mnie w tej całej sprawie z ACTA załamuje już nie tyle fakt, że ograniczą nam dostęp do 3/4 stron internetowych, ale to, co chcą zrobić z naszym państwem, ta cała szopka już w głowie się nie mieści, teraz dopiero wychodzi, jaki ludzie popełnili błąd głosując na PO, jakie zakłamanie panuje w związku z tą sprawą... wciskano nam kit, że "wszystkie państwa europejskie podpisały porozumienie w sprawie ACTA", podczas gdy okazuje się, że tak naprawdę mamy być PIERWSZYMI którzy podpiszą PEŁNĄ ZGODĘ, a nie POROZUMIENIE! po prostu świetnie, Tusk chce z nas zrobić króliki doświadczalne :/ albo jeszcze sprawa z tymi instytucjami z którymi ponoć konsultowano podpisanie ACTA, a które oczywiście dowiadują się o tym równo z nami...
albo jeszcze afera z wpisami na facebooku - usunięto te, które były krytyczne wobec ACTA a profile użytkowników poblokowano. teraz zbierając to wszystko do kupy: chyba ktoś, wszyscy wiedzą kto, zapomniał na czym polega idea ustroju DEMOKRATYCZNEGO - czyli władzy ludu, o ile się nie mylę! Nawet nie przeprowadzono żadnych ankiet ani badań opinii publicznej co sądzimy o ACTA, czyli co - zmieniają ustrój? Będzie totalitaryzm pełną gębą, cenzura mediów itp.? Bo z tego co widzę, to chyba do tego dążą. Na dobre im takie akcje nie wyjdą, a jak ktoś podeśle do biura premiera bombę bo nie wytrzyma tego, co chce zrobić z Polską, to wszyscy będą płakać, albo lepiej - ZNOWU zagłosują na PO i w końcu dojdzie chyba do kolejnego rozbioru ;/ a co do samego ACTA - jak dla mnie to mogą tym tylko zaszkodzić artystom i tym wszystkim, którzy twierdzą, że ACTA może być dla nich pożyteczne. Internet jest teraz najłatwiejszym źródłem dostępu do informacji, więc też był świetną promocją dla filmów, wykonawców muzycznych itp. Dlatego ich lament już po wprowadzeniu tej całej poronionej "ustawy" będzie najlepszym podsumowaniem tego, co chcieli zyskać, a najwięcej na tym stracą.
dobra, już kończę, bo się tradycyjnie rozpisałam. wybaczcie że tak chaotycznie, ale ta cała szopka mnie całkowicie wytrąca z równowagi, po prostu ręce opadają...