Autor Wątek: Mass Effect  (Przeczytany 6645 razy)

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
Mass Effect
« dnia: Czerwiec 17, 2012, 00:22:28 »
Co myślicie o tej serii? Niedawno zaczęłam z nią przygodę, niestety dopiero od trójki :/ skończyłam ją kilka tygodni i mnie normalnie zniszczyła :D gra ma same wady praktycznie, ale normalnie zwala mnie z nóg. Teraz męczę ME1 na pececie i zdałam sobie sprawę, że na tym szicie się grać nie da - nieludzkie warunki przy walce z myszką i klawiaturą (no nie da się po prostu się nie da). W dodatku ta lokalizacja... XD może ją jakość zdzierżę a potem zabiorę się za dwóję na PS3. Jedni narzekają na tą serię, drudzy ją wielbią - ja należę do tych drugich. Lubię ten klimat, ale grafika i animacja lekko ssie, a te tekstury i sterowanie po prostu szczypią wszędzie  >:( no ale kolekcjonerkę ME3 mam i całuję ją prawie codziennie ;D
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
Odp: Mass Effect
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 17, 2012, 00:43:13 »
Szczerze mówiąc nigdy nie grałem :). Ta seria jest na mojej długiej liście na wakacje, którą musiałbym realizować z pół roku, hehe

Offline Sebek17

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 40
    • Moje gameplaye, unboxingi,poradniki na youtube
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 17, 2012, 13:38:58 »
Szczerze mówiąc nigdy nie grałem :). Ta seria jest na mojej długiej liście na wakacje, którą musiałbym realizować z pół roku, hehe

Ja podobnie ale po ograniu dema Mass Effect 2 stwierdziłem że ta seria nie jest dla mnie ;)

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 17, 2012, 14:38:16 »
Co myślicie o tej serii? Niedawno zaczęłam z nią przygodę, niestety dopiero od trójki :/ skończyłam ją kilka tygodni i mnie normalnie zniszczyła :D gra ma same wady praktycznie, ale normalnie zwala mnie z nóg. Teraz męczę ME1 na pececie i zdałam sobie sprawę, że na tym szicie się grać nie da - nieludzkie warunki przy walce z myszką i klawiaturą (no nie da się po prostu się nie da). W dodatku ta lokalizacja... XD może ją jakość zdzierżę a potem zabiorę się za dwóję na PS3. Jedni narzekają na tą serię, drudzy ją wielbią - ja należę do tych drugich. Lubię ten klimat, ale grafika i animacja lekko ssie, a te tekstury i sterowanie po prostu szczypią wszędzie  >:( no ale kolekcjonerkę ME3 mam i całuję ją prawie codziennie ;D

No to tak... tą serio zaraziłem się już wiadomo od kogo (tradycyjnie)  ;D Zacząłem od ME2... Gra jest kapitalna. Grafika przyzwoita, gameplay świetny, a fabuła wręcz rewelacyjna. To mój pierwszy RPG i jestem bardzo mile zaskoczony. Pewne jest już to, że zaraz po zakończeniu dwójki kupuje ME3, potem może zalicze jeszcze ME na kompie (jeśli starczy mi cierpliwości)  ;D Polecam tą serie każdemu, kto lubi się "pobawić", masterować, a zarazem chce czegoś więcej niż tylko strzelania :)

P.S Dzięki Olka za kolejną grę  ;D

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 17, 2012, 17:43:23 »

No to tak... tą serio zaraziłem się już wiadomo od kogo (tradycyjnie)  ;D Zacząłem od ME2... Gra jest kapitalna. Grafika przyzwoita, gameplay świetny, a fabuła wręcz rewelacyjna. To mój pierwszy RPG i jestem bardzo mile zaskoczony. Pewne jest już to, że zaraz po zakończeniu dwójki kupuje ME3, potem może zalicze jeszcze ME na kompie (jeśli starczy mi cierpliwości)  ;D Polecam tą serie każdemu, kto lubi się "pobawić", masterować, a zarazem chce czegoś więcej niż tylko strzelania :)

P.S Dzięki Olka za kolejną grę  ;D

Oj, z tą grafiką przesadziłeś, z gameplayem też lekko. Ilość tych gadek troche wkurza, jakaś taka nienaturalność też. ME1 jest niemalże kiepskie i nie do grania, ale podobno słynę z marudzenia ;D

P.S Nie ma sprawy, stary :D do usług  ;D

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 17, 2012, 17:46:05 »
Nie no, wydaje mi się, że nie przesadziłem. Grafika nie jest może top'owa, ale jest naprawde nie zła, a gameplay mi sie podoba  :D
No wiem, wiem, Twoje zdanie jest najważniejsze, ale to taka moja skromna, subiektywna opinia ;D;D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2012, 17:55:10 wysłana przez Konrad_93 »

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:06:07 »
Niech Ci będzie - grafika nie jest tragiczna jednak animacje ssą pałkę i koniec :D a gameplay... dziwna trochę perspektywa, ale da się przyzwyczaić i ją znieść ;) szkoda tylko, że to założona z góry trylogia, bo następne części mogłyby być naprawdę dobre.

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 17, 2012, 19:10:10 »
Kończe ME2 i zaraz się zabieram za ME3 :D Jaką ocene wystawisz (w skali od 1 do 10)? Aha, są polskie napisy, czy dubbing? Wolę jednak napisy ;)

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:04:53 »
Obiektywnie to tak 7.5-8, bo jak wspominałam, gra ma wiele wad no i ten ending nie każdemu przypadnie do gustu (mi się jednak podobał, choć w ogóle go nie rozumiem ;D ) polskie napisy są, na szczęście zły dotyk polskiego dubba nie skaził ME3.

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:08:25 »
Dzięki Bogu, że napisy, uffff...  :D

Jak usłyszałem dubbing w InFamous, to myślałem, że wypadne przez okno  ;D ;D ;D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2012, 21:10:01 wysłana przez Konrad_93 »

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:14:50 »
wszystkie są gówniane, tylko temu w Uncharted tak naprawdę należą się brawa. W sumie nie wiem po co się biorą za te pełne lokalizacje, jak niby gry dla dorosłych, to chyba większość czai w miarę angielski no i umie czytać napisy, no nie  ???
Niepotrzebnie wywalona kasa, dobra kinówka starczy. Zwłaszcza w grach akcji takich jak Mass Effect te polskie okrzyki brzmią debilnie. Psuje klimat, zwłaszcza jak są jak zwykle ci sami aktorzy co we wszystkich grach i bajkach, to aż nudne.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 17, 2012, 21:17:45 wysłana przez chionae »

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 17, 2012, 21:30:21 »
wszystkie są gówniane, tylko temu w Uncharted tak naprawdę należą się brawa. W sumie nie wiem po co się biorą za te pełne lokalizacje, jak niby gry dla dorosłych, to chyba większość czai w miarę angielski no i umie czytać napisy, no nie  ???
Niepotrzebnie wywalona kasa, dobra kinówka starczy. Zwłaszcza w grach akcji takich jak Mass Effect te polskie okrzyki brzmią debilnie. Psuje klimat, zwłaszcza jak są jak zwykle ci sami aktorzy co we wszystkich grach i bajkach, to aż nudne.

Dokładnie, ta sama gówniana ekipa, która dubbinguje bajki... No ludzie, takie gry jak ME, czy Killzone są PEGI 18, więc delikatnie mówiąc, średnio to brzmi ;)

Offline natanek666

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 6
  • Jest jeden noob . O bardzo " suchym " nazwisku :D
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 17, 2012, 23:31:40 »
Ja mam mass efect jak się u babci pierogów najem  ;D ;D ;D

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 18, 2012, 09:23:42 »
ok to może mi teraz ktoś wyjaśni czemu takie halo było odnośnie zakończenia 3jki ??
grałem w demówke i podobnie jak Sebek uznałem ze ta gra raczej nie dla mnie...
Ale jestem ciekaw co się takiego stało że taka afera powstała i podobnież mieli "wymienić" zakończenie...

Offline nowy118i

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 22
  • Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń.
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 18, 2012, 10:10:27 »
Poprostu seria była zawsze reklamowana na gry w których twoje decyzje wpływają na fabułę, a ma 3 zakończenia, praktycznie nie różniące się niczym poza kolorem wybuchu.
Push your matches, no more rain,
Burn this fucking world today.