Autor Wątek: LARP, czyli gra terenowa  (Przeczytany 4224 razy)

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
LARP, czyli gra terenowa
« dnia: Styczeń 27, 2013, 19:12:04 »
Slyszeliscie o TAKIM rodzaju grania? Ja mialam okazje zaoobserwowac cos takiego w ostatnim odcinku mojego ukochanego serialu pt. Supernatural i ogromnie mi sie to spodobalo. Dla niewtajemniczonych: http://pl.wikipedia.org/wiki/Live_action_role-playing

W skrocie, jest to granie w terenie rzeczywistym, przebieramy sie w tematyczne stroje i gramy wlasnym cialem, odgrywamy scenki, pniemy sie w rangach. Byloby super tak spotykac sie kilka razy w miesiacu na jakis łąkach w lesie, porostawiac prowizorke, uszyc stosowne outfity i zabawic sie w taki sposob :D wybrac krola krainy, jego giermkow, zolniezy i odgrywac scenki z Wladcy Pierscieni, gier RPG, lub samemu wymyslic fantastyczne panstwo pelne intryg, wojen, zdrad i takich tam (oczywiscie wszystkie bronie sztuczne i nic nie brane powazne :D )
Co o tym myslicie?

P.S. Dolaczam epic scenke z ostatniego epizodu Supernaturala :
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=b9Jl7YNmZiQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=b9Jl7YNmZiQ</a>
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline Hisana

• Level 6
  • *
  • Reputacja: 10
Odp: LARP, czyli gra terenowa
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2013, 16:58:34 »
Jak dla mnie to byłoby super :D
Fajnie byłoby zrobić np taką prowizoryczną Normandię ^^ ja się głoszę na Jokera/EDI
Pomysł moim zdaniem bardzo dobry, na oderwanie się od komputera/konsoli i zrobienie czegoś, co się lubi, tyle że w realu.
ps. Nie wiem jak ty, ale ja już wiem co będziemy robić obie przez wakacje w moich okolicach :P
Having is not so pleasing a thing as wanting. It is not logical, but it is often true.

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2013, 19:41:55 »
ps. Nie wiem jak ty, ale ja już wiem co będziemy robić obie przez wakacje w moich okolicach :P

tez nad tym myslalam  ::)
ale pomysl - jak stworzysz sobie Normandie w ogrodku? Ile ci pracy by zajelo robienie stroju EDI np? To musi byc cos w miare latwego do zrobienia, zeby chociaz wygladalo, ze udaje autentyczne, bo we wszystko "na niby" to sie bawilismy w przedszkolu :D czyli najlepiej sceneria LOTRowego fantasy, pola, lasy, łąki to nie problem, stroje wlasciwie tez nie. Asasyn by juz predzej pasowal, choc nie wiem czy takie pląsy po budynkach bylyby bezpieczne  ;D
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline Zoran Lazarevic

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2013, 20:53:19 »
Nie chciałbym tak grać. :o

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2013, 08:19:26 »

Offline Zoran Lazarevic

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2013, 08:52:11 »

Offline Hisana

• Level 6
  • *
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2013, 22:24:27 »
ale pomysl - jak stworzysz sobie Normandie w ogrodku? Ile ci pracy by zajelo robienie stroju EDI np? To musi byc cos w miare latwego do zrobienia, zeby chociaz wygladalo, ze udaje autentyczne, bo we wszystko "na niby" to sie bawilismy w przedszkolu :D czyli najlepiej sceneria LOTRowego fantasy, pola, lasy, łąki to nie problem, stroje wlasciwie tez nie. Asasyn by juz predzej pasowal, choc nie wiem czy takie pląsy po budynkach bylyby bezpieczne  ;D
LOTRa możemy se szczelić za stawami, the best place ever na takie rzeczy, o czym sama pewnie wiesz :D
Z EDI to akurat pikuś, gorzej z Jack czy Gruntem np. Na asari włosy można wymodelować i farbką niebieską się pomazać, czemu nie. Normandia? no problem, dwa poziomy strychu u mnie free, można poszaleć :P plus balkon a'la pokład widokowy.
z Asasynem nieco gorzej, to fakt, jeszcze można by sobie łeb gdzieś ubić ot co...
ale tak mi teraz przyszło, jak kupimy (?) te stroje na cosplay Bleacha do szkoły, to można by sie też później bawić z nimi.... if you know what I mean ^^
Having is not so pleasing a thing as wanting. It is not logical, but it is often true.

Offline dominikaer1994

• Level 3
  • *
  • Reputacja: 6
  • limits are in us
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 30, 2013, 23:03:38 »
Ja byłabym jednak za gra na konsoli z tego względu, że mam kiepskie umiejętności aktorskie i trudno było by mi wczuć się w daną rolę, odgrywać, naśladować daną postać, choć czasem zdarza mi się utożsamiać z jakimś bohaterem, to  na LARP bym się nie sprawdziła.
'' I don't know where I'm going,
   But I'm going.
   Are you coming
   With me?"

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 31, 2013, 07:56:45 »
Przecież nikt tobie Dominika nie każe odstawiać Bitwy pod Grunwaldem :D ,ale na pewno byś świetnie wypadła w roli jaką ja bym chętnie zagrał,chodzi mi o trupa :D .

Offline Zoran Lazarevic

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 31, 2013, 08:23:48 »
Przecież nikt tobie Dominika nie każe odstawiać Bitwy pod Grunwaldem :D ,ale na pewno byś świetnie wypadła w roli jaką ja bym chętnie zagrał,chodzi mi o trupa :D .
(Nie uznaj tego posta za spam ::)) Cięta riposta! :D Ale ja bym sobie poradził w każdej roli! (moja skromność :D)

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 31, 2013, 10:03:38 »
To mam dla ciebie Zoran,dwie pierwsze z brzegu role które raczej nie ogarniesz:Dziewczynka z zapałkami i tranzystor na placu Pigalle :D .

Offline Zoran Lazarevic

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 31, 2013, 10:23:56 »
To mam dla ciebie Zoran,dwie pierwsze z brzegu role które raczej nie ogarniesz:Dziewczynka z zapałkami i tranzystor na placu Pigalle :D .
Nigdy nie będę grał dziewczyny! >:( >:( >:( A to drugie, prościzna. :P

Offline dominikaer1994

• Level 3
  • *
  • Reputacja: 6
  • limits are in us
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 31, 2013, 23:39:18 »

Ale zabawa grać trupa... :D moje 'ADHD' nie pozwoliłoby mi zbyt długo leżeć w jednym miejscu, jak już to zombie :D:D
'' I don't know where I'm going,
   But I'm going.
   Are you coming
   With me?"

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 01, 2013, 07:56:08 »
No to już mamy scenariusz,ja(trup) leżę martwy na placu Pigalle.Zoran(tranzystor) ucieka przed tobą(zombie),niestety tranzystor w szpilkach po bruku nie daje rady uciec i potyka się o mnie.Dalej to wiadomo,krwawa jatka i na koniec tranzystor leży obok mnie :D .

Offline Zoran Lazarevic

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 01, 2013, 08:39:32 »
Brawo! Ale gdzie to zorganizujemy???????????