to może i ja się przyłącze do tematu, ponieważ jestem wielką fanką całej trylogii. Przeszłam wszystkie części kilka razy na PC - rozumiem, że jeśli ktoś głównie gra na PS3 to ciężko przesiąść się na granie myszką i klawiaturą, ale na prawdę nie jest tragicznie, wręcz przeciwnie - dobre rozłożenie komend na klawiaturze i czuła myszka, trochę wprawy i można bez problemu zabijać żniwiarzy;) Co do grafiki to nie mam jej nic do zarzucenia, oczywiście jeśli teraz sięgacie po część pierwszą, która jest z 2007r. to może trochę boleć, ale parę lat temu była "pięęęęękna" i wszyscy się zachwycali;) Wybory są i mają swoje konsekwencje, aż do końcówki 3 części (ale nie będę spoilerować). Klimat jest niesamowity, uniwersum olbrzymie, a fabuła wciąga na długie godziny. Nie polecam zaczynać od 3 części, bo gubi się cały poprzedni plot. Kupiłam sobie również 3 część na PS3, ale nie mogłam przez nią przebrnąć, ponieważ pod główne i charyzmatyczne postacie z poprzednich części (np. Jack, Wrex) podłożone są nowe które są bezpłciowe... to największy ból tak samo jak o wiele gorsza grafika niż na PC. Polecam za to rozpoczęcie przygody od początku i poznanie wszystkich postaci i ich historii - warto!:)