Autor Wątek: GTA V  (Przeczytany 84810 razy)

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
Odp: Gta V
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 14, 2012, 16:16:51 »
Zapowiada się miodzio :D Podobno zakres działań ma być duuuużo większy niż w San Andreas (plotki krążą, że San Andreas, GTA IV, Vice City razem wzięte) :P Nie wiem jak oni to chcą wszystko upchać... dobrze, że mamy blu-ray, gorzej z xboxami z 8 gigowymi płytami DVD :) Nowe screeny:

Pojawił się też nowy zwiastun #2:

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=At-bziL6IHQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=At-bziL6IHQ</a>
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2012, 17:35:48 wysłana przez Alt »

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 14, 2012, 17:40:37 »
włąśnie miałęm dodać nowy zwiastun a tu widzę Alt edytował posta ;)
genialnie się zapowiada i na bank będzie pre order ;)
ps. myślicie że będzie po PL ??

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 14, 2012, 22:39:10 »
Było by zaskoczeniem, gdyby GTA V było po polsku, gdyż żadna część nie była spolszczona od razu. I znając ich lenistwo, nie będzie po polsku, tak mi się przynajmniej wydaje. A jakby mieli już w ogóle spolszczać to razem z dubbingiem tak jak U3... No ale z pewnością też kupie Piątke bez względu na to w jakim języku będzie :)

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 14, 2012, 22:44:18 »
Myślę, że spolszczenie będzie bo Max'a Payne 3 (też od R*) spolszczyli ;) łatka była później ale była. Tu nie chodzi o lenistwo... polski wydawca nie tłumaczy jako hobby, tłumaczy tylko wtedy gdy widzi w tym zysk :) Zysk GTA V będzie miało, więc jestem pewny w 85%, że ujrzymy polskie napisy. O dubbingu zapomnij chłopcze ;)

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 15, 2012, 14:04:24 »
Gta V i tak kupią miliony, i tak, więc nie opłaca im się pchać kasy na spolszczenie ;p. Ja się mogę założyć, że na konsole spolszczenia spolszczenia nie zobaczymy ;p

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 15, 2012, 19:15:49 »
Nie mogę się z tobą zgodzić :D Fifa czy Call of Duty sprzedawają się w milionach, zawsze w polskiej wersji więc?  Nie opłacało by im się pchać kasy w wersje pl gdyby grę kupiło 50 osób, to logiczne

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 15, 2012, 19:47:10 »
Zobaczymy ;). Mam nadzieję, że się mylę, ale prawda często bywa brutalna ;p. Skoro i tak sprzedadzą to u nas w milionach egzemplarzy, to po co dodatkowo się trudzić ze spolszczeniem ;)?

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 15, 2012, 21:50:50 »
Nie mogę się z tobą zgodzić :D Fifa czy Call of Duty sprzedawają się w milionach, zawsze w polskiej wersji więc?  Nie opłacało by im się pchać kasy w wersje pl gdyby grę kupiło 50 osób, to logiczne
odpowiada na Twoje pytanie...
wydaje mi się że dużo zależy od polskiego dystrybutora...
ale skoro Maxa spolszczyli to może i gta sie uda ;)

Offline DeNi

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 12
  • Eyoo PSN: deni1997
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 16, 2012, 15:22:50 »
Serwis IGN zapodał nam kilka ciekawych informacji na temat samego Los Santos i pobliskich terenów pozamiejskich. Oto one:
- Los Santos porównywalne jest wielkością do całego Liberty City
- prawdopodobnie zobaczymy niedźwiedzie, rysie, pumy i orły
- Los Santos jest tak samo dokładnie wzorowane na Los Angeles, jak Liberty City na Nowym Jorku
- świat gry jest mocno zróżnicowany, od bogaczy na wzgórzach Rockford Hills (Beverly Hills), z rozległymi willami z basenami, kortami tenisowymi, sportowymi samochodami, przez dzielnicę Koreańczyków po Blaine County, jałowe pustkowie, na którym niewiele się dzieje
- blisko Blaine County znajduje się Góra Chiliad, a na jej zboczach jezioro Alamo (Salton Sea), mocno zasolone, w którym nie ma prawa istnieć życie
- Góra Chiliad jest wyższa niż którykolwiek drapacz chmur w Los Santos, a wjazd na nią rowerem będzie trwać naprawdę długo
- w centrum znajdziemy nie tylko wieżowce ze szkła i bogatych biznesmenów, a dziesiątki bezdomnych w podziemnych przejściach
- Autostrada Del Perro przecina miasto ze wschodu na zachód, a Los Puerta z północy na południe

Bohaterowie

Michael to osoba, która stara się ignorować pewne popełnione błędy. Osoba, która stara się zapomnieć o pewnych doświadczeniach, ale wciąż samolubna w decyzjach, która wzięła na siebie. To człowiek mający obsesję na punkcje swojego wyglądu, posiadający wielkie ego i mnóstwo dobrych, jak i zarazem złych wartości. Wadami Michaela są jak już wcześniej wspomniane wielkie ego, niekontrolowany temperament i gotowość do podejmowania moralnych kompromisów. Według Dana Housera jest to bardzo ciekawa postać, facet blisko czterdziestki, który nie wie co robić, by zdobyć sporo pieniędzy, ale jak już je ma to nie wie co z nimi zrobić.

Trevor to lustrzane odbicie Michaela. Mieszka w przyczepie kempingowej. Jest niezależny i nieufny, nie myśli o przyszłości. Osoba napędzana wyłącznie przez pożądanie. Zabija bez skrupułów, jak prawdziwy psychopata, jednak czasem sentymentalny, w niektórych przypadkach. Zdaniem Housera, Trevor to inny rodzaj protagonisty GTA, wydaje się być interesującym facetem jako bohater. W poprzednich częściach nigdy nie spotkaliśmy takiego typu człowieka.

Franklin mieszka w południowej części Los Santos i jest najbardziej typowym, zwyczajnym protagonistą z naszego trio w Grand Theft Auto V. Były uliczny dwudziestopięcioletni gangster, który zawsze szuka nowych możliwości. Pracuje w salonie luksusowych samochodów, oszukując ludzi, których nie stać na samochody wysokiej klasy. Gdy nabywcy nie dotrzymują spłat, zabiera auto z powrotem. Michael widzi go jako syna, którego chciał zawsze mieć. Dan Houser opisuje Franklina, jako osobę, która myślała, że jest w stanie zapewnić sobie sukces we współczesnym świecie, będąc w gangu. Niestety, to tak nie działa. Teraz szuka czegoś nowego, nowych możliwości, zdobywając doświadczenie.

Offline Koko

• Level 3
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 23, 2012, 22:07:52 »
Czekam, czekam z niecierpliwością :D Kupię na pewno i byłoby naprawdę świetnie, gdyby wydali spolszczenie. Na konsoli nie wiem, czy będzie. Tu podajecie przykłady różnych gier, ja, np. powiem, że Final Fantasy (nie wiem, czy sprzedało się w milionach), ale nigdy nie zostało spolszczone. Wiem, że to jest inna półka, ale pod względem spolszczeń, a raczej ich braku te dwa tytuły mi się kojarzą.
Sama gra zapowiada się nieziemsko :D i chyba kupie ją na PC, na które zawsze będę mogła ściągnąc spolszczenie fanowskie (bo z tego co widziałam SA takie miało kiedyś?). Gez, muszę tylko załatwić nowego lapka bo mój aktualny ledwo zipie.

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 24, 2012, 09:20:03 »
Do każdego GTA fani robią spolszczenia ;p

Offline DeNi

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 25, 2012, 16:41:57 »
Ale nie na konsole, a z tego co dotychczas wiemy, GTA V będzie tylko na konsole.

Offline Koko

• Level 3
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 25, 2012, 19:58:37 »
gezz, serio? nawet nie pomyślałam o tym, że mogliby nie wydać na PC  :-\

Offline DeNi

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 25, 2012, 20:00:35 »
Też mnie to dziwi.. Oby zmienili zdanie :P

Offline Koko

• Level 3
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 25, 2012, 23:24:16 »
DeNi, właśnie znalazłam w RTV i AGT GTA V na PC. Jakiś błąd, czy jednak będzie wersja na PC? ;)
klik!