Autor Wątek: Gamemaniak - Gusta i Gusciki na temat gier...  (Przeczytany 4550 razy)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
Gamemaniak - Gusta i Gusciki na temat gier...
« dnia: Lipiec 24, 2011, 17:54:09 »
ps3 jest moja pierwsza konsola ;)
glownie gralem w gry na pc ;)
Seria Legacy Of Kain,fifa albo cos  te klimaty ;)
powiem wiecej.. nie przepadalem za strzelankami ;)
uncharted jest pierwsza ktora mnie przyciagnela i co gorsza...uzaleznila ;)
teraz wymienilem sie przez gametrade.pl i mam tomb raidera underworld ktorego wlasnie przechodze ;)
tez nawet fajny...ale jednak ma duzo niedociagniec ;)
uncharted 2 jest genialna gra ;) licze ze u3 tez taka bedzie ;)
lubie tez strategie ;)
warcrafty 2,3,
world of warcraft nie mialem okazji grac,i wydaje mi sie ze na bank by mnie wciagnelo ;)
ogame.pl - pare lat spedzilem przy tym ;)
grepolis.pl - pare miesiecy ;) zona mnie przekonala ze marnuje czas ;)
gra na facebooku : dungeon overlord - narazie mnie wciagnela i nie wymaga puki co systematycznego wchodzenia i pilnowania konta ;)
polecam ;)
gry pc :
dungeon keeper 2
jagged alliance 2 ;)
i takie tam ;)

Offline Lukas90

• Level 0
  • *
  • Reputacja: 0
  • Dante
Odp: Gamemaniak - Gusta i Gusciki na temat gier...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2011, 19:20:06 »
Ja lubię slashery np. god of war, bayonetta, devil may cry, ninja gaiden... no i przygodówki;]

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2011, 19:26:29 »
   Swoją przygodę z grami video naturalnie zacząłem od PSX-a. Początkowo grałem w gry pokroju Crash Bandicoot czy Medievil, a potem przerzuciłem się na nieco ambitniejsze tytuły takie jak GTA II, Gran Turismo, Driver.

Kolejnym etapem była "ukochana czarnulka", czyli PS2 :). Tutaj jest tyle ogranych przeze mnie tytułów, że nie sposób ich wszystkich opisać. Do najlepszych moich gier należą: Jak & Daxter (zwłaszcza 1 i 2), Ratchet & Clank, Gran Turismo 3, God of War, Resident Evil 4, PES, NBA 2K, FIFA, Tony Hawk, GTA (III, Vice City, San Andreas) jak również Metal Gear Solid (trójka to absolutne mistrzostwo Hideo Kojimy). Dwa lata po zakupieniu PS2 stałem się posiadaczem nowego Dreamcasta. Był to krótki epizod, ale dostarczył mi wiele satysfakcji- Shenmue, Jet Set Radio, Crazy Taxi oraz Sonic. Słowem- klasyka. W 2007 roku skusiłem się na 60 GB wersję PS3. Jako, że początkowo nie było w co grać więc musiałem się zadowolić Motorstormem i Virtuą Tennis 3. Prawdziwej gorączki i ataków serca dostałem w grudniu br. Wówczas szpilałem dniem i nocą w Uncharted: Drake's Fortune, a przede wszystkim w COD: Modern Warfare. Były to piękne miesiące spędzone przy ciągłym nabijaniu kolejnych prestiżów 8).

Pół roku później wykorzystałem świetną okazję i kupiłem PSP. Grałem na nim w sumie rok i nie żałuję tego czasu. Oto moje ulubione tytuły na Portable: God Of War: Chains of Olympus, COD: Roads to Victory, Daxter, Syphon Filter: Dark Mirror, MOH: Heroes 2, Ratchet & Clank: Size Matters, Motorstorm: Arctic Edge, GTA: Chinatown Wars oraz Liberty City Stories. Nie wspomniałem, dlaczego grałem tylko... rok. Otóż jak to czasem bywa w naszym fachu, zdarzył się mały "wypadek przy pracy", który zakończył moją przygodę z przenośną konsolą Sony :'(. W związku z czym niepocieszony skusiłem się wraz z moim bratem na kolejną dobrą okazję i kupiliśmy Xboxa 360. Jedynymi tytułami, w jakie miałem okazję zagrać były: NBA Live 09, Gears of War 1 i 2, Bioshock 1, Forza Motorsport i... chyba to wszystko. Po 3 miesiącach konsola Microsoftu przeszła w ręce innego maniaka. Dokładnie 2 lata temu zakupiłem PS3 Slim 120GB. Do tej pory udało mi się ukończyć na PS3 takie tytuły jak: Call of Duty (wszystkie części), Uncharted (1 i 2), God Of War 3, Heavy Rain, Bioshock 2, Ratchet & Clank (wszystkie części), Mirror's Edge, Motorstorm(1 i 2), FIFA (wszystkie części), Nba 2K (wszystkie części), Prince of Persia: The Forgotten Sands, Resident Evil 5, GTA IV, Red Dead Redemption, Just Cause 2 (gorąco polecam!), gierki z PSN i wiele innych.

Chciałbym zaliczyć także antologię Infamous, Ninja Gaiden Sigma oraz Saboteur (ponoć super). Tak w dłuższym skrócie przedstawia się moja historia z konsolami. Oby trwała jak najdłużej ;).
« Ostatnia zmiana: Październik 16, 2011, 20:16:58 wysłana przez Ted »

Offline Duckas

• Level 4
  • *
  • Reputacja: 2
  • Tłumacz
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 26, 2011, 22:24:23 »
Ja wciągnąłem się ostatnio w Top Spina 4. Jest ekstra, polecam wszystkim.

Offline WolfiePL

• Level 7
  • *
  • Reputacja: 5
    • Youtube
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 26, 2011, 22:55:21 »
Moje ulubione gatunki gier to przygodówki, horrory, platformówki, ale staram się łykać wszystko co mnie zainteresuje :) A to jedne z moich ulubionych gier które w jakimś stopniu, mniejszym lub większym, coś dla mnie znaczą:

z PS1 - Resident Evil [1/2/3], Silent Hill [1], Tomb Raider [1], Dino Crisis [1/2], Crash Bandicoot [1/2/3/Team Racing], Tekken [1,2,3], Meat Gear Solid [1], Alone in the Dark: A New Nightmare, Final Fantasy [7]
z PS2 - Resident Evil [Code Veronica], Silent Hill [2/3], Metal Gear Solid [2/3], God of War [1/2], Sly [1,2,3]
z PS3 - Uncharted [1/2], Dead Space [1/2], Enslaved, Batman: Arkham Asylum, God of War [3], Metal Gear Solid [4],
Shadows of the Damned, Heavy Rain, LittleBigPlanet, Mass Effect [2]
z Xbox 360 - Alan Wake, Gears of War [1,2], Mass Effect [1]
z Wii - Silent Hill [Shattered Memories], Resident Evil [0, Remake], Super Mario Galaxy
z PSP - LocoRoco, Tekken DR
Redaktor serwisu www.nienagrani.pl

Offline Duckas

• Level 4
  • *
  • Reputacja: 2
  • Tłumacz
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 26, 2011, 23:01:47 »
Kiedyś duzo gralem własnie w residenta 4, super gierka. Ten klimat i fabuła wciagnely mnie na maxa.
Na Gameboyu tez sie troche grało (fajne czasy)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 26, 2011, 23:05:57 wysłana przez Duckas »

Offline Nate

• Level 7
  • *
  • Reputacja: 0
  • "Zemsta to prawdziwa s*ka" - Nathan Drake
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 12, 2011, 14:38:47 »
Ja grałem na Dreamcascie tym równoległym do PSX. Na PSX, PS2, PS3, PSP, Xbox, Xbox 360, Wii oraz NDS (konsole od Nintendo to kaszana). 8) Lubię przygodówki typu właśnie Uncharted, Tomb Raider i Enslaved: Odyssey to the West (wypasiona, ale niedoceniona gra :(). Lubię równiesz shlashery (God of War, Dante Inferno), wyścigi (Need for Speed, Split Second), sandboxy (Just Cause 2, GTA IV), horrory (Alan Wake, Shadows of the Damned) i strzelanki (Call of Duty, Gears of War). ;D Mniej-więcej wszytsko powiedziałem. ;)

Pozdrawiam. :)
"Zemsta to prawdziwa s*ka" - Nathan Drake

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2011, 11:56:36 »
widze ze sami konsolowicze...
ja cale zycie gralem na pc...
potem kupilem psp te pierwsze,i teraz uzywam go jako radia internetowego podlaczonego do glosnikow...
potem dorobilem sie swojego ps3 ;) i juz nie zamienie na inna zabawke ;) chyba ze na ps4 ;)
na pc gram w strategie i tego typu gry ktorych nie ma na ps3 ;)
na ps3 gram w to co mam ;) i co lubie ;)
uncharted 2 ;)
czasem pogram w fife...dirt 2... Starwarsy unliszted 1 przeszedlem i odlozylem na polke... do przejscia mam jeszcze assasina 1 i ghostbusters ;) mam tez transformersy the game, revange of fallen, cybertron wars ;)
Cybertron wars jest super gra z fajna grafika..ale malo rozbudowana i jakos tak srednia do multi... ciezko jest z amunicja i jakos tak mogliby sie bardziej postarac ;)
mam tez nfs pro street i undercover na ktorych sie troche zawiodlem,wole jak juz wspomnialem Dirta 2 i Grida...
Mam tez Demon souls do ktorego nie moge sie zebrac zeby dluzej pograc...bo na chwile to nie ma sensu zmieniac plytki...
cos tam jeszcze fajnego mam ;) czasem gram w UNO z zona ;)
mam buzza i sports na mova ;) ciekawe gry ale mi sie ruszac  nie chce hehe ;)
gram tez na facebooku w dungeon overlord..fajne ;) zapraszam do sojuszu ;)
tak jak juz pisalem ;) uncharted 2 jest jedyna strzelanka ktora mnie wciagnela ... moze przez to ze widac postac z za plecow przez to staje sie bardziej przygodowa gra ;)
ale ostatnio ogladalem trailred batelfilda 3 chyba... i wydaje mi sie ze masakra,nie sadzilem ze technika poszla az tak do przodu..tam mozna chyba jezdzic samochodami,latac samolotami...no po prostu gta san vietnam do kwadratu ;)

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 24, 2011, 14:17:57 »
Ja zaczynałem grać na PSX i troche później również na PC. Dwa lata temu kupiłem PS3, od roku mam w nim internet. Na PS3 początkowo grałem tylko w Uncharted 1 i Gran Turismo 5. Od początku tego roku zacząłem grać na konsoli prawie codzinnie. Obecnie gram przeważnie w Uncharted 2 i Fife 11, zdarze mi sie również włączyć Little Big Planet ;)

Offline kamila2406

• Level 14
  • *
  • Reputacja: 4
  • Why so serious?
    • Profil na Last.fm
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 31, 2011, 15:08:43 »
u mnie się zaczęło tak: na mikołajki dostałam PSX. zobaczyłam w jakiejś reklamie czy programie w TV i mi się to strasznie spodobało, więc zaczęłam męczyć rodziców, no i dopięłam swego :D wtedy moimi największymi hitami były wszystkie gry powiązane z bajkami Disneya, czyli Herkules, Tarzan, Piotruś Pan, Aladyn, Król Lew, z pozostałych pamiętam Spyro The Dragon. potem zeszły one na dalszy plan, gdy dorwałam się do Crash Bandicoot Warped. W poziom na Chińskim Murze grali wszyscy z mojej rodziny, wliczając dziadków :D kolejną grą był Tomb Raider: Chronicles. jakiś czas później zainteresowanie PSX osłabło, bo w domu pojawił się wymarzony pecet. razem z tym, przerzuciłam się na proste gierki systemowe typu Pinball: Space Cadet czy jakoś tak. po komunii większość z moich prezentów stanowiły pieniądze, których uzbierałam całkiem sporo, i jakieś kilka dni później  w sklepie wypatrzyłam grę karaoke SingStar na PS2. Wtedy jeszcze marzyłam o byciu piosenkarką i sądziłam, że pomoże mi to w trenowaniu głosu ;) no i 3/4 kasy poszło na nową konsolę. potem kolejną grą była kolejna część SingStara, i wydawało się, że na tym będzie koniec. Następnie przypomniało mi się o istnieniu Lary Croft, i w moje ręce trafił Tomb Raider: Legend. na nowo zafascynowana przygodami dzielnej pani archeolog, poszłam za ciosem i następne w kolejce było Anniversary :D pilnie śledziłam też newsów na temat Underworld, jednak okazało się, że muszę czekać do następnego roku, gdyż premiera na PS2 była opóźniona do lutego 2009, a premiera gry na pozostałe platformy była w listopadzie 2008. jak zwykle, z pomocą przyszli rodzice, którzy posłużyli za św. Mikołaja :D i znów na mikołajki, dostałam laptopa z Underworldem :D na samym początku było super, ale z czasem granie na laptopie zaczynało mnie wkurzać, gdy gra się przycinała, zwłaszcza na filmikach. potem zainteresowałam się serią Assassin's Creed, ale wtedy było to na zasadzie: "kurczę, jak ja bardzo chciałabym w to pograć, ale na PS2 nie pójdzie, a na wersję na PC nie mam kasy". wtedy wpadłam na pomysł szybkiego sprzedania PS2 i kupienia Xboxa 360, ale pomysł wziął w łeb. w tamtym roku wreszcie pożyczyłam pierwszą część AC, zainstalowałam na laptopie, i... to samo co w TRU. Wtedy znowu odżył pomysł kupienia nowej konsoli, znowu padło na Xboxa. Nawet mieliśmy kupić używany, ale gdy wzięliśmy go na wypróbowanie, okazało się, że to jedna z najstarszych wersji 360-tki i pożyczono nam grę, która w ogóle nie chodziła. Mama się wnerwiła, oddała X'a z powrotem do sprzedawcy, i się zapytała, co z tymi konsolami, które miałam wcześniej... no i potem wypatrzyłyśmy ofertę PS3 w pakiecie z dwiema grami: God of War i... Uncharted 2 :D na miejscu jednak okazało się, że wszystkie te pakiety są wykupione, a gostek pracujący na dziale gier powiedział nawet, że nic nie tracę, bo God of War mnie nie zainteresuje, a co lepsze, że UC2 to stara gra i że też długo bym w nią nie pograła :o wtedy mu uwierzyłam, i szybko o tym zapomniałam, bo w końcu w moje ręce trafiło PS3 z Gran Turismo 5 (w które grałam może ze 2 razy), a dodatkowo jeszcze dostałam Assassin's Creed: Brotherhood. Potem, na święta dostałam dwa dwupaki: AC1 i AC2 oraz Prince of Persia: Zapomniane Piaski i wersję z 2008r. Przez całe dwa następne miesiące grałam na zmianę w te kilka gier, a zwłaszcza w PoP 2008, który zaskarbił sobie moją wielką sympatię, dopóki dnia 4 marca roku pańskiego 2011 nie wypatrzyłam na półce UC2... :D chciałam wziąć jakąś inną grę, ale że dysponowałam tylko stuzłotowym banknotem, to padło na Among Thieves. pamiętam jak sam początek jakoś mnie specjalnie nie ruszył, ale w miarę rozkręcania się historii wciągnęłam się w przygody Nate'a, mało tego, nawet mój tata gra ze mną na zmianę :D potem była część pierwsza, Drake's Fortune :D i w czerwcu PlayStation Move i KillZone 3. A teraz się wstrzymuję od wszelkich zakupów (choć złamałam ostatnio to postanowienie na rzecz dwóch nowych filmów na blu-ray'u) by zaoszczędzić na UC3 i AC: Revelations.

trochę się rozpisałam... mam nadzieję, że się nie zanudzicie czytając ten post ;)
https://www.facebook.com/pages/Epica-PL/116394391811775 -> dla fanów Epiki, lajkujcie i rozsyłajcie dalej! :D

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 31, 2011, 15:21:49 »
Przyznam się szczerze, że jestem pod wrażeniem. Widać, że masz dość spore doświadczenie w tych klockach. Gratulacje i oby tak dalej  ;)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 31, 2011, 16:39:39 »
reasumujac :
-sprzedawca burak i szowinista
-Ted,czemu jestes zdziwiony (szowinista ?? xD ) skoro nalezy do Unchartedoholikow to raczej nie jest amatorka ;)
-daj adress sprzedawcy,nastepnego dnia bedzie wisial na krzyzu ;)

co do mojej przygody z u2 dodam(a moze juz dodalem i nie pamietam) ze tez mnie probowano od tego odsciagnac, bo pierwszy raz przeszedlem u2 pozyczone od kolegi,a gdy zaczalem rozwazac mozliwosc zakupu tej jak ze starej i beznadziejnej gry,to zona mi powiedziala cos takiego : przeciez ja przeszedles wiec pewnie nie bedziesz juz w nia gral...
dodam ze wtedy nie gralem jeszcze w multi (myslalem ze jest platne,zmylil mnie komunikat przywitalny ze nie mam zakupionego dlc ;) )
a na kompie lubie grac w strategie wiec tez zlego slowa nie powiem ;)
ale to co sprawilo ze zakochalem sie w konsoli jest to iz nie ma zadnych bledow,zarywania i co najwazniejsze :
wymogow sprzetowych ktore trzeba spelniac ;)
wiadomo sa czasem bledy i jakies lagi czy cos...ale nie ma porownania z pc ;)
dlatego :
Niech Zyje Playstation !!
Tyskie Ponad Wszystkie !!
i
ZA NARNIE !!

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 31, 2011, 17:26:06 »
Hehe, no szowinista nie, ale zawsze jak słyszę o hardkorowych graczach, którzy są kobietami, to jednak jest to duża niespodzianka. Mimo wszystko  ;)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 31, 2011, 17:54:06 »
ja bym to nie nazwal niespodzianka lecz ciekawym urozmaiceniem ;)

Offline kamila2406

• Level 14
  • *
  • Reputacja: 4
  • Why so serious?
    • Profil na Last.fm
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 01, 2011, 20:23:06 »
hehe, dzięki ;) to fakt, wiele osób się dziwi, kiedy mówię, że uwielbiam grać na konsoli. i to dużo bardziej niż na komputerze - wiadomo, gry się nie przycinają, co w przypadku laptopa doprowadzało mnie do szału, nie trzeba co jakiś czas wydawać kasy na upgrade sprzętu gdy wychodzą gry na bardziej zaawansowanych silnikach, no i wygoda - dużo wygodniej się gra za pomocą pada niż na klawiaturze, chociaż niby można podpiąć pada od PSa do kompa. jak na razie musiałam przystopować z zakupem wszelkich gier, rozumiecie - trzeba trochę przyoszczędzić na UC3 :D co prawda, niecałe 2 tygodnie później wychodzi kolejna część AC i strasznie chciałabym nabyć obie gry, jednak wolę sobie odpuścić AC:R na rzecz Drake's Deception niż odwrotnie ;)
https://www.facebook.com/pages/Epica-PL/116394391811775 -> dla fanów Epiki, lajkujcie i rozsyłajcie dalej! :D