Autor Wątek: ACTA  (Przeczytany 9554 razy)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
  • Reputacja: 43
  • Tylko martwi walczą uczciwie
ACTA
« dnia: Styczeń 21, 2012, 19:53:08 »
Co sądzicie o tym całym porozumieniu ACTA. Bo na moje to jedna wielka pomyłka chcą zablokować 1/2 stron pod pretekstem że wspierają bądź uczestniczą w tzw. piractwie, wszystko ocenzurować i śledzić każdy nasz ruch w sieci. Więc ja się pytam co wy na to?

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • Reputacja: 25
  • It's only one UNITED
Odp: ACTA
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 21, 2012, 20:05:43 »
Ja tam nie wiem o co chodzi xD

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 21, 2012, 20:24:37 »
No to link dla tych co nie są za bardzo w temacie objaśniający co nieco
http://www.spidersweb.pl/2012/01/polska-dolacza-do-acta-dowiedz-sie-co-to-dla-ciebie-oznacza.html

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2012, 20:56:24 »
No fakt, najgorsze jest to, że będą mogli bezkarnie zamykać wszystkie strony internetowe i to, że wzrosną ceny za neta ;/

Offline chionae

• Level 11
  • *
  • Reputacja: 21
  • Sun On Yee
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2012, 21:14:17 »
ja tego w ogóle nie rozumiem - jak można robić coś takiego tak na szkodę wszystkich? Nie dość, że będziemy musieli za wszystko więcej płacić, to też jak nie będzie piractwa w ogóle, to uważam, że firmy na pewno nie będą zarabiać więcej, bo w końcu ściąganie to trochę reklama na ich korzyść. Trochę też nie wierzę, że to dojdzie do skutku, bo wszędzie znajdą piractwo, czyli praktycznie na żadną stronę już sobie nie wejdziesz, a w dzisiejszych czasach jak nie będzie neta to koniec :/
Rzeź dokonana w imię moralności zwie się sprawiedliwością. -  Tite Kubo

http://pinkishshotgun.blogspot.com/

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2012, 21:22:02 »
Według nie to wcale nie uda i się wyplenić piractwa co więcej piraci będą mieli się dobrze, a zwykły kowalski jak zwykle oberwie za błędy innych

Offline koles991

• Level 3
  • *
  • Reputacja: 0
  • OH CRAP !!!!
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2012, 22:11:01 »
Chcialem juz na tej stronie zalozyc ten temat a tu prosze :D Wedlug mnie te AKTA to jakies nieporozumienie , jak to wprowadza powstana zamieszki itd. Sopa w ameryce juz ponoc poszla sie walic wiec w polsce moze tego nie podpisza jak narazie prosze wchodzic na rozne strony na facebook itd i wyrazac swoje opinie moze uratujemy polski internet
koles991

Offline DonCerber

• Hall of Fame
  • Level Platinium
  • *
  • Reputacja: 39
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2012, 22:12:20 »
chociaz z drugiej strony moze producenci by obnizyli ceny skoro nie bylo by piractwa...
i wtedy kazdy bylby szczesliwy...
eh.. tak sobie tylko marze ;)

Offline CINEK10

• Hall of Fame
  • Level *5
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 25, 2012, 20:53:02 »
Hehe Don to są tylko marzenia. Ceny są takie wysokie tylko i wyłącznie dlatego że produkty przechodzą przez wielu pośredników piractwo nie ma tu nic do rzeczy. Właściwie to po wprowadzeniu ACTA wszystko może jeszcze podrożeć bo ludzie nie będą mieli sposobu na zdobycie produktu z innego źródła niż sklep.
P.S. Proszę was o wypowiadanie się tutaj na ten temat bo naprawdę dotyczy on nas wszystkich

Offline kamila2406

• Level 14
  • *
  • Reputacja: 4
  • Why so serious?
    • Profil na Last.fm
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 26, 2012, 00:18:51 »
mnie w tej całej sprawie z ACTA załamuje już nie tyle fakt, że ograniczą nam dostęp do 3/4 stron internetowych, ale to, co chcą zrobić z naszym państwem, ta cała szopka już w głowie się nie mieści, teraz dopiero wychodzi, jaki ludzie popełnili błąd głosując na PO, jakie zakłamanie panuje w związku z tą sprawą... wciskano nam kit, że "wszystkie państwa europejskie podpisały porozumienie w sprawie ACTA", podczas gdy okazuje się, że tak naprawdę mamy być PIERWSZYMI którzy podpiszą PEŁNĄ ZGODĘ, a nie POROZUMIENIE! po prostu świetnie, Tusk chce z nas zrobić króliki doświadczalne :/ albo jeszcze sprawa z tymi instytucjami z którymi ponoć konsultowano podpisanie ACTA, a które oczywiście dowiadują się o tym równo z nami...

albo jeszcze afera z wpisami na facebooku - usunięto te, które były krytyczne wobec ACTA a profile użytkowników poblokowano. teraz zbierając to wszystko do kupy: chyba ktoś, wszyscy wiedzą kto, zapomniał na czym polega idea ustroju DEMOKRATYCZNEGO - czyli władzy ludu, o ile się nie mylę! Nawet nie przeprowadzono żadnych ankiet ani badań opinii publicznej co sądzimy o ACTA, czyli co - zmieniają ustrój? Będzie totalitaryzm pełną gębą, cenzura mediów itp.? Bo z tego co widzę, to chyba do tego dążą. Na dobre im takie akcje nie wyjdą, a jak ktoś podeśle do biura premiera bombę bo nie wytrzyma tego, co chce zrobić z Polską, to wszyscy będą płakać, albo lepiej - ZNOWU zagłosują na PO i w końcu dojdzie chyba do kolejnego rozbioru ;/ a co do samego ACTA - jak dla mnie to mogą tym tylko zaszkodzić artystom i tym wszystkim, którzy twierdzą, że ACTA może być dla nich pożyteczne. Internet jest teraz najłatwiejszym źródłem dostępu do informacji, więc też był świetną promocją dla filmów, wykonawców muzycznych itp. Dlatego ich lament już po wprowadzeniu tej całej poronionej "ustawy" będzie najlepszym podsumowaniem tego, co chcieli zyskać, a najwięcej na tym stracą.

dobra, już kończę, bo się tradycyjnie rozpisałam. wybaczcie że tak chaotycznie, ale ta cała szopka mnie całkowicie wytrąca z równowagi, po prostu ręce opadają...
https://www.facebook.com/pages/Epica-PL/116394391811775 -> dla fanów Epiki, lajkujcie i rozsyłajcie dalej! :D

Offline ww200

• Level *4
  • *
  • Reputacja: 72
  • Dominus vitae necisque
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 26, 2012, 08:28:02 »
chociaz z drugiej strony moze producenci by obnizyli ceny skoro nie bylo by piractwa...
i wtedy kazdy bylby szczesliwy...
eh.. tak sobie tylko marze ;)

Jak by nie mieli konkurencji,to po co by mieli obniżać ceny.Nie zrobili tego do tej pory to teraz tym bardziej nie zrobią.

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 26, 2012, 14:09:03 »
Zgłębiłem temat i to będzie wyglądało tak, że nasze komputery ciągle będą skanowane przez boty, ciągle będzie wgląd do naszych kompów i jak zrobimy coś "niedobrego" wyskakuje im powiadomienie, a co z tym zrobią? Nie wiadomo, może skończyć się nawet na pozwach do sądu 9/10 polaków ;0

Offline robak

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 16
  • Eddy Raja!
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 26, 2012, 14:13:01 »
Na tym filmiku są wymienione wszystkie zagrożenia jakie może ACTA wywołać dla zwykłego obywatela.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h1fJYlQ9iJY#!

Offline el-lo

• Level *2
  • *
  • It's only one UNITED
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 26, 2012, 14:14:43 »
nie wszystkie ;) Jak się nie mylę to uprawnienia dla ACTA mają 6 stron A4 ;p

Offline robak

• Level 21
  • *
  • Reputacja: 16
  • Eddy Raja!
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 26, 2012, 14:20:08 »
Mi chodziło o "zwykłego obywatela" który nic by nie zrozumiał z tego ustawowczego bełkotu. Tylko taki zwykły filmik z obrazkami i lektorem objaśniający wszystko "po ludzku".