Autor Wątek: GTA V  (Przeczytany 84694 razy)

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
Odp: Gta V
« Odpowiedź #165 dnia: Wrzesień 16, 2013, 08:41:59 »
jeszcze tylko pare godzin <3333

Offline DeNi

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 12
  • Eyoo PSN: deni1997
« Odpowiedź #166 dnia: Wrzesień 16, 2013, 17:59:43 »
Ja tam mam już zamówione, jutro pojutrze kończę z życiem. No-life mode ON

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
« Odpowiedź #167 dnia: Wrzesień 16, 2013, 23:03:53 »
Ja od prawie dwóch miesięcy mam zamówione xD

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #168 dnia: Wrzesień 18, 2013, 19:31:13 »
Hmm nikt tutaj od czasu premiery nic nie napisał.
Możliwości są dwie.
1. Gra jest tak słaba, że wszyscy płaczą w poduszkę po straconych 200zł
2. Gra jest tak dobra, że po umierali z głodu podczas ogrywania jej.
Stawiam na pierwszą opcję :P

Offline DeNi

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 12
  • Eyoo PSN: deni1997
« Odpowiedź #169 dnia: Wrzesień 18, 2013, 19:46:03 »
Ja nie piszę, bo jestem wściekły. Dostawca zapomniał mi grę wysłać i dostanę dopiero jutro :'(

Offline Carmen

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #170 dnia: Wrzesień 18, 2013, 22:11:59 »
Ja jeszcze nie mam, bo zbliża się wypłata rodziciela i może uda się trochę pieniędzy wyciągnąć (mój osobisty budżet nadszarpnęło TLoU i wakacje), wolę poczekać i zaoszczędzić tę stówkę (albo i może całą kwotę, kto wie, może, może..? :D). Apetyt mi wzrośnie. 8)

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #171 dnia: Wrzesień 18, 2013, 22:50:56 »
No więc ten tego................
.
.
.
.
.
.
.
.
Nie bede spoilerował, dla tych ktorzy jeszcze nie grali, ale jak dla mnie, gra wymiata.... kupilem w premiere, dostalem znizke (kupilem za 200 zl) i dostalem jeszcze w gratisie plakat (ach ten empik <3 ) szkoda ze to cudo nie moglo wyjsc jakos chociaz w drugiej polowie wakacji.... a nie na praktycznie poczatek roku szkolnego... :p gram ile moge, i naprawde stwierdzam, ze gra warta swoich pieniędzy. jak ktos rozmysla kupno, zdecydowanie polecam ;) pozdro dupapa

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
« Odpowiedź #172 dnia: Wrzesień 19, 2013, 00:12:30 »
Techniczne arcydzieło, mistrzowskie dialogi, genialny gameplay, magiczny klimat Los Santos z GTA SA, ogromna piaskownica zabawy, świetna fizyka, fury, laski, chlanie i ćpanie - tyle na początek. Pie*dole, gram dalej! xD

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #173 dnia: Wrzesień 19, 2013, 19:49:49 »
Cóż jeżeli siorka mnie nie kłamie ze sponsorowaniem mnie to być może jakoś pod koniec przyszłego tygodnia dołączę do zabawy. Trzymcie za mnie kciuki ;D

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #174 dnia: Wrzesień 19, 2013, 20:48:12 »
Hmm nikt tutaj od czasu premiery nic nie napisał.
Możliwości są dwie.
1. Gra jest tak słaba, że wszyscy płaczą w poduszkę po straconych 200zł
2. Gra jest tak dobra, że po umierali z głodu podczas ogrywania jej.
Stawiam na pierwszą opcję :P

Nie grałem ale się wypowiem

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #175 dnia: Wrzesień 19, 2013, 22:40:25 »
Gra miażdży jajca, tak na szybko to dla mnie gra mimo że nie jest odkrywcza, to na pewno jest przełomowa.
Do plusów na pewno należy zaliczyć fabułę, możliwość sterowania 3 postaciami, klimat świata Los Santos no i możliwość kupowania nieruchomości/biznesów i kreowania późniejszych zysków.
Jeśli chodzi o minusy, to z pewnością jest to bardzo przeciętny soundtrack (w porównaniu do poprzedników, chociażby San Andreas) i fatalny system zniszczeń pojazdów (są jakby ze stali), o wiele gorszy niż w GTA IV.
Mimo wszystko, ogrom i możliwości zabawy są przeogromne a miód leje się litrami.
Ocena: 9,5/10. :)

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
Odp: GTA V
« Odpowiedź #176 dnia: Wrzesień 19, 2013, 23:32:24 »
Hm, z soundtrack'iem sie zgodzę, ale co do systemu zniszczeń samochodów sie nie zgadzam. Przy każdym przetarciu widać nawet najmniejsza ryske, natomiast przy większych kolizjach samochód sie normalnie sypie.  Dachowałeś na pełnej kur*ie? Jak nie, to zobacz wtedy :D Logiczne, że przy małej stłuczce auto nie rozleci sie w drobny mak. To nie Motorstorm. Wg ten aspekt jest dopracowany ;)

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #177 dnia: Wrzesień 20, 2013, 15:43:33 »
Czyżby dopracowany? Jeśli walniesz mocno w czołówce z jakimś pojazdem, to nawet zdarza się że światła się nie stłuką a na karoserii jest zero wgnieceń. Kij z tym że będą rysy, ale jeśli w rzeczywistości walnąłbyś komuś w tył wozu, to na przodzie miałbyś tylko rysy? :). Nie sądzę. Jak koziołkujesz, to oczywiste że będzie całe rozwalone. Mówię o zwykłych kolizjach. To jest fakt niepodważalny - zniszczenia nawet nie mogą się równać z "czwórką". Tam to był majstersztyk. a w GTA V auta są ze stali i to nie tylko ja tak sądzę, ale kilkadziesiąt recenzentów gry z całego świata. ;)

P.S.
Jest możliwe żeby zarobić w tej grze 150 milionów dolców na klub golfowy? Są jakieś łatwe opcje zdobycia dużej gotówy oprócz kasy w oceanie?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 20, 2013, 15:45:46 wysłana przez Ted »

Offline AllMustDie

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 25
  • Bartosz.
« Odpowiedź #178 dnia: Wrzesień 20, 2013, 15:48:39 »
a ja z jednej strony się jaram grą a z drugiej to niekiedy mnie wkurza i irytuję.

Spoiler (hover to show)

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • rUpl !
« Odpowiedź #179 dnia: Wrzesień 25, 2013, 23:30:33 »
Przeszedłem już tryb fabularny, więc w kilku zdaniach opiszę wam moje odczucia:

Fabuła:
Kapitalna. Na pewno najlepsza w serii, a i kandydująca do miana najlepszej w 2013 r. Nie chce spojlerować, więc powiem tak: Genialnie dobrane postacie, świetne intrygi, ciągłe zwroty akcji, trudne charaktery głównych bohaterów, najlepsze dialogi jakie słyszałem w grach video.

Grafika:
Absolutna czołówka. Przy tak wielkim terenie działań, a jednocześnie tak kapitalną grafiką i animacją wszystkiego wokół powinniście zrobić wielkiego loda panom z Rockstar, nawet z połykiem... Coś niesamowitego. Chyba żadne inne studio na świecie nie jest w stanie tego dokonać. W najdrobniejszych szczegółach możemy zobaczyć kunszt twórców. Oto przykłady: Nierówne ulice; łaty na autostradzie, na których czuć wibracje pada gdy po nich przejeżdżamy, zdarta farba na strzałkach namalowanych ulicach wspomagających ruch, czy też numerach dróg; woda, słońce, gra cieni itd.

Gameplay:
Najlepszy ever w serii. Tak wygodny, a zarazem realistyczny jak i arcade'owy. Jazda samachodem, to miód dla... hmmm... palców? Cover system i strzalenie zostało również usprawnione do granic możliwości. Nurkownie, latanie, czy bieganie także zostało najlpiej odwzorowane.

Dżwięk: Jeśli chodzi o wybuchy, ogłosy bronii, czy silników, to jest kapitalnie, ale jeśli chodzi o soundtrack, który jest ważny w serii GTA, to niestety się zawiodłem. Tylko kilka utworów przypadło mi do gustu, reszta już niekoniecznie. I nie jest to tylko moje zdanie.

Zawartość:
W grze jest 69 (bez komentarzy) misji głównych, gdzie każda jest inna! To coś nowego, pierwszy raz w tej serii. Mam na myśli schemat. Ukończenie tych misji zajmie nam około 30-40 godzin, zależy jak kto gra. Poza tym mamy misje od nieznajomych i dziwaków. W grze dostępny szereg zajęć "Hobby". Każdy znajdzie tu coś dla siebie: Triatlon, Wyścigi (wodne, uliczne i terenowe), Tenis, Golf, Kino, Szkoła latania, Ubrania, Bary, Fryzjer, Tatuaże, Burdele itd... Można również kupować nieruchomości, z czego dostajemy bonusy: Cotygodniowe zarobki albo np darmowe tuningowanie samchodów (Los Santos Customs). Jest również giełda. Wiadomo, inwestujemy swoje pieniądze w jakąś firme i liczymy, że będzie ona dobrze prosperować i pomnażać nasze ciężko zarobione pieniądze. Oczywiście nie wybieramy na chybił - trafił, tylko wybieramy tę, której akcje aktualnie stoją wysoko, jak i spoglądamy na wzrost, czy spadek w procentach w skali tygodnia.

Podsumowanie: Według mnie (i nie piszę tego pod wpływem podniecenia) GTA V jest najlepszą odsłoną tej serii albo conajmniej na równi z San Andreas. W zasadzie już GTA IV mogło tak wyglądać, tylko niestety twórcy postanowili zrobić wtedy co innego i zrobili z GTA IV ponurą, pesudo realistyczną wersję amerykańskiego snu (American Dream. Odsyłam do wikipedii, polaczki). Tutaj natomiast mamy wszystko to,  za co kochamy tą serię. Można powiedzieć GTA San Andreas tej generacji. Moja subiektywna ocena, to -10. Ten minus tylko za nieszczęsny soundtrack i nieliczne błędy techniczne. Pretendent do gry roku, jak i do gry tej generacji.

PS: Ufffff, napisałem... 2 browary, parę kanapek, ale się udało. Liczę na karme za ten post xDD

PS2: Zapomniałem wspomnieć o pewnym wyborze, jaki was czeka pod koniec gry... Przyznam sie, że przed owym wyborem musiałem zapalić szluge w oknie zanim zdecydowałem ;)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 25, 2013, 23:39:06 wysłana przez Konrad_93 »