Autor Wątek: AC: Revelations  (Przeczytany 5884 razy)

Offline kamila2406

• Level 14
  • *
  • Reputacja: 4
  • Why so serious?
    • Profil na Last.fm
Odp: AC: Revelations
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 27, 2011, 20:43:05 »
ja się pochwalę i dzisiaj skończyłam główny wątek fabularny, bo ACR dostałam pod choinkę :) powiem tak: w porównaniu do pierwszych dwóch części jest słabiej, nie wiem czemu ale jak dla mnie brakuje tego "czegoś" co miały jedynka i dwójka, przynajmniej dla mnie. ale za to gra podoba mi sie lepiej niż AC:BH, być może dlatego że w końcu "wyszliśmy" z Włoch ;) tylko nie wiem, czy to już moje unchartedowe skrzywienie, czy też to zauważyliście, ale w paru scenach ACR zauważyłam widoczne inspiracje UC :D zwłaszcza przy zdobywaniu drugiej albo trzeciej pieczęci Altaira, chyba w podziemiach wieży Galata, gdy rusztowania co chwila się zawalały, i sprint przez płonące statki by zdążyć na wypłynięcie do Kapadocji po tym, jak w 6 sekwencji sie podłożyło bombe pod tą wieże :)
https://www.facebook.com/pages/Epica-PL/116394391811775 -> dla fanów Epiki, lajkujcie i rozsyłajcie dalej! :D

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 28, 2011, 18:56:16 »
No to teraz ja coś napisze na ten temat. Ogólnie to powiem źe gra jest świetna i godna polecenia wszystkim. Świetna fabuła, grafika, klimat. Choć w odróżnieniu od poprzedniczek zauważyłem kilka niedociągnięć, ale z drugiej strony to może po prostu chore urojenia mojego umysłu.
1.Sterowanie - wprowadzenie tego haka to na moje zły pomysł nie mogę się do niego przyzwyczaić ciągle przez nie zawalam misje bo ja chcę się złapać, a Ezio się puszcza bo przez ostrze automatycznie łapie się krawędzi.
2.Napisy końcowe - tu się chyba wszyscy zgodzą że Ubisoft powinien wziąść sobie lekcje u POLSATU jak je skrócić bo to lekka przesada puścić 20 min. napisy których nie można przewinąć aby dalej grać. (ale to też nie jest aż taki problem bo można przecież jeszcze pójść na spacer w tym czasie albo zrobić coś jeszcze bardziej pożytecznego)
3.Zbroje - niepodobają mi się one Ezio wygląda w nich ja ciężko zbrojni z poprzednich dwóch odsłon. (no ,ale to już zależy od gustu gracza)
Reasumując AC:R to świetna gra z kilkoma małymi niedociągnięciami.

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 29, 2011, 11:11:12 »
Uważam, że gra świetna :) kupiłam kolekcjonerkę w dzień premiery i nie żałuję. Końcówka tak mną wstrząsnęła, że uroniłam łezkę xD generalnie to zaczyna się cofanie w grafice, mi sie raczej nie podoba, no ale coż, konsole...
Natomiast uważam, że jest ktrótsza od poprzedniczek i nie pograłam sobie za dużo, a multi trochę mi się już znudził... ^^ zwłaszcza, że potrafie zabić 5 razy więcej przeciwników niż najlepszy w sesji, to mam 10 razy punktów mniej, nie wiem jak to się dzieje.
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 29, 2011, 13:13:57 »
W multi masz premie za jakieś konkretne zabójstwo np. zabij z powietrza, zabij z ukrycia, otruj, zabij z pistoletu. A robiąc kombinacje kilku premii to za jedno zabójstwo można dostać grubo ponad 1500 pkt. I dlatego pomimo że masz więcej zabójstw to zajmujesz niższą lokatę.

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 29, 2011, 13:15:00 »
No to się muszę nie zgodzić ;D AC:R jest dużo dłuższe niż Brotherhood, BH przeszedłem w jeden dzień ;O
A co do łezki, o który moment Ci chodzi ;D?

Offline kamila2406

• Level 14
  • *
  • Reputacja: 4
  • Why so serious?
    • Profil na Last.fm
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 29, 2011, 13:17:11 »
oj tak, to co zrobili z grafiką jest tragiczne ;/ Ubisoft chciał bardziej "urzeczywistnić" wygląd postaci, a wyszło odwrotnie... chociaż w ostatnim filmiku kończącym grę gdy Desmond już wybudza się ze śpiączki, jest pod tym względem lepiej niż w porównaniu do reszty gry. teraz, jak przeżyję napisy końcowe, to wezmę się za dokańczanie misji pobocznych i 4 pozostałych sekwencji Desmonda z którymi się strasznie ociągałam, choć odblokowałam je wszystkie i koniec końców, przed ukończeniem gry skończyłam jedynie sekwencję z farmą xD
https://www.facebook.com/pages/Epica-PL/116394391811775 -> dla fanów Epiki, lajkujcie i rozsyłajcie dalej! :D

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 29, 2011, 18:10:34 »
W multi masz premie za jakieś konkretne zabójstwo np. zabij z powietrza, zabij z ukrycia, otruj, zabij z pistoletu. A robiąc kombinacje kilku premii to za jedno zabójstwo można dostać grubo ponad 1500 pkt. I dlatego pomimo że masz więcej zabójstw to zajmujesz niższą lokatę.

no tak, tak, wiem, staram się tak robić i mi nie wychodzi :/ zawsze xD

No to się muszę nie zgodzić ;D AC:R jest dużo dłuższe niż Brotherhood, BH przeszedłem w jeden dzień ;O
A co do łezki, o który moment Ci chodzi ;D?

No o ostatnie momenty, konwulsji dostałam, że się kończy i generalnie takie rzeczy się ze mną dzieją, jak coś jest tak zaj**iste, że nie idzie tego opisać  ;D
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/