'em faktycznie na to narzekałam :P ale potem doszłam właśnie do tego wniosku o którym napisałam wyżej, że może to być korzyść zarówno dla nieco podupadłego Tomb Raidera, jak i dla wciąż nie do końca docenionego Uncharted :)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 07, 2012, 16:00:22 »
uncharted jest moze "nie doceniony" z powodu iz az uh ah : jest exluziwem ;] czyli tylko Ci co maja konsole firmy sony moga grac w to cudenko ;)
a swiata nie zatrzymasz, caly czas idzie do przodu... dobrze ze i tomb raider sie rozwija, moze bedzie mniej bledow niz w poprzedniej odslonie... albo chociaz mniej niz w uncharted hehe

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 07, 2012, 16:11:03 »
Nowy Tomb Raider może być nawet bardzo dobrą grą, ale serii Uncharted raczej ni przebije. Twórcy będą chcieli za bardzo sie wzorować na Uncharted i to moim zdaniem ich zgubi. Muszą pokazać coś nowego, coś innowacyjnego.

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 07, 2012, 19:38:27 »
wydaje mi sie ze robia cos innego.... po trailerze widac ze jest to zupelnie inny klimat... tutaj w uncharted jest przygoda...
a w nowym TR jest bardziej mrocznie... cos bardziej jak horror, servival czy jak to sie tam nazywa....
mysle ze nie bedzie caly czas tak kolorowo jak w u3.. i mysle ze podobna droga beda szli w u4 ;)