Autor Wątek: Brutal Legend - Trofea !!  (Przeczytany 3531 razy)

Offline Fayte

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 9
Brutal Legend - Trofea !!
« dnia: Luty 11, 2012, 13:22:06 »
Czy ktoś z was posiada Brutal Legend i byłby zainteresowany grą na multi aby pozdobywać trofea?
Gra ma całkiem trudne trofea do zdobycia, śmierdzi oldschoolem, więc ciągnie mnie bardzo do robienia platyny:)

Brütal Legend

Trudność trofeów: 6/10
Trofea offline: 47
Trofea online: 4
Czas potrzebny za zaliczenie platyny: 25-40h
Minimalna ilość przejść: 1
Zabugowane trofea: 2: Subjügator oraz Cönquerer
Trofea do przeoczenia: brak
Kody blokujące trofea: brak kodow do gry
Liczba graczy/kontrolerów: online :2-8 graczy offline : 1

Brütal Legend to gra moim zdaniem bardzo niedoceniona. Jest to sandbox action-RPG z elementami RTS'u. Naszym bohaterem jest rockmen ( a raczej roadie)Eddie Riggs (ktorego wyglad i glos zawdzieczamy Jackowi Blackowi.Nasze glowne bronie to topor i gitara (Clementine) do ktorych mozemy dokupowac rozne dodatki oraz zbierac solowki. I napisze wam tylko tyle o historii poniewaz gra najlepiej "smakuje" bez jakichkolwiek spoilerow fabuly. Od samego poczatku mamy odblokowany tryb trudnosci Brütal i od niego polecam zaczac aby platyne lyknac przy pierwszym przejsciu. Gra sama w sobie trudna nie jest jednak walki z bossami ( RTS style) potrafia napsuc czasami troche krwi.

Polecam najpierw skonczycz storyline a potem wziac sie za znajdzki (a jest ich sporo na jeszcze wiekszym terenie). Po przejsciu glownego watku dalej mozemy eksplorowac swiat i to wlasnie wtedy polecam zaczac zbierac reszte rzeczy. Jedynie najszybciej jak to mozliwe polecam zdobyc solowki : Facemelter oraz RockBlock ktore znacznie ulatwia nam potyczki z bossami. Taktyk na walki z bossami pisal nie bede bo w praktyce dziala to tak ze kazdy ma swoje upodobania co do jednostek i mozna to zrobic na wiele sposobow.

Po przejsciu gry na 100% (fabula + znajdzki) przechodzimy do trybu multi (w single playerze zapoznamy sie z mechanika gry i multi pojdzie o wiele latwiej). i tutaj zaczynaja sie schody ale o tym nizej.

BRĄZOWE:

Nazwa: Got a Car and a Date
Ukoncz 'Welcome to the Age of Metal'
Trofeum zwiazane z fabula. Nie do przeoczenia
Trudność: 1/10

Nazwa: Start a Revolution
Ukoncz 'Exploited in the Bowels of Hell'

Nazwa: Thick as a Baby's Arm
Ukoncz 'Lair of the Metal Queen'
Przed wejsciem do wzgorza pajakow znajdujemy solo "Facemelter". Pojedynek z krolowa jest prosty nawet na poziomie brutal. ale jakby byly jakies problemy to podaje moja taktyke oraz filmik (inna taktyka). Uciekamy przed krolowa pajakow dopuki nie stanie i jej oczy nie zaswieca sie na czerwono. wtedy razimy ja pradem (kwadrat) podbiegamy i wykonujemy solo facemelter. Po kazdym ataku krolowa wejdzie na pajeczyne a na arene wejda male pajaki. rozwalami je jak tylko chcemy i krolowa wraca do walki. Czynnosc powtarzmy az do skutku. Czasami krolowa przyzywa male pajaczki. czekamy az na nas wejda i zabijamy je kombinacja krzyzyk+kwadrat (Jednoczesnie). I to tyle. po walce bedziemy musieli wrocic w pewne miejsce ( nie spoiluje) w okreslonym czasie (cos ok 2:30min)
http://www.youtube.com/watch?v=1js1JGrbcuY
Trudność: 2/10

Nazwa: Hair Remover
Ukoncz 'Battle for Bladehenge'

Nazwa: French Kiss Instructor
Ukoncz 'Pilgrimage of Screams'

Nazwa: Chicks n' Booze n' Stuff
Ukoncz 'Sanctuary of Sin'
Trudność: 3/10

Nazwa: Ran to the Hills
Ukoncz 'It's Raining Death'

Nazwa: Fistfull of Fog
Ukoncz 'Dry Ice, Wet Graves'
Walka z Ophealia. Tutaj najprosciej bedzie jak najszybciej spawnowac jednostki i atakowac lidera ile tylko mozna aby otrzymac duzy boost w postaci fanow. Pamietajcie aby uzywac solowek jak tylko sie da (glownie Facemelter)
Trudność: 4/10

Nazwa: No More Tears
Ukoncz 'Sea of Black Tears'

Nazwa: Overkill
Musimy ukonczysz wszystkie "hunting missions" czyli polowania. Sa to misje poboczne ktore zalecam zostawic na koniec. Na mapie bedziemy mieli zaznaczonego quest givera ktory po wykonaniu zadan zmienia swoja pozycje. Trofeum dosyc czasochlonne ale proste

Nazwa: Squeal Like a Chicken   
Musimy ukonczyc wszystkie wyscigi. Nie ma ich wile i sa proste wiec problemow miec nie bedziecie

Nazwa: Protector
Musimy ukonczyc tylko 20 questow typu ambush, outpost defense, albo mortar
Questow tych jest najwiecej z wszystkich pobocznych. Do trofeum trzeba wykonac tylko 20 ale polecam zrobic wszystkie. Za kazde dostajemy fan tributes ktore przydadza sie do trofeum "Favored"

Nazwa: Serpent Samaritan
musimy uwolnic 40 Serpents'ow. Patrz trofeum "Metal God"

Nazwa: Serpent Spanker
Jak wyzej z tym wyjatkiem ze potrzebujemy juz 80 Serpents

Nazwa: One Hit Wonder
Kupujemy jedno ulepszenie do czegokolwiek. Proste i wpada na samym poczatku

Nazwa: Virtuoso
Musimy znalezc wszystkie solowki. Patrz trofeum Metal God

Nazwa: Tourist
Musimy odwiedzicz wszystkie 32 punkty widokowe. Wygladaja jak platformy z teleskopami. Jezeli swieca na zielono znaczy ze jeszcze ich nie uzylismy. Kolor czerwony oznacza ze punk byl juz uzyty. Patrz trofeum Metal God

Nazwa: Now You Must Tell the Tale
Musimy znalezc wszystkie legendy (Gdy je znajdziemy naciskamy x+kwadrat jednoczesnie a nastepnie trojkat). Legend jest tylko 13. Jak dla mnie bardzo przyjemne trofeum. Legendy opowiadaja dlaczego swiat wyglada tak a nie innaczej. Bardzo wciagajace wiec ja robilem je z bananem na ryju. Patrz trofeum Metal God

Nazwa: Voices From Beyond
Musimy zdobyc wszystkie piosenki w grze (107). Trofeum przyjemne ale nie az tak jak piosenki ktore odblokujemy (METAL!!!!!). Wiekszosc odblokujemy przez story mode ale reszte zdobedziemy dopiero znajdujac Buried metals i uzywajac przed nimi solowki Relic Raiser. Patrz trofeum Metal God

Nazwa: Flowerslave
Odnajdujemy wszystkie motor forge. Jest ich 11. Tak samo jak w przypadku buried metal uzywamy solowki Relic Raiser i forge odkryty. Patrz trofeum Metal God

Nazwa: Practice Bloody Practice
Musimy wygrac walke przeciwko CPU na dowolnym poziomie trudnosci. Patrz trofeum Iron Fist

Nazwa: Victöry
Musimy wygrac rankingowy mecz Online. Tutaj wiele nie pomoge. Ustawka albo idziemy na zywiol

Nazwa: Master of the Flame
Musimmy polaczyc sie(double team) z kazda jednostka Ironheade
Spawnujemy jednostki, podchodzimy do kazdej i wciskamy trojkat. Robimy tak z kazda jednosta i trofeum jest nasze

Nazwa: Master of the Tear
Musimmy polaczyc sie(double team) z kazda jednostka Drowning Doom
Spawnujemy jednostki, podchodzimy do kazdej i wciskamy trojkat. Robimy tak z kazda jednosta i trofeum jest nasze

Nazwa: Master of the Blood
Musimmy polaczyc sie(double team) z kazda jednostka Tainted Coil

Nazwa: Armchair General
Musimy wygrac walke przeciwko cpu ( mozna na easy) Nie atakujac Eddym a jedynie za pomoca jednostek. Trofeum bardzo proste. Ponownie online>practice poziom easy i jazda

Nazwa: Some Demon Flesh on your Bumper
Musimy przejechac 150 wrogow jadac Duecem. Powinno wpasc podczas gry. Gdy tylko widimy jakas grupke wrogow to na nich jedziemy lub strzelami bronia jesli jakas juz zainstalowalismy

Nazwa: Silence, groundwalker!
Musimy przeleciec minimum 5 sekund w Duecem w powietrzu. Polecam filmik
http://www.youtube.com/watch?v=jCDvMmbstc0

Nazwa: Six Degrees of Schafer
Musimy zagrac mecz online przeciwko komus kto juz ma to trofeum. Powinno wpasc szybko jesli macie szczescie.

Nazwa: Ringleader
Musimy otoczyc ogniem 15 przeciwnikow jednoczescie bedac poloczanym z fire baronem. Polecam ustawke bo innaczej trofeum napsuje wam duzo krwi
Trudność: 5/10

Nazwa: Painkiller
Musimy zabic 25 przeciwnikow jednym Rock crusherem. Jak wyzej polecam ustawke
Trudność: 5/10

Nazwa: Dollpocalypse
Musimy trafic 6 przeciwnikow bedac polaczonym z Brood'em. Jest on w jednostkach Drowning Doom. Trofeum proste i raczej nie wymaga ustawki

Nazwa: Euthanasia
Musimy trafic 15 przeciwnikow uzywajac Agony Ball bedac polaczonym z Pain Lifter'em . Jest on w jednostkach Tainted Coil. Tutaj znowu zalecam ustawke

Nazwa: Euthanasia
Zabijamy 20 przeciwnikow jednym Bleeding Death. Aby moc go zespawnowac musmy miec ulepszona scene na max. Trofeum proste i powinno wpasc . Ustawka bardzo przyspieszy zdobycie trefeum

Nazwa: Coolest Thing Ever
Musimy przeskoczyc nad Hextadontem jadac Duecem. Trofeum proste ale moim zdaniem dosyc durne. Polecam filmik
http://www.youtube.com/watch?v=Yjr6psirdP0

Nazwa: Beast Master
Musimy przejechac na kazdym dziko zyjacym stworzeniu w grze. Zwierzeta przywolane przez solo Call of the Wild sie nei zaliczaja. Stunujemy je ciskajac w nei pradem ( kwadrat) podbiegamy wciskamy trojkat i to wszystko.
Zwierzeta jakie potrzeba:
Raptor Elk
Tollusk
Razorfire Boar
Laser Panther
Reaper Steed
Guillatar
Hextadon

Nazwa: Quill Tosser
Musimy zabic Tollusk'a rzucajac w nim Ground urchin'ami. Stunujemy je i za pomoca X rzucamy. Pamietajcie ze Tollusk zaczyna uciekac jak tylko podniesiemy Urchin'a. Filmik byl dla mnie pomocny
http://www.youtube.com/watch?v=-c8LEOg1N4s

SREBRNE:

Nazwa: Groupie
Ukoncz story mode na poziomie trudnosci easy

Nazwa: Roadie
Ukoncz story mode na poziomie trudnosci Medium

Nazwa: Legend
Ukoncz story mode na poziomie trudnosci Brutal
Konczac story na brutal otrzymujemy automatycznie trofea za medium i easy

Nazwa: Serpent Savior
Musimy uwolnic wszystkie 120 serpenty. Patrz trofeum Metal God

Nazwa: Loyal Customer
Musimy wykupic wszystkie ulepszenia (oprocz skinow) z motor forge.
Potrzebowac na to bedziemy okolo 3100 Fan tributes. Trofeum wpadnie napewno podczas robienia Metal God

Nazwa: Subjügator
Wygraj 10 rankingowych meczy online.
Patrz trofeum Cönquerer

Nazwa: Favored
Musimy zdobyc 3000 fan tributes. Dostajemy je za questy glowne, poboczne oraz wszystkie znajdzki. Wpadnie podczas robienia Metal God

Nazwa: I've never touched an axe before
Musimy zabic 300 wrogow za pomoca naszego toporu. Wpadnie podczas przechodzenia story.

Nazwa: Boar Bather
Musimy najpierw ukonczyc storyline aby wykonac to trofeum. Wskakujemy na Razorfire Boar (trofeum Beast Master) i dalej pomaga nam juz filmik
http://www.youtube.com/watch?v=RkMkVChvtFk

Nazwa: Sellout
Musimy "wydac" 250.000 fanow
Trofeum tak samo jak nie bardziej czasochlonne jak Metal God. Warto zaznaczyc ze ilosc wydanych fanow nalicza sie poprzez wszystkie przejscia gry i tryb multi wiec nie martwcie sie ze cos sie liczyc nie bedzie.
Trudność: 7/10

ZŁOTE:

Nazwa: Cönquerer
Wygraj 50 rankingowych meczy online.
Tutaj sprawa sie komplikuje. Trofeum jest zbugowane. Chodzi o to ze ilosc wygranych walk sama lubi sie zresetowac. Mozesz spasc z 20 wygranich do 0 jak i z 49 do 0.
Najlatwiej wykonac to robiac ustawke. Jezeli nie wylaczymy konsoli i gry to ranking sie nie zresetuje.

Nazwa: Metal God
Bardzo czasochlonne trefeum . Musimy zaliczyc gre na 100% (aby sprawdzic wchodzimy w start>stats) Co oznacza szukania wieeelu rzeczy. Oczywiscie mamy samochod wiec nie bedzie tak zle.

Musimy znalezc:
Wszystkie 120 Serpentsy
Odwiedzic wszystkie 32 punkty widokowe.
wszystkie warsztaty samochodowe (11)
Wszystkie 24 pogrzebane kawalki metali (buried metal)
13 legend
24 skoki ze swietlikami ( niebieskie swiecidelka nad niektorymi skoczniami)
12 solowek
Wykupic wszystkie ulepszenia. mowiac wszystkie mam na mysli WSZYSTKIE!
17 conceptow ironhead
Ponizej zamieszczam bardzo pomocna mapke ze wszystkimi rzecami zaznaczonymi w kazdym rejonie
http://achievementhunter.com/games/guid ... /index.php
Trudnosc wysoka ale tylko dlatego ze zajmuje to duzo czasu a nie dlatego ze jest trudne
Trudność: 6/10

Powtarzamy powyższe 4 linijki aż do końca złotych trofeów.

PLATYNA:

Nazwa: Rock God
Zdobyliscie wszystkie inne trofea. Gratulacje!
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2012, 16:24:46 wysłana przez DonCerber »

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
Odp: Brutal Legend
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 11, 2012, 15:19:18 »
hm... mam ta gre i jak bym mial czas z mila checia moglbym Ci pomoc ;)
gra mi sie podobala chociaz zrazily mnie elementy strategii... wydaje mi sie ze gdyby zrobili to bez tego bylo by o wiele fajniej ;)
tylko napisz mi wczesniej co trzeba robic i jak ??
dawno nie gralem ;)
zaprzestalem po przejsciu ;) bo mi sie smutno zrobilo
Spoiler (hover to show)

Offline Fayte

• Level 21
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 11, 2012, 15:56:05 »
o no to ekstra.
 Gra miała być z założenia RTS'em, ale w ostatniej chwili zmienili jej formę. Dlatego też wygląda jak wygląda:) Jestem teraz w lodowej krainie i próbuje pokonać gothów, ale na brutalnym poziomie słabo mi to idzie:P zginąłem pod samym końcem i misja od początku eh.
Ogólnie multi jeszcze nie tykałem więc sam nie bardzo wiem jak to działa, ale sporo trofików można zdobyć:)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 11, 2012, 16:24:02 »
no ja tez w sumie w multi nie gralem ;)
dzis raczej odpada ale moze jutro cos czasu wygospodaruje zebysmy pograli troche ;)
domyslam sie ze przeszedles i nie walnalem jakiegos spoilera ?? ;)

ps.edytowalem Twoje posta ;) mam nadzieje ze sie nie obrazisz ;)

Offline Fayte

• Level 21
  • *
Odp: Brutal Legend - Trofea !!
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2012, 01:01:32 »
Czy info na temat zbugowanych trofików jest nadal aktualne? Jeśli tak, to będziemy musieli 100 meczy z rzędu rozegrać hehe:P
Fajnie że to dodałeś, szukałem właśnie czegoś takiego. Można wiedzieć gdzie znalazłeś te liste?
Gry jeszcze nie przeszedłem, więc jak możesz, powstrzymaj się od spoilerowania, bo nawet jak jest na czarno, to i tak podświetle ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2012, 02:24:43 wysłana przez Fayte »

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 12, 2012, 05:48:34 »
uuuuuu przepraszam ;) gra fajna ;)
fajny klimat
ciekawa historia...
ale jak nie przeszedles to i tak nie wiesz co tam napisalem :P znaczy o co tam chodzi ;)
mam nadzieje ze nie jest zbugowany...
a znalazlem wpisujac w google :
Brutal Legend Trofea....
bedziesz robic platyne ?? ;) kurcze... szkoda ze mam tak malo czasu na granie ;)
dzis zarwalem nocke z zona i przeszlismy copa w Dead Nation ...
masakra xD
Brutal Legend super by bylo gdyby nie bylo "strategia";/
a tak to jest po prostu fajna ;)

Woochi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 13, 2012, 17:39:00 »
Nie wiem o jaką grę się rozchodzi, ale co do trofeów, to polecam wbijanie tych platyn, które mają ziarno sensu, bo np. po co marnować 700 godzin życia dla platyny w Mortal Kombat lub umawiać się na ustawki, żeby zdobyć trofea, które w założeniu miały być następstwem skilla lub chorego przypadku. Jeśli ta gra jest zajebista, ale ma zbugowane trofea, to po co niszczyć sobie zabawę z niej. Ja po którejś platynie z rzędu zrozumiałem pewne rzeczy i darowałem sobie "granie w trofea" na rzecz "grania w gry". Polecam to samo.

Pozdrawiam

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 13, 2012, 19:46:24 »
jezeli gra jest zajebista to sie nie marnje czasu nawet na zbugowane trofea ;)
nie jestem Trofi hunterem ;) ale w niektore gry moge pomoc wbic trofki ;)