Autor Wątek: Mass Effect  (Przeczytany 6651 razy)

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
Odp: Mass Effect
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 18, 2012, 17:26:51 »
Bo zakończenie nie jest podobno adekwatne do podejmowanych przez Ciebie decyzji podczas trwania całej serii. Tak ja słyszałem, ale jeśli chcesz bardziej dokładną analizę tego wątku, to pytaj większego znawcy (czyt. Ola)  ;D

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 18, 2012, 19:48:37 »
Poprostu seria była zawsze reklamowana na gry w których twoje decyzje wpływają na fabułę, a ma 3 zakończenia, praktycznie nie różniące się niczym poza kolorem wybuchu.

masz rację, ale zupełnie nie rozumiem tej mordy graczy na BioWare - nie mam pojęcia o co tyle wrzasku, wrażenie w każdym razie robi. Jednym sie podoba, drugim nie, wiele niewyjaśnionych spraw czeka, jednak naprawdę mną ten ending wstrząsnął. Co prawda miało ich być więcej, no ale trudno.
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 18, 2012, 19:53:13 »
Tak czy siak, ta gra ma w sobie coś takiego, że albo ją się wielbi, a albo nienawidzi... Mnie się podoba :D

Offline Hisana

• Level 6
  • *
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 30, 2012, 17:18:29 »
Co myślicie o tej serii? Niedawno zaczęłam z nią przygodę, niestety dopiero od trójki :/ skończyłam ją kilka tygodni i mnie normalnie zniszczyła :D gra ma same wady praktycznie, ale normalnie zwala mnie z nóg. Teraz męczę ME1 na pececie i zdałam sobie sprawę, że na tym szicie się grać nie da - nieludzkie warunki przy walce z myszką i klawiaturą (no nie da się po prostu się nie da). W dodatku ta lokalizacja... XD może ją jakość zdzierżę a potem zabiorę się za dwóję na PS3. Jedni narzekają na tą serię, drudzy ją wielbią - ja należę do tych drugich. Lubię ten klimat, ale grafika i animacja lekko ssie, a te tekstury i sterowanie po prostu szczypią wszędzie  >:( no ale kolekcjonerkę ME3 mam i całuję ją prawie codziennie ;D

No to tak... tą serio zaraziłem się już wiadomo od kogo (tradycyjnie)  ;D Zacząłem od ME2... Gra jest kapitalna. Grafika przyzwoita, gameplay świetny, a fabuła wręcz rewelacyjna. To mój pierwszy RPG i jestem bardzo mile zaskoczony. Pewne jest już to, że zaraz po zakończeniu dwójki kupuje ME3, potem może zalicze jeszcze ME na kompie (jeśli starczy mi cierpliwości)  ;D Polecam tą serie każdemu, kto lubi się "pobawić", masterować, a zarazem chce czegoś więcej niż tylko strzelania :)

P.S Dzięki Olka za kolejną grę  ;D

Oj, z tą grafiką przesadziłeś, z gameplayem też lekko. Ilość tych gadek troche wkurza, jakaś taka nienaturalność też. ME1 jest niemalże kiepskie i nie do grania, ale podobno słynę z marudzenia ;D

P.S Nie ma sprawy, stary :D do usług  ;D

Dżizzz właśnie ta ilość gadek wprawia choleryka takiego jak ja w stan "łacińskiego" upojenia językowego. I ta patetyczność wypowiedzi -.- no emotions
Having is not so pleasing a thing as wanting. It is not logical, but it is often true.

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 01, 2012, 12:08:23 »

Spokojnie Justyna. Czasami nawet my- ludzie nie przeciętni  intelektualnie musimy sobie po popieprzyc  xDD

Offline Hisana

• Level 6
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 01, 2012, 13:04:31 »
no może i :D ale jednak mną trzepie jak jest za dużo dialogów :)
Having is not so pleasing a thing as wanting. It is not logical, but it is often true.

Offline tight-sweater

• Level 1
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 06, 2012, 18:09:29 »
to może i ja się przyłącze do tematu, ponieważ jestem wielką fanką całej trylogii. Przeszłam wszystkie części kilka razy na PC - rozumiem, że jeśli ktoś głównie gra na PS3 to ciężko przesiąść się na granie myszką i klawiaturą, ale na prawdę nie jest tragicznie, wręcz przeciwnie - dobre rozłożenie komend na klawiaturze i czuła myszka, trochę wprawy i można bez problemu zabijać żniwiarzy;) Co do grafiki to nie mam jej nic do zarzucenia, oczywiście jeśli teraz sięgacie po część pierwszą, która jest z 2007r. to może trochę boleć, ale parę lat temu była "pięęęęękna" i wszyscy się zachwycali;) Wybory są i mają swoje konsekwencje, aż do końcówki 3 części (ale nie będę spoilerować). Klimat jest niesamowity, uniwersum olbrzymie, a fabuła wciąga na długie godziny. Nie polecam zaczynać od 3 części, bo gubi się cały poprzedni plot. Kupiłam sobie również 3 część na PS3, ale nie mogłam przez nią przebrnąć, ponieważ pod główne i charyzmatyczne postacie z poprzednich części (np. Jack, Wrex) podłożone są nowe które są bezpłciowe... to największy ból tak samo jak o wiele gorsza grafika niż na PC. Polecam za to rozpoczęcie przygody od początku i poznanie wszystkich postaci i ich historii - warto!:)

Offline Hisana

• Level 6
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 26, 2013, 13:19:27 »
to może i ja się przyłącze do tematu, ponieważ jestem wielką fanką całej trylogii. Przeszłam wszystkie części kilka razy na PC - rozumiem, że jeśli ktoś głównie gra na PS3 to ciężko przesiąść się na granie myszką i klawiaturą, ale na prawdę nie jest tragicznie, wręcz przeciwnie - dobre rozłożenie komend na klawiaturze i czuła myszka, trochę wprawy i można bez problemu zabijać żniwiarzy;) Co do grafiki to nie mam jej nic do zarzucenia, oczywiście jeśli teraz sięgacie po część pierwszą, która jest z 2007r. to może trochę boleć, ale parę lat temu była "pięęęęękna" i wszyscy się zachwycali;) Wybory są i mają swoje konsekwencje, aż do końcówki 3 części (ale nie będę spoilerować). Klimat jest niesamowity, uniwersum olbrzymie, a fabuła wciąga na długie godziny. Nie polecam zaczynać od 3 części, bo gubi się cały poprzedni plot. Kupiłam sobie również 3 część na PS3, ale nie mogłam przez nią przebrnąć, ponieważ pod główne i charyzmatyczne postacie z poprzednich części (np. Jack, Wrex) podłożone są nowe które są bezpłciowe... to największy ból tak samo jak o wiele gorsza grafika niż na PC. Polecam za to rozpoczęcie przygody od początku i poznanie wszystkich postaci i ich historii - warto!:)

Ja się podpisuję obiema rękami. Nie wiem jak to wygląda na PS3, ale na mogę potwierdzić, że na PC jest perfetto. Na początku nie mogłam przyzwyczaic się do komend rozrzuconych po klawiszach, ale później nabiera się dużej płynności i wszystko idzie znakomicie :)
W trójkę jeszcze nie grałam, ale już niedługo się dobiorę. Co do pierwszej części, grafika może faktycznie obecnie trochę rozczarowywać, ale cała fabuła przykrywa niedoskonałości. W dwójce jest +100% lepiej. Osobiście mam dwa zastrzeżenia: występuje, przynajmniej u mnie, bug, który sprawia, że Shep włazi na jakieś obiekty, np poręcze w czasie walki i NIE DA się z nich zleźć, trzeba zaczynać od ostatniego sejwa, piłuje mnie to strasznie, ale co tam :D druga sprawa, to że Kasumi i Zaeed nie są defaultowo w grze. Ja pobrałam tylko Zaeeda bo jest za free, ale szkoda mi 20 zeta na punkty BioWare, żeby pobrać Kasumi...
Poza tym... Illium <3 miasto idealne <3
tyle ode mnie