Autor Wątek: PlayStation 4 - Nowosci, Plotki, Przeczucia, Dyskusja ;)  (Przeczytany 50872 razy)

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
Odp: PlayStation 4 - Nowosci, Plotki, Przeczucia, Dyskusja ;)
« Odpowiedź #120 dnia: Listopad 28, 2013, 21:29:26 »
Niech testerzy kupią na premierę, ja kupie za rok na premierę U4 za 999 zł drugą generację konsoli :)

Mam dokladnie taki sam plan ;) Po co się spieszyć ;)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #121 dnia: Listopad 28, 2013, 21:40:09 »
Możecie mieć jeden maleńki problem. Podobno już teraz PS4 jest produkowane mocno po kosztach (w sensie z jak najtańszych podzespołów) i być może nawet po roku cena nie spadnie.

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 75
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #122 dnia: Listopad 29, 2013, 00:55:24 »
łeee to chyba pad kosztuje więcej od konsoli :P Władowali tam podzespoły, które wsadza się do laptopów, nie są jakieś kosmicznie drogie tym bardziej, że Sony ma umowę z AMD i na pewno podzespoły wytwarzają taniej niż myślimy. Czasy się zmieniły, procki i karty graficzne pędzą jak szalone, na początku bardzo drogie po roku tanieją np, procek od AMD 8-rdzeniowy nawet z lepszym traktowaniem niż w PS4 można kupić już za 600 zł. Wiadomo, że nie ma co porównywać PC do PS4 to inna architektura, wydajność przekłada się z goła inaczej ale jednak... Z tym 999 to żartowałem, ale myślę, że za 1399 zł będzie można kupić

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #123 dnia: Listopad 29, 2013, 08:10:42 »
Myślisz Piotrek że stanieje tylko 300 zł,mnie się wydaje dość realna kwota 999zł.Ale skoro teraz PS4 jest tańsze o ok.800zł od PS3 w dniu premiery,to musi być to jakieś gówno :D .

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #124 dnia: Listopad 29, 2013, 11:54:42 »

Ci testerzy.... :D

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #125 dnia: Listopad 29, 2013, 16:06:41 »
Zobaczycie, że za 3 lata zapowiedzą PS5 bo okaże się, że PS4 już nie wyrabia :) Niestety, w takich czasach żyjemy :D Już żadna konsola nie wytrzyma 5 lat na rynku jak kiedyś

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #126 dnia: Listopad 30, 2013, 14:05:39 »
Jeszcze jest kwestia wytrzymałości obecnego sprzętu,teraz większość elektroniki jest tak gówniana że producenci skupiają się głównie na tym,żeby sprzęt wytrzymał okres gwarancyjny.Podam prosty przykład z racji zajmowania się dawno temu naprawą sprzętu elektronicznego,kiedyś jak odtwarzacz CD/DVD przestał czytać płyt to wystarczyło rozkręcić obudowę i wyczyścić laser lub wyregulować.Teraz praktycznie jest możliwość tylko wyczyszczenia,amortyzatory trzymające laser i odpowiedzialne za próbkowanie ścieżek są okrojone do granic wytrzymałości.Całą sytuację pogarsza fakt,że często zaprzestają producenci stosować potencjometry precyzyjne do regulacji próbkowania ścieżek.Korzyść z tego jest podwójna,klient jest zmuszony wymienić cały laser a producent dodatkowa zaoszczędza ok.50 centów na dwóch potencjometrach z których zrezygnował.Ale się na wymądrzałem,chyba muszę się napić z tej okazji :D .

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #127 dnia: Listopad 30, 2013, 15:30:11 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=8f8-Ae11m4o" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=8f8-Ae11m4o</a>

Taki filmik znalazlem na YT..... haahahahhah

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #128 dnia: Listopad 30, 2013, 17:15:12 »
Tak sobie oglądam różne filmiki z premiery PS4 i sobie dochodzę to wniosku, że to dobrze iż nie mam pieniędzy na tą konsolę :o

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Reputacja: 39
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #129 dnia: Grudzień 01, 2013, 13:33:13 »
Ktoś już z forum się na zakup zdecydował? ;)
Ja poczekam, aż wyjdzie ps4 "slim" tak jak było z ps3, ale oczywiście nic nie jest pewne :)

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted
« Odpowiedź #130 dnia: Grudzień 01, 2013, 14:22:44 »
Super, że na PS4 można transmitować gameplaye, będziemy streamować mecze rUpla i *REV :D

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #131 dnia: Grudzień 01, 2013, 15:58:24 »
Ja się dopiero zdecyduję jak wygaśnie mi plus,czyli dopiero we wrześniu :) .Miałem dzisiaj iść do kumpla obadać PS4,ale idę dzisiaj walczyć na froncie :D .Z ciekawostek mogę napisać że wiadomości z PS4 przychodzą na PS3,pod spodem jest tylko info że wiadomość została wysłana z innego urządzenia niż PS3 :) .Niestety w znajomych już nie widzę kumpla jako zalogowanego,on mnie widzi a ostatnia aktywność jest z PS3.Póki co,jest to chore i poj.....ne :D .

Offline Alt

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Ojciec Dyktator
    • Portal Uncharted

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #133 dnia: Grudzień 29, 2013, 11:38:58 »
szkoda... obczajalem tego pada w sklepie... i bardzo mi sie spodobal... wygodny i wielofunkcyjny .... no ale i tak narazie zwlekam z ps4 wiec mam nadzieje ze cos sie w tym temacie zmieni ;)

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 01, 2014, 19:26:11 »
Wczoraj miałem okazję osobiście obmacać PS4 i niesmak mam do dzisiaj.Sama konsola może się podobać lub nie,mnie nie przypadła do gustu bo z bliska wygląda jak bazarowa konsola na kardridże :) .Oczywiście konsolę możemy przykryć gazetą ale ten numer już nie przejdzie z padem :D .Niestety moje przeczucia że pad to jedno wielkie G sprawdziło się,tandetny materiał i fatalna ergonomia niepozwalała mi wygodnie trzymać go w dłoniach.Wykonanie gałek analogowych rozczarowało mnie na maxa,jest to najgorzej wykonany element całej konsoli i wyglądają jak dwa małe guziki przyklejone do wykałaczek.Informuję że ze względu na ujową ergonomię a chodzi głównie o kształt i grubość tych rączek,ludzie z krótkimi palcami mogą mieć problem w ogóle żeby sięgnąć do gałek analogowych.Jeśli chodzi o wrażenia z grania to tutaj nie miałem możliwości sprawdzić,wczoraj poszedłem do znajomych w innym celu :D ,mogę tylko powiedzieć że gry wyglądają trochę lepiej bo tak zostały zrobione i nie jest to zasługą super konsoli :) .Najgorsze jest to,że w okresie powakacyjnym miałem w planach zakup PS4 ale puki co pad pogrzebał moje plany chyba że będą jakieś fajne zamienniki :) .