Autor Wątek: Platyny - You Have Earned a Trophy  (Przeczytany 7016 razy)

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
Platyny - You Have Earned a Trophy
« dnia: Grudzień 12, 2012, 13:42:34 »

Piszcie w tym wątku, które z platyn według was są najłatwiejsze. ;)
Ja zdobyłem na razie dwie: Far Cry 3 i Metal Gear Solid: Peace Walker...
W Far Cry 3 była dość prosta, tylko trochę czasochłonna, natomiast w PW platyna nie należy do prostych. Czekam na wasze typy ;)
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2013, 14:43:57 wysłana przez DonCerber »

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
Odp: Platyny...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 12, 2012, 14:25:42 »
Ja na razie posiadam 3,obecnie nie planuję marnować czasu na Platyny :) .No to zacznę od Uncharted 2,dosyć łatwe i nie wkurzające,Uncharted 3 średnia trudność i czasami nerwowa :D .Na koniec Killzone 3,wkur.....nie w skali od 0 do 10 daję 10 :D ,przez tą Platynę postarzałem się o jakieś 5 lat ;D .

Offline Sebek17

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 40
    • Moje gameplaye, unboxingi,poradniki na youtube
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 12, 2012, 15:18:13 »
Ja posiadam 7 platyn ;) Najłatwiejsze to ACII, Infamous2 ,Lego Piraci z Karaibów(AC i lego czasochłonne). Uncharted też w sumie proste. Killzone podobnie jak u ww wnerw totalny ;D

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 12, 2012, 15:19:11 »
Ja nie posiadam żadnego i nie zamierzam zdobywać.
Dziękuje dobranoc. ;)

Offline DUPAPA123

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 36
  • Visca el Barça!!
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 12, 2012, 15:31:12 »
Ja posiadam platyne tylko w U2 i U3, ogólnie łatwo je zdobyć, lecz zdobywanie skarbów jest czasochłonne, ogólnie zdobywać trofea lubię, ale wiekszość zdobywam przy okazji :D Ale na pewno spróbuję zrobić platyne w ACIII jak dostane na święta ;]

Offline kuba_uncharted

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 33
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 12, 2012, 16:18:32 »
Ja mam platynki w U1, U2, U3. Proste ;)
Teraz zabieram się za FIFA'e 13 i może potem za BO2.
Choć w fifie nie podobają mi się bardzo 2 trofea, ale jakoś dam radę ;D

Offline ziomLKW

• Level 19
  • *
  • Reputacja: 4
  • YouTube'r :)
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 12, 2012, 16:37:13 »
To samo jak kuba platynki z U1 , U2 , U3.
Najtrudniejsze wydawało mi się w U1 poziom crushing, od 13 rozdziału trochę akcji się dzieje , i w rozdziale 2* czyli boss fight ;) z navarro, ale dałem radę. W U2 i 3 jakoś mi poszło łatwiej crushing niż hard w tych częściach ;D

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Reputacja: 39
  • Mia San Mia
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 16, 2013, 20:30:40 »
Napisze w kolejności w jakiej zdobywałem i wydam krótka ocene ;)

• Uncharted 2 - Pierwsza platyna, oczywiście podnieta ogromna :P A że pierwsza platyna to i wiadomo, że było ciężko. W skali szkolnej daje 5/6.
  • Uncharted 1 - Robiłem platyne na dwa podejścia. Za pierwszym razem utknołem na schwierig w pewnym miejscu i nie miałem ochoty na kontynuacje. Za drugim razem (mobilizacja platyną u2 :D) się spiąłem i z wielkim trdnościami na Extrem-schwierig udało mi się dokończyć formalności. Trudność 5/6 za najtrudniejszy extrem-schwierig w serii uncharted.
  • Uncharted 3 - czysta formalność, platyna wbita w 3 tygodnie po premierze z wielkimi przerwami na multi. Extrem-schwierig przyniósł małe trudności na końcu. Trudność 3/6 - http://www.youtube.com/watch?v=rsyy3gjz6T0
  • Little Big Planet 1 - ciężka platyna i gdyby nie pomoc ze strony znajomych (pomoc bez interesowana, bo nie planowałem platyny) to jej by nie było. Troszke poświęciłem czasu poziomą bez straty życia, ale nie sprawiło mi to jakieś mega trudności. Trudność 6/6 - http://www.youtube.com/watch?v=14-n0_cZ8as
  • Modern Warfare 3 - gra kupiona szczególnie ze względu na coopa który wciągnął niemiłosiernie, a przy okazji wpadały trofea. Mimo platyny lubie czasem sobie jeszcze w niego zagrać. Operacje specjalnie nie są tak trudne jak w mw2 i wystarczy cierpliwość i dobry partner (pozdrawiam Nitro_PL). Trudność 5/6 - http://www.youtube.com/watch?v=E6nUyi4PaGk
  • Little Big Planet 2 - ogólnie łatwiejsza gra niż LBP1. Problemy miałem tylko z 3 moze 4 poziomami bez straty życia. Bańki punktowe? Prościzna. Bardzo ustępuje pierwszej częsci - Trudność 5/6 http://www.youtube.com/watch?v=32JlOQ46VfQ
  • Infamous 2 - polecam każdemu kto lubi trofiki. Wciągająca fabuła. Zero trudności z przechodzeniem co tylko uprzyjemnia granie. Trudność 2/6 - http://www.youtube.com/watch?v=MKKFHphpKSw
  • FIFA 11 - platyne robiłem jakoś 2 lata... (oczywiście z przerwami). Tyle ile już miałem zwątpień to jest masakra. W grze rozegrałem około 2500 całych meczy. Platynować skończyłem dopiero kilka dni temu. Trudność 6/6

Obecnie platynuje Motorstorma apocalypse i zostało mi już nie wiele. Oprócz platyn mam 100% w takich grach jak Virtua Figter , Infamous Festiwal Krwi , Uncharted 2 DLC. Chyba to wszystko ;)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 16, 2013, 23:07:56 »
Burnout Paradise Ultimate Box, Uncharted 3, KILLZONE 3/ Teraz robię jeszcze platynę w Assassin's Creed III.Misje tylko niektóre wymagają troszkę pomyślenia i dość czasochłonne jest wbicie platyny bo ja już robię bodaj 3 miesiąc i brakuje mi dwóch trofików. Jeszcze w The Amazing Spider_man powinienem mieć platynę, ale niestety trzeba tam zrobić zdjęcia wrogom, a ja już definitywnie wybiłem jeden typ wroga i już tam nie zdobędę, ale innym platynowiczom polecam bo prosta gierka ;)

TheJameJake

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 17, 2013, 00:05:09 »
cóż ja akurat robie platynkę w U3 ( jakieś 70 % ) i Sleeping Dogs - bardzo proste gram 1 dzień a już z 14 trofków ^^

Offline robak

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 16
  • Eddy Raja!
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 17, 2013, 01:06:29 »
Ja U1, U2, U3 inFamous 2. W BF3 dwa trofea mi brakują do platyny. Chciałbym jeszcze wbić platyne w złotej odchłani ale dla niej specjalnie nie będę kupował vity poczekam aż wyjdzie na PS3(jak wyjdzie). Na razie zajmuje się wbiciem 100% w uncharted 3. Najtrudniejsza dla mnie była platyna w U1 ale po jej wbiciu była największa satysfakcja.

Offline Carmen

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 23, 2013, 19:05:17 »
Właściwie to pierwszą platynę zdobyłam parę dni temu w Uncharted 3. Nie zamierzałam tego, bo w sumie nie jest mi to do niczego potrzebne, ale zostały mi tylko dwa czy trzy trofea i parę skarbów, więc stwierdziłam, że mogę zrobić. :D Nie mam doświadczenia, ale jak dla mnie niezbyt trudna platyna, większość trofeów wpada podczas normalnej gry.

Wczoraj też zrobiłam w U2, trochę więcej czasu to wymagało, bo jeszcze nie miałam ukończonej gry na Crushingu. W sumie Crush trudniejszy niż w U3, ale spokojnie daje się radę.

Najbardziej wymagające i problemowe platyny, jakie do tej pory widziałam... Hmm... Chyba GTA IV najbardziej... Nawet nie będę się starać, musiałabym spędzić chyba lata przy konsoli... Kto ma tę grę, to wie o co chodzi.
Ps. Jeśli jest tu na forum ktoś, kto zdobył platinium w tej grze, to serdecznie gratuluję (albo raczej współczuję utraty tych tygodni czy miesięcy życia, których już nie odzyska - zależy, jak na to patrzeć. :D).

Offline kuba_uncharted

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 33
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 23, 2013, 20:59:47 »
Najbardziej wymagające i problemowe platyny, jakie do tej pory widziałam... Hmm... Chyba GTA IV najbardziej... Nawet nie będę się starać, musiałabym spędzić chyba lata przy konsoli... Kto ma tę grę, to wie o co chodzi.

Zagraj sobie w Max Payne'a 3, wtedy dowiesz się co to problemowe platyny ;D

Offline Carmen

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 29
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 23, 2013, 23:43:31 »
Zagraj sobie w Max Payne'a 3, wtedy dowiesz się co to problemowe platyny ;D

Możliwe, ale niestety nie posiadam tej gry, więc nie mogłam jej wymienić, przynajmniej nie z doświadczenia. :P

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 25, 2013, 14:26:01 »
Szczerze powiedziawszy, to w ogóle nie rozumiem tego szału na platyny. Kompletnie nic one nie dają, a satysfakcja z ich zdobycia nie zwróci Wam tygodni/lat/dekad zbędnego rżnięcia w tytuł z morderczym znudzeniem na ryju po przechodzeniu gry 5674849327 raz. Jeśli przechodzę grę po roku dwóch to jasne, że jestem uważniejsza przy zbieractwie, lepiej mi idzie, zbieram przy okazji kilka trofików i fajnie. Ale żeby nołlajfić przed konsolą przez 8 miesięcy w jedną grę, bo chce się usłyszeć dźwięk zdobycia full trofeów, to jest nieco... chore :D chyba nie o to chodzi w grach, żeby zbierać nagrody za ślęczenie przed nią tyle czasu, po prostu dajecie się twórcom, którzy umyślnie wymyślili trofea, żeby Was uzależnić od grania ;]
Granie służy przyjemności, a zamiast przechodzić ten sam tytuł setny raz (bo trzeba to zrobić wielokrotnie zazwyczaj jeśli chce się zdobyć platynę), wolę się zająć nowymi. A do tych starszych wrócę za rok na nowo ją odkrywając, a nie splatynować wszystkie gry świata i już nie mieć radochy z ich przechodzenia, bo wyprzedzasz wręcz kwestie bohaterów.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2013, 14:29:32 wysłana przez chionae »
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/