Autor Wątek: Pomoc w wyborze  (Przeczytany 3589 razy)

Offline NiS

• Level 0
  • *
  • Reputacja: 0
Pomoc w wyborze
« dnia: Październik 31, 2011, 16:23:16 »
Otóż niebawem moja 18-stka do tego Boże Narodzenie, więc stać będzie mnie na ps3 ,ale mam taki dylemat czy warto kupować konsole głównie dla Uncharted? To jest z pewnością kupił bym i inne gry ale najbardziej zależy mi na U3. U1 i U2 wiedziałem na youtube w 'zagrajmy w... ' więc może lepiej poczekać jak juz będzie lest's play z u3 poza tym najbardziej obawaim się,że jeżeli wyjdzie u4 to bedzie już na ps4 a to była by lipa :/ Poradzicie coś?

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
Odp: Pomoc w wyborze
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 31, 2011, 16:35:54 »
ps3 warto kupic dla u1 u2 i napewno dla u3 ;)
a u4 wedlog mnie to na 90% wyjdzie na ps4...
ale tak czy siak przeciez nie bedziesz czekal przynajmniej 2ch lat zeby sobie kupic ps4 i u4 prawda ??
wiec lec do sklepu i daj swoj psn ID ;) to moze zagramy w cos ;)

Offline NiS

• Level 0
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 31, 2011, 16:41:26 »
No niby tak...ale niegłupie to,że kupujesz ps3, a za 2 lata zmieniasz to na ps4, bo wydawcy nie robią już gier na ps3? Czy w takiej sytuacji można chociaż dojść do '0' tj. kupujesz ps3 za 1000zł a ps4 za 1200....tracisz 2200 zł bo co z takim ps3 się robi? Co konsolowcy robili z ps2 jak już wyszło ps2? Już od 4 miechów tak myśłe kupei se ps-a ale nigdy nie wychodzi,bo zawsze mam jakieś większe 'ALE'

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 31, 2011, 16:45:34 »
no wiec wiesz ;) takim tokiem myslenia nie oplaca sie kupowac ps3 ani ps4 bo wyjdzie przeciez ps5 za 8 lat ;)
ps4 na bank na dzien dobry nie bedzie kosztowac 1200 tylko jakies 2500 potem pewnie ztanieje ;)
a wiec stare ps3 ma takie rzeczy jak blurey ktory powoli zacznie zastepowac DVD,wiec bedziesz mial odtwarzac bluray a na dodatek bedziesz mogl sobie na nim pograc w starsze gry ;) posluchac muzyki ;) poogladac zdjecia ;) czy nawet poserfowac w sieci...
pozatym nie przestana wychodzic gry na ps3 przez dlugi czas bo ps3 to i tak potezna maszyna ;) po prostu zacznie ich wychodzic mniej ;)
hm... nie wiem co jeszcze moge Ci dodac ;) daj znac czy przekonalem czy nie ;)
na kazde pytanie mam odpowiedz xD

Offline NiS

• Level 0
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2011, 17:00:19 »
O.o więc czy Bóg istnieje? jaki jest sens naszego życia ;d ? Tak na poważnie to masz dobre argumenty, ale wielki minus konsol to właśnie to, że wyjdą następne generacje i więcej stracisz kupując każdą niż zyskasz. Jak najbardziej mnie przekonałeś, bo takie gry jak U3, kilzone czy pare innych warto mieć, ale patrząc tak obiektywnie to właśnie to,że taki u4 wyjdzie już na 4 konsole to minus( chyba najlepiej poczekać na ps23 i wtedy grać we wszystkie gry z poprzednich edycji ;p) 

PS tak teraz wpadłem na to, zapewne ps3 nie da sie podłączyć do wszystkich tv :) Mam jakiegoś tam samsunga z jakiegoś 2000r więc pewnie nici z konsoli ;p

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2011, 17:18:27 »
da sie do kazdego ;) tylko nie bedziesz mial HD ;)
i uwazam to za zalete konsol ze wydaja kolejne edycje ktore sa lepsze ;)
Swiat nie stoji w miejscu ... wszystko sie rozwija ;) wiec ciezko by bylo zrobic cos co bedzie na cale zycie ;)
co do gier z ps2 na ps3 to tez bardzo ubolewam nad tym ze nie chodza...ale wszystko w swoim czasie,pewnie predzej czy poznoiej beda dostepne w ps Store do pobrania,tak jak to jest z roznymi klasykami z psone ;)
jest wersja ps3 60 gb fat, jako jedyna ktora jest w stanie odwtorzyc gry z ps2...ale jest ciezko dostepna i chyba juz nowej raczej nie dsotaniesz ;////
a swoja droga pewnie na ps4 tez nie bedziesz mogl pograc w u1 u2 i u3,a to bedzie wieksza strata i watepi zeby jakakolwiek 1 gra byla w stanie to wynagrodzic gracza,chyba ze rozpoczna historie od nowa w swiecie 4D ;)
mozesz tez czekajac na ps4 kupic sobie ps vita

Offline NiS

• Level 0
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2011, 17:32:13 »
Aaaa to takie trudne :/ moge poczekać i obejrzć u3 na yt albo kupic konsole i grać samemu aghrrr, a ty co byś zrobił?! Możesz kupić konsole ale sie boisz nie wiadomo czego co ty byś zrobił wszechwiedzący :)

PS a to ps Store jest darmowe czy trzeba płacić?
« Ostatnia zmiana: Październik 31, 2011, 17:34:06 wysłana przez NiS »

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 31, 2011, 17:37:10 »
kupil konsole ;) i bym sie nie zastanawial ;)
bo kto wie...moze za 2 lata wyrosniesz z tego i wrocisz do grania dopiero przy konsoli ps5,i to nie jest zlosliwosc tylko tak zcasem bywa...ja dopiero kupilem swoja pierwsza konsole jak na nia zapracowalem,i byla to wlasnie ps3, i napewno mniej na niej gram niz gralbym za dzieciaka ;) wiec nie marnuj czasu i jak masz mozliwosc to kupuj ps3 albo zrezygnuj z zycia wirtrualnego i zyj w realu ;) czyli jakis fajny rower czy jakis bajer zamiast zabijacza czasu ;)

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 31, 2011, 18:13:30 »
Ludzie :D PS4 nie wyjdzie wcześniej niż za 3 lata, a poza tym nawet jak miałoby wyjść za rok to i tak kupiłbym ps3 zamiast dawać ponad 2 kloce na czwórkę ... ;)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 31, 2011, 18:14:58 »
dokladnie ;) trzeba poczekac az wyjdzie ps4 slim ;) i potanieje ;)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 31, 2011, 18:44:02 »
PS Store i PS Network są darmowe (z tym że za większośc produktów w PS Store musisz zapłacić bo to są dodatki do gier). I kup sobie ps3 teraz bo na następną generacje poczekamy sobie jeszcze co najmniej dwa lata. Dlaczego co najmniej dwa lata to proste sony i microsoft dopiero co zainwestowali duże pieniądze w kontrolery ruchu i na obecnej generacji będą je testować i doskonalić.

Offline nvilol

• Level 8
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 31, 2011, 19:04:42 »
PS4 jak wyjdzieto wyjdzie ale bedzie tak samo jak z ps3 konsola wyszla ale nie bylo w co grac :P
wiec za 3lata moze wyjdzie ps4 i z rok sie poczeka az to wszystko ruszy z kopyta raczej nie ma co kupowac dla 2 tytulow ;p

chociaz ps3 warto dla samych U3 :)) pzdr

Offline poikao

• Level 14
  • *
  • Reputacja: 5
  • Sic Parvis Magna
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 02, 2011, 13:09:22 »
Kup PS2.

To nie żart ani szydera. Normalnie poleciłbym ci PS3, ale rozumiem, że dla Ciebie to jeszcze zbyt duża iwestycja i zbyt duże ryzyko w razie gdyby Ci sie nie spodobało. W konsolach chodzi o gry. Na PS3 masz ich dużo, ale na PS2 jeszcze więcej. Dwójeczka jest dużo tańsza, gry też za pare groszy kupisz. Dodatkowo rozumiem, że masz TV kineskopowy, więc znowu nie będzie AŻ tak dużych różnic w grafice (wiem z autopsji). Cena PS2 nie spadnie już zanacząco, więc mało ryzykujesz. Jak złapiesz bakcyla sprzedajesz i przesiadasz się na PS3
When I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True Story - Barney Stinson (How I Met Your Mother)

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 02, 2011, 18:14:36 »
troche w tym racji jest... jesli faktycznie nie masz przynajmniej jakiegos najtanszego LCD to duzo nie zyskasz kupujac ps3...
no moze oprocz uncharted ;P
i faktycznie ceny ps2 trzymaja sie rowno juz dluzszy czas...i pewnie jzu tak zostanie,...dodatkowo mozesz odpalac piraty lub gry z pendrive co jest dodatkowym atutem ;)
ja predzej czy pozniej zakupie sobie ps2 ;)