Do odpowiedzi na twoje zarzuty będę używał przykładu twojego Manchesteru United, chociaż mógłbym zamiast niego wziąć jakikolwiek inny topowy zespół

Po pierwsze chodzi o te symulki, które są żywcem teatrzykiem.
Nie bardziej niż inne zespoły. Tym bardziej jest to widoczne, że Barca ma bardzo drobnych piłkarzy (w sensie wzrostu i tężyzny fizycznej). Grałeś kiedyś el-lo w piłkę? Więc wiesz, że przy graniu technicznie, balansem ciała, środek ciężkości jest w jakichś kosmicznych miejscach i wystarczy małe trącenie żeby wybić zawodnika z rytmu i przewrócić. Gra Barcelony opiera się głównie na takiej właśnie grze - dryblingu, balansu ciała itp. więc jest to bardziej widoczne niż u innych zespołów.
Dla poparcia mojej tezy, że wszyscy kombinują, największy twardziel Manchesteru
http://w188.wrzuta.pl/film/8uIZwLoRBoZ/nurek_rooneya_w_meczu_z_villarealWpisz sobie w googlach [nazwisko dowolnego piłkarza]+nurek. Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamien itp. ;P Inna sprawa, że grał u was gość uznawany za króla symulanctwa i ogólnie wielkiego płaczka, niejaki Cristiano Ronaldo

Aczkolwiek zgadzam się z tobą, że takich akcji być nie powinno. Jeśli Ci przeszkadza symulowanie zapraszam do oglądania rugby

Po drugie, chodzi o to, że sędziowie sprzyjają im.
No i co mam na to odpowiedzieć? Myślisz, że ich kupują przed meczami? Mimo szczerych chęci niektórych ludzi, nie można osądzić, że Barcelona wygrywa tylko dzięki sędziom. Wiele ich błędów wynika z tego o czym pisałem w poprzednim akapicie. Gdyby jednak faktycznie było tak jak mówisz, to inne zespoły na bank by tak tego nie zostawiły i skierowały sprawę do odpowiednich instytucji. A z tego co mi wiadomo to takie oskarżenia wysuwa Mourinho, pojedynczy sfrustrowani piłkarze i pismaki sympatyzujący z drużynami przeciwników Barcy.
Po trzecie, o to, że wszystkie plebiscyty wygrywa barcelona albo jej zawodnicy niezasłużenie,np. gol messiego jest w pierwszej trójce goli roku, a gol stankovicia z połowy z woleja, najładniejszy gol jaki mógł być odpadł z nim. 3 najlepszych piłkarzy: Ronaldo, Messi, Xavi - wygra messi no bo to jest oczywiste, chociaż w reprezentacji nie potrafi strzelić bramki ale i tak wygra. Gdyby nie Xavi steryd by nie istniał
Co do "steryda" to Ci wyjaśnię sprawę w następnym akapicie. Co do urody goli to kwestia gustu, mi na przykład nie podobała się jakoś szczególnie bramka Maradony w meczu z Anglią, gdzie przedryblował pół boiska i 6 piłkarzy, a jest uznawana za jedną z najpiękniejszych w historii futbolu. Jeśli chodzi o nagrody to nie bardzo rozumiem... O jakiej konkretnie nagrodzie mówisz? Bo na przykład Złota Piłka jest przyznawana, i tu cytat z wikipedii - "piłkarza, który zaprezentował się najlepiej w mijającym roku kalendarzowym. Jest ona przyznawana na podstawie głosów oddanych przez
kapitanów i selekcjonerów reprezentacji narodowych oraz dziennikarzy z całego świata. Uważasz, że np. w 2008 roku Cristiano zasłużył na tą nagrodę? Przecież on się spala nie tylko w reprezentacji ale nawet w ważniejszych meczach. Messi w ważnych meczach pokazuje pełnie swojego talentu. A reprezentacja Argentyny jak i Brazylii jako całość cienko ostatnio przędą. No i dlaczego monopolizowanie wszystkich rankingów dałeś jako szpila przeciw Barcelonie? Myślisz, że jakoś wpływają na głosujących?
Po czwarte w futbolu nie wolno używać sterydów, środków dopingujących, a messi ciśnie na sterydach, ciekawe...
Cytat z wiki (wiem, idę na łatwiznę

) "W wieku 11 lat zdiagnozowano u niego [Messiego] karłowatość przysadkową. Występujące w Primera División River Plate zainteresowało się pozyskaniem młodziana, jednak klubu nie było stać na leczenie, którego miesięczne koszty wynosiły 900 dolarów. Ojciec piłkarza skontaktował się ze skautami FC Barcelona, którzy po obserwacji gry Messiego zgodzili się opłacać koszty kuracji"
Jakie masz dowody, że ciągle ciągnie na sterydach? Ja osobiście sądze, że nie ma się co oszukiwać. W zawodowej piłce pełno jest wspomagaczy, zwłaszcza na najwyższym poziomie.
Po piąte, niesportowe zachowania typu ręka Alvesa w polu karnym, po której nie było karnego, a on się cieszył, że oszukał sędziego
Szczeniackie zachowanie. Przytoczę tu "rękę boga" Maradony. Podobna sprawa jak z symulowaniem. Żadna drużyna na świecie nie jest wolna od tego typu zachowań swoich piłkarzy.
Po szóste, wszyscy mówią taka wielka barcelona, taki świetny klub, jedzie na samych wychowankach. Tak, a w okienku wydają więcej kasy niż man City. A poza tym sprzedają się do jakiegoś quataru
I taki jest prawdziwy klub, który nie gra dla pieniędzy, tylko dla przyjemności :/?
Erm... no to teraz mnie wprawiłeś w zakłopotanie... Czy przypadkiem to nie Barca najdłużej opierała się reklamom na koszulkach?
"W sezonie 2006/2007 po raz pierwszy w ponad 107 letniej historii klubu FC Barcelona pojawia się logo na koszulce. Od roku 2006 FC Barcelona będzie sponsorować fundację charytatywną UNICEF. Barca co roku będzie przekazywała 1.5 mln Euro na konto UNICEF.
Od sezonu 2011/12 Barcelona ma pierwszego w historii sponsora. Jest nim Qatar Foundation." Chcesz powiedzieć, że United ma z przodu napis AON, bo tak koszulki zaprojektowało NIKE i nie pobierają z tego tytułu żadnych pieniędzy?
A jeśli chodzi o wychowanków to troche pojechałeś. To już nie jest widzimisie i gdybanie tylko twarde liczby. Wydają dużą kasę na pojedynczych piłkarzy. Naprawdę trudno o lepszych niż już są w Barcelonie, więc gdy się jakiś trafi trzeba za niego płacić jak za zboże. A na przykład taki Fabregas - też wychowanek

Kurde, nawet trener Barcy to wychowanek

Ilu ma wychowanków Manchester w swoim składzie? Nie mówie o 11 meczowej ale o szerokiej kadrze? Barca 7-8 wychowanków w pierwszej jedenastce, nawet jakbyś nie chciał liczyć Messiego jako wychowanka. Nie mów, że United nie wydają wielkich pieniędzy na transfery (22 mln za bramkarza De Gea)
Wiesz dlaczego lubię Barcelonę? Bo w jej grze właśnie widać radość z gry. Miło, że w czasach gdy w czasach gdy o wyniku sportowym decyduje tężyzna fizyczna (np. tenis kobiet) przychodzi grupka karłów i wbrew przewidywaniom osiągają sukces. Dla mnie to cholernie krzepiące
Podane przez ciebie rzeczy są głównymi zarzutami jakie są stawiane piłce nożnej przez kibiców innych sportów.
PS. Nie jestem antyfanem Manchesteru jakby coś