Ankieta

Jakiej edycji jesteś największym zwolennikiem?

Najzwyklejsza w pudełku
Digital
Wersja z DLC
Pełnoprawny collector z gadżetami
Second-hand :D

Autor Wątek: Edycje kolekcjonerskie gier  (Przeczytany 1840 razy)

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
Edycje kolekcjonerskie gier
« dnia: Styczeń 25, 2013, 14:09:57 »
Collectory towarzyszą mi praktycznie od początku mojej wielkiej miłości do gier, a tutaj chciałabym poznać Wasze zdanie na ten temat :D uwielbiam dodatkowe gadżety ze swoich ukochanych serii, więc czasami daję się skusić na kolekcjonerkę. Nie wyobrażam sobie żadnej pasji (mojej zwłaszcza) nie "zmaterializowanej" w postaci upiększania swojego pokoju oryginalnym stuffem sygnowanym logami winowajców tejże pasji, dlatego też zakładam ten wątek, żebyście mogli się tu chwalić swoimi rzeczami związanymi z grami (powieści na podstawie, figurki, plakaty, gadżety etc.). Oczywiście foto mile widziane :D
Zamieszczam także ankietę, by dowiedzieć się co najczęściej wybieracie.
I na koniec - moja kolekcja najlepszej serii w historii ;D :
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline Konrad_93

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 35
  • rUpl !
Odp: Edycje kolekcjonerskie gier
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 25, 2013, 14:46:17 »
Ja tam się nie bawię w kolekcjonerki. Po prostu jak jakiś tytuł mnie interesuje, to go kupuje, po czym sprzedaje. Jakoś specjalnie nie jara mnie trzymanie gier na półkach, z resztą, przy mojej intensywności grania chyba bym zbankrutował, gdybym miał kolekcjonować :D Dla mnie nie liczy sie to co na półce... Ważne, że mam każdą grę w pamięci... A jak po czasie chcę do jakiegoś tytułu wrócić, to po prostu raz jeszcze go kupuje. A jeśli chce sobie przypomnieć w co grałem lub sie komuś tym pochwalić, to mam konto na Playfire :D

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 25, 2013, 21:24:09 »
W porównaniu z moją kolekcją gadżetów Kasztelana,to ta twoja Olu jest cienka ale początki zawsze są trudne :D .A tak na poważnie to gratuluje zbioru,naprawdę ładnie się prezentuje ;D .

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 26, 2013, 13:52:38 »
Ja kolekcjonerki kupuję tylko po to, żeby na nich zarobić ;p. Przykładowo na u3 wyszedłem 200 do przodu, a sprzedałem same gadżety, bez gry. Na kolekcjonerce DIII mógłbym w tym momencie być do przodu parę stówek, ale po 1. nie chcę się jej pozbywać, a po 2. za parę lat sprzedałbym ją jeszcze drożej :D