Autor Wątek: futbol - zwierzchnik wszystkich sportów  (Przeczytany 7215 razy)

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
futbol - zwierzchnik wszystkich sportów
« dnia: Listopad 19, 2011, 20:42:31 »
Jakim klubom kibicujecie, a których nie lubicie ;)?

Ja kibicuję Czerwonym Diabłom, a z całego serca NIENAWIDZĘ barc(w)elony na czele ze sterydem. Ktoś ma podobne opinie do moich ;)?

Offline plampa97

• Moderator
  • Level *4
  • *
  • Reputacja: 39
  • Mia San Mia
Odp: futbol - zwierzchnik wszystkich sportów
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2011, 20:51:39 »
Ja od kilku lat Bayernowi Monachium. W Europie nienawidzę głównie Barcelony, a szczególnie ich kibiców którzy kibicują rok lub dwa a uważają się za najwierniejszych kibiców na świecie. Znam pełno kibiców Barcy, szkoda że tylko jeden jest prawdziwy. A tak to nie lubię ligowych rywali Bayernu ;) Głównie żółtków (Borussia) i smerfów (Schalke 04)
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2011, 22:46:57 wysłana przez plampa97 »

Offline Ted

• Admin
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 42
  • Redaktor Portalu UNCHARTED.pl
    • Portal Uncharted.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 19, 2011, 21:13:17 »
To zacznę od tego, że też Barcy nie lubię, ale za to Real uwielbiam  ;D. I to jest mój ulubiony klub. W lidze angielskiej sercem jestem z Arsenalem (od lat jestem fanem, byłem kiedyś na meczu ligowym z Henry'm  :D). We włoskiej i francuskiej... obojętne i w niemieckiej zresztą też (chyba że Borussia bo dwóch naszych tam gra  ;)).
Jednakże kocham koszykówkę i to bardziej nią jestem pochłonięty niż piłką nożną  :P

Offline BaRTeK_KiLLeR

• Level 8
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 27, 2011, 18:37:57 »
Arka Gdynia <3
Jest jedna rzecz dla , której warto żyć UNCHARTED !
I nie trzeba się myć !

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2011, 19:35:33 »
1.Star Starachowice
2.Legia Warszawa
3.Real Madryt ;)
madrytowi kibicuje od malego,ale nie jestem maniakalnym fanem i nie ogladam kazdego meczu ;)
w madrycie od zawsze byly same gwiazdy, pamietam moje zasokczenie jak gralem w fife 2001 chyba i jak zrobilem sobie druzyne po przez transfery ;) w niedlugim czasie okazalo sie ze te same gwiazdy kupil Real ;)
bylo mi milo ;))))

Offline michalpoznan

• Level 10
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 29, 2011, 12:08:21 »
Lech Poznan :) ale i tak wole ogladac NBA Boston Celtics ;D

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 01, 2011, 20:37:49 »
AC Milan i Zawisza Bydgoszcz. Nie lubię za to Realu Madryt i FC Barcelony

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 01, 2011, 20:56:02 »
Tylko sezonowcy lubią Barcelonę :P "It's only one United!"

Offline Michu

• Level 2
  • *
  • Reputacja: 3
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 08, 2011, 21:09:37 »
w szczególności jestem za Man. United, ale moim mentorem jest cr7 zatem mecze realu też z miłą chęcia oglądam, gardze polską ekstraklasą no może poza Lechem i jeszcze za chelsea nie przepadam  :D
"Im dalej wstecz spoglądamy, tym bardziej widzimy przyszłość.
 - Winston Churchill

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 10, 2011, 19:11:48 »
No i rozdałem karmę dla tych, co nie lubią
Spoiler (hover to show)
;D
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2011, 12:19:37 wysłana przez el-lo »

Offline poikao

• Level 14
  • *
  • Reputacja: 5
  • Sic Parvis Magna
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 20, 2011, 15:12:56 »
Kurna el-lo bo mi zaczynasz już podnosić ciśnienie z tą Barceloną. O co Ci tak naprawdę chodzi? Rozumiem, że jako kibica Manchesteru United boli Cię wynik finału Ligi Mistrzów, no ale takie jest życie. Jeśli chodzi o "sezonowców", to to samo mógłbym powiedzieć o wielu kibicach topowych drużyn, w tym Manchesteru. Nic w tym złego, że są ludzie lubiący czasem obejrzeć mecz i potrzymać kciuki za swój zespół bez dodatkowej napinki. Niesprawiedliwym jest mówienie, że sędziowie pomagają Barcelonie i dlatego wygrywa. Popatrz jak oni grają, ale tak bezstronnie, i powiedz mi, że nie jest miło na nich popatrzeć.

Liczę na rzeczową polemikę bez inwektyw i z konkretnymi argumentami. A jeśli nie lubisz jej i już, to przynajmniej odpuść akcje typu bar(c)welona, cwelona itp. Już wiemy, że ich nie lubisz, ale obrażać nie musisz ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2011, 10:56:36 wysłana przez poikao »
When I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True Story - Barney Stinson (How I Met Your Mother)

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 20, 2011, 16:32:10 »
Po pierwsze chodzi o te symulki, które są żywcem teatrzykiem.
Po drugie, chodzi o to, że sędziowie sprzyjają im.
Po trzecie, o to, że wszystkie plebiscyty wygrywa barcelona albo jej zawodnicy niezasłużenie, np. gol messiego jest w pierwszej trójce goli roku, a gol stankovicia z połowy z woleja, najładniejszy gol jaki mógł być odpadł z nim. 3 najlepszych piłkarzy: Ronaldo, Messi, Xavi - wygra messi no bo to jest oczywiste, chociaż w reprezentacji nie potrafi strzelić bramki ale i tak wygra. Gdyby nie Xavi steryd by nie istniał
Po czwarte w futbolu nie wolno używać sterydów, środków dopingujących, a messi ciśnie na sterydach, ciekawe...
Po piąte, niesportowe zachowania typu ręka Alvesa w polu karnym, po której nie było karnego, a on się cieszył, że oszukał sędziego
Po szóste, wszyscy mówią taka wielka barcelona, taki świetny klub, jedzie na samych wychowankach. Tak, a w okienku wydają więcej kasy niż man City. A poza tym sprzedają się do jakiegoś quataru
I taki jest prawdziwy klub, który nie gra dla pieniędzy, tylko dla przyjemności :/?

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 20, 2011, 17:21:41 »
hehe taki juz jest sport ;)
uwazam ze kazdy udaje ;) bez wyjatkow ;)

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 20, 2011, 17:26:03 »
Nie każdy. Wystarczy spojrzeć na ligę angielską, to jest prawdziwa, twarda męska gra(poza kilkoma wyjątkami), a nie taki hiszpański teatrzyk gdzie na kogoś dmuchniesz, a on się przewraca i trzyma za kolano :o

Offline poikao

• Level 14
  • *
  • Reputacja: 5
  • Sic Parvis Magna
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 22, 2011, 12:09:06 »
Do odpowiedzi na twoje zarzuty będę używał przykładu twojego Manchesteru United, chociaż mógłbym zamiast niego wziąć jakikolwiek inny topowy zespół :)

Po pierwsze chodzi o te symulki, które są żywcem teatrzykiem.

Nie bardziej niż inne zespoły. Tym bardziej jest to widoczne, że Barca ma bardzo drobnych piłkarzy (w sensie wzrostu i tężyzny fizycznej). Grałeś kiedyś el-lo w piłkę? Więc wiesz, że przy graniu technicznie, balansem ciała, środek ciężkości jest w jakichś kosmicznych miejscach i wystarczy małe trącenie żeby wybić zawodnika z rytmu i przewrócić. Gra Barcelony opiera się głównie na takiej właśnie grze - dryblingu, balansu ciała itp. więc jest to bardziej widoczne niż u innych zespołów.

Dla poparcia mojej tezy, że wszyscy kombinują, największy twardziel Manchesteru ;)

http://w188.wrzuta.pl/film/8uIZwLoRBoZ/nurek_rooneya_w_meczu_z_villareal

Wpisz sobie w googlach [nazwisko dowolnego piłkarza]+nurek. Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamien itp. ;P Inna sprawa, że grał u was gość uznawany za króla symulanctwa i ogólnie wielkiego płaczka, niejaki Cristiano Ronaldo ;)

Aczkolwiek zgadzam się z tobą, że takich akcji być nie powinno. Jeśli Ci przeszkadza symulowanie zapraszam do oglądania rugby :)

Po drugie, chodzi o to, że sędziowie sprzyjają im.

No i co mam na to odpowiedzieć? Myślisz, że ich kupują przed meczami? Mimo szczerych chęci niektórych ludzi, nie można osądzić, że Barcelona wygrywa tylko dzięki sędziom. Wiele ich błędów wynika z tego o czym pisałem w poprzednim akapicie. Gdyby jednak faktycznie było tak jak mówisz, to inne zespoły na bank by tak tego nie zostawiły i skierowały sprawę do odpowiednich instytucji. A z tego co mi wiadomo to takie oskarżenia wysuwa Mourinho, pojedynczy sfrustrowani piłkarze i pismaki sympatyzujący z drużynami przeciwników Barcy.

Po trzecie, o to, że wszystkie plebiscyty wygrywa barcelona albo jej zawodnicy niezasłużenie,np. gol messiego jest w pierwszej trójce goli roku, a gol stankovicia z połowy z woleja, najładniejszy gol jaki mógł być odpadł z nim. 3 najlepszych piłkarzy: Ronaldo, Messi, Xavi - wygra messi no bo to jest oczywiste, chociaż w reprezentacji nie potrafi strzelić bramki ale i tak wygra. Gdyby nie Xavi steryd by nie istniał

Co do "steryda" to Ci wyjaśnię sprawę w następnym akapicie. Co do urody goli to kwestia gustu, mi na przykład nie podobała się jakoś szczególnie bramka Maradony w meczu z Anglią, gdzie przedryblował pół boiska i 6 piłkarzy, a jest uznawana za jedną z najpiękniejszych w historii futbolu. Jeśli chodzi o nagrody to nie bardzo rozumiem... O jakiej konkretnie nagrodzie mówisz? Bo na przykład Złota Piłka jest przyznawana, i tu cytat z wikipedii -   "piłkarza, który zaprezentował się najlepiej w mijającym roku kalendarzowym. Jest ona przyznawana na podstawie głosów oddanych przez kapitanów i selekcjonerów reprezentacji narodowych oraz dziennikarzy z całego świata. Uważasz, że np. w 2008 roku Cristiano zasłużył na tą nagrodę? Przecież on się spala nie tylko w reprezentacji ale nawet w ważniejszych meczach. Messi w ważnych meczach pokazuje pełnie swojego talentu. A reprezentacja Argentyny jak i Brazylii jako całość cienko ostatnio przędą. No i dlaczego monopolizowanie wszystkich rankingów dałeś jako szpila przeciw Barcelonie? Myślisz, że jakoś wpływają na głosujących?

Po czwarte w futbolu nie wolno używać sterydów, środków dopingujących, a messi ciśnie na sterydach, ciekawe...

Cytat z wiki (wiem, idę na łatwiznę ;) ) "W wieku 11 lat zdiagnozowano u niego [Messiego] karłowatość przysadkową. Występujące w Primera División River Plate zainteresowało się pozyskaniem młodziana, jednak klubu nie było stać na leczenie, którego miesięczne koszty wynosiły 900 dolarów. Ojciec piłkarza skontaktował się ze skautami FC Barcelona, którzy po obserwacji gry Messiego zgodzili się opłacać koszty kuracji"
Jakie masz dowody, że ciągle ciągnie na sterydach? Ja osobiście sądze, że nie ma się co oszukiwać. W zawodowej piłce pełno jest wspomagaczy, zwłaszcza na najwyższym poziomie.

Po piąte, niesportowe zachowania typu ręka Alvesa w polu karnym, po której nie było karnego, a on się cieszył, że oszukał sędziego

Szczeniackie zachowanie. Przytoczę tu "rękę boga" Maradony. Podobna sprawa jak z symulowaniem. Żadna drużyna na świecie nie jest wolna od tego typu zachowań swoich piłkarzy.

Po szóste, wszyscy mówią taka wielka barcelona, taki świetny klub, jedzie na samych wychowankach. Tak, a w okienku wydają więcej kasy niż man City. A poza tym sprzedają się do jakiegoś quataru
I taki jest prawdziwy klub, który nie gra dla pieniędzy, tylko dla przyjemności :/?

Erm... no to teraz mnie wprawiłeś w zakłopotanie... Czy przypadkiem to nie Barca najdłużej opierała się reklamom na koszulkach? "W sezonie 2006/2007 po raz pierwszy w ponad 107 letniej historii klubu FC Barcelona pojawia się logo na koszulce. Od roku 2006 FC Barcelona będzie sponsorować fundację charytatywną UNICEF. Barca co roku będzie przekazywała 1.5 mln Euro na konto UNICEF.
Od sezonu 2011/12 Barcelona ma pierwszego w historii sponsora. Jest nim Qatar Foundation."
Chcesz powiedzieć, że United ma z przodu napis AON, bo tak koszulki zaprojektowało NIKE i nie pobierają z tego tytułu żadnych pieniędzy? 

A jeśli chodzi o wychowanków to troche pojechałeś. To już nie jest widzimisie i gdybanie tylko twarde liczby. Wydają dużą kasę na pojedynczych piłkarzy. Naprawdę trudno o lepszych niż już są w Barcelonie, więc gdy się jakiś trafi trzeba za niego płacić jak za zboże. A na przykład taki Fabregas - też wychowanek ;) Kurde, nawet trener Barcy to wychowanek :) Ilu ma wychowanków Manchester w swoim składzie? Nie mówie o 11 meczowej ale o szerokiej kadrze? Barca 7-8 wychowanków w pierwszej jedenastce, nawet jakbyś nie chciał liczyć Messiego jako wychowanka.  Nie mów, że United nie wydają wielkich pieniędzy na transfery (22 mln za bramkarza De Gea)

Wiesz dlaczego lubię Barcelonę? Bo w jej grze właśnie widać radość z gry. Miło, że w czasach gdy w czasach gdy o wyniku sportowym decyduje tężyzna fizyczna (np. tenis kobiet) przychodzi grupka karłów i wbrew przewidywaniom osiągają sukces. Dla mnie to cholernie krzepiące :)

Podane przez ciebie rzeczy są głównymi zarzutami jakie są stawiane piłce nożnej przez kibiców innych sportów.

PS. Nie jestem antyfanem Manchesteru jakby coś ;)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 23, 2011, 10:59:13 wysłana przez poikao »
When I'm sad, I stop being sad and be awesome instead. True Story - Barney Stinson (How I Met Your Mother)