Autor Wątek: Assassin's Creed IV: Black Flag  (Przeczytany 8733 razy)

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
Assassin's Creed IV: Black Flag
« dnia: Luty 27, 2013, 19:49:21 »
Oto pierwsze informacje o kolejnym sequelu serii AC: http://www.gram.pl/news/2013/02/27/assassins-creed-iv-black-flag-mapa-wysp-karaibskich.shtml
co o tym myślicie? Zapewnie mi nie uwierzycie, ale ja sądzę, że to będzie STRZAŁ W KOLANO UBI. Karaiby?! Jamajka?! To jest jakaś masakra. W porządku, niby fajne miejsca, ale dostrzegam utratę ducha pierwotnej koncepcji Assassin's Creed. Piraci przecież byli raczej źli, a nie takie wartości reprezentują asasyni, w dodatku jakie macie wielkie lokacje, zabytki na cholernych wyspach? Na tym właśnie bazuje ta seria! Na podróży w przeszłość, na wirtualnych wakacjach wśród największych dziedzictw kultury, a to co jest? A dziadek Connora? Co to kurde za jaja, w dodatku co z wydarzeniami we współczesności, przecież musi być jakiś potomek, a co z Desmondem to wiadomo :/ Jestem okropnie tym pomysłem zawiedziona, z resztą z tego co wynika z internetów - nie tylko ja. Pozostaje liczyć na to, iż fala dezaprobaty ze strony fanów obudzi twórców i kosztem dłuższego dewelopingu zrobią z tego coś porządnego. Nie macie pojęcia jak mi od wczoraj strasznie przykro, kiedy obserwuję jak seria mojego życia może upaść.

Powiedzcie co Wy o tym sądzicie, i wrzucajcie tu wszystkie newsy jakie znajdziecie do premiery ;)

P.S Już lepiej moim zdaniem, żeby ciągnęli historię Ezio w nieskończoność, lepiej by to wyszło. Ta trylogia była genialna, ale niestety wszystko co dobre się kończy. Wciąż mi jednak przykro, że tracą pomysły na ewolucję tak genialnej i elastycznej serii - wszystko idzie tu wcisnąć fanom, dowolne przeskoki przez epoki historyczne, zmiany bohaterów i lokacji. No cóż, pozostaje czekać na oficjalne  announcementy.
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
Odp: Assassin's Creed IV: Black Flag
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 28, 2013, 00:21:12 »
A moim zdaniem, to nie głupi pomysł. Były renesansowe Włochy, Stany Zjednoczone, więc pomysł na takie bardziej egzotyczne klimaty jest nawet dobry. Gra musi trafić nie tylko do fanów serii, ale i do tzw "motłochu" ;)
Gra będzie na silniku ACIII, system walki raczej też nie ulegnie zmianie. Nie wiem jak się to przyjmie, ale ja jestem dobrej myśli. Jedyną moją uwagą jest to, że gra nie powinna mieć w tytule "IV", bo jednak piraci i karaiby, to zbyt lekki temat na kolejną numeryczną część AC ;) Zrobiłbym z tego raczej jakiś spin off.

PS: Po co rok w rok kolejna cześć?! To idzie w złym kierunku...

Offline Sebek17

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 40
    • Moje gameplaye, unboxingi,poradniki na youtube
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 28, 2013, 14:06:23 »
Ja tez uważam ze Włochy to był strzał w dziesiątke. W gry z tego okresu najlepiej mi si e grało :D A co do piratów to  średnio mi sie  to podoba bo ja wolałem zwiedzac a pływac po morzach :P A tak może wygląda okładka nowego Assassin's Creed ;)

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 28, 2013, 18:42:13 »
No dokładnie, Italia najlepsza. Tak bardzo mi się trylogia Ezio spodobała, że ostatnie wakacje spędziłam na turnee Florencja-Rzym-Wenecja wiec mój problem na dziś to jednak wątpliwości co do zwiedzania Karaibów XD zamierzam też kiedyś stanąć na ziemi konstantynopolitańskiej oraz syryjskiej ;> mowie Wam, niezapomniane wrażenia przy pobycie w miejscach kultu graczy, srsly :D

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 01, 2013, 11:03:56 »
Forza Italia, Forza Milan, Forza Scuderia Ferrari ! ;D Jako, że ubóstwiam Włochy to nie powiem gdzie bym najlepiej widział następną część. Co do nowej gry AC mam dwa problemy. Jeden to czemu to jest pełnoprawna IV. Nie mogli zrobić tak jak z Ezio, że nie wiem AC Revenge czy jakiś tam inny podtytuł. I druga sprawa. Czemu na morzu nosz kurde przecież Londyn w tamtych czasach był wspaniałym miastem na uknucie jakiegoś spisku templariuszy z którym musiał by walczyć dziadek Connor'a. Pomyślcie całą grę będziemy wypleniać plagę templariuszy oraz szkolić naszego syna (Haytham) i na koniec wszystko by nam się zawaliło. To była by świetna historia i jeszcze poruszająca tak jak historia Ezio ;D. No, a na morzu to co oni zrobią. Już wam powiem gówno będą same schematyczne misje polegające na walce z korsarzami :(  Takie jest moje zdanie, ale cóż jeszcze nie pracuję w Ubisoft Montreal, ani w Naughty Dog i niestety nie mogę zrobić tam porządku :( ;) Bo widzę, że coś im się tam w głowach popierd**iło :D

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 01, 2013, 17:48:35 »
Ogłaszam stan jarania sięhttp://assassinscreed.pl.ubi.com/announce/
Cinol, podzielam Twoje zdanie :) też, powiem Ci, nie podoba mi się do końca ten pomysł, ale przemyślałam sprawę i dam Ubisoftowi szansę przynajmniej do czasu aż nie ujawni konkretów :D wydaje mi się, że nie lecieliby w kulki i nie niszczyli tej serii, sądzę, że mogą szykować nam coś wielkiego, mimo, że ten cały pomysł z piratami wygląda na średni. Poczekajmy na trailer powyżej :)

Offline nowy118i

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 22
  • Dorastając w tym kraju trzeźwiejemy z marzeń.
Push your matches, no more rain,
Burn this fucking world today.

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 02, 2013, 22:12:04 »
No cóż podoba mi się kostium nowego Asasyna. Podoba mi się jego uzbrojenie (4 spluwy, 2 miecze, 2 Hidden Blade) taki troszkę Terminator i bardzo fajnie ;D Nie podoba mi się tylko miejsce akcji, ale może zrobi a jakąś fajną fabułę które zrekompensuje mi brak ciekawych miejsc historycznych ::)

Offline GaGa_Style

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 1
  • PSN:gabriel_polska
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 03, 2013, 00:19:12 »
mam pytanie. czy warto kupić tego assassina?   
Moje Drugie Konto To Free_RuNNeR-7 Dodawajcie Do Znajomych :D

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 03, 2013, 01:23:21 »

Mam pytanie. Czy on już w ogóle wyszedł xD?

Offline Zoran Lazarevic

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 9
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 03, 2013, 07:59:16 »
Sprawdż formę czasowników (chodzi mi o czas) ;) Chyba jeszcze nie da się kupić ;D 

Jeszcze nie wyszedł, to pierwsze trailer'y. ;)

Offline GaGa_Style

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 1
  • PSN:gabriel_polska
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 03, 2013, 08:52:53 »
oj tam czy warto  będzie kupić...
wiecie o co mi chodzi
Moje Drugie Konto To Free_RuNNeR-7 Dodawajcie Do Znajomych :D

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 03, 2013, 10:29:50 »
oj tam czy warto  będzie kupić...
wiecie o co mi chodzi

oj tam, nie byłbym tego taki pewny czy każdy wie o co chodzi ^^ a czy warto będzie kupić? to się chyba dopiero okaże, trudno powiedzieć coś o grze, która wychodzi dopiero pod koniec października tego roku ^^

Offline AllMustDie

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 25
  • Bartosz.
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 03, 2013, 11:09:23 »
obejrzałem trailer i... fap, fap, fap.

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 03, 2013, 11:31:53 »
Mnie też jedno pytanie nurtuje... Czy warto kupić GTA VI? Bo nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto :(